Ibland tänker jag...

... på det här med ifall det kanske skulle varit bättre att dra på sig svininfluensan.

Efter att jag tagit vaccinet igår mådde jag helt okej. Armen värkte lite grann, men jag tänkte knappt på det. Jag och Anton åkte till skolan vid fyra och jag satt i konsthuset och målade till tio. Under tiden kände jag hur jag mådde sämre och sämre, men jag kunde inte sätta fingret på vad som var fel.

Imorse vaknade jag vid sju-tiden av att det kändes som om någon slagit sönder min kropp med ett baseball-trä. Eller den beskrivningen låter ganska lindrig med tanke på hur det faktiskt kändes, men jag kan inte beskriva det bättre än så. När jag satte mig upp (med viss ansträngning) gjorde det så ont att jag trodde att jag skulle kräkas. När jag tittade i spegeln var hela mitt ansikte (inklusive läpparna) kritvita. Anton och jag började försöka klä på mig halv åtta. Kvart över åtta var vi färdiga.

Jag fick i mig lite frukost och sen var jag tvungen att sjukanmäla mig. Minsta kroppsrörelse gav mig en sån obeskrivlig smärta att jag var tvungen att sätta mig ner och försöka hålla tillbaka spyorna. Jag satte mig vid datorn i fem minuter för att ladda ner lite tecknade filmer och sen somnade jag.

När jag vaknade hade det mesta laddat färdigt, så nu har jag tittat på Hitta Nemo, Bumbibjörnarna, Micke och Molle och Dragon Ball. När Anton kommer hem funderar jag på om jag ska övertala honom att åka in till Horred och köpa chips och choklad till mig så att vi har något att äta när vi tittar på Flickan som lekte med elden ikväll.

Alice in Wonderland stuff


Mermaid
Little red riding hood


29 november ´09 - Svininfluensavaccinet

Mamma väckte mig på ett dåligt sätt imorse. "Gumman, vakna nu. Vi ska till sjukhuset och vaccinera oss mot svininfluensan." Jag har inte funderat nånting på vaccinet, varken på om jag vill ta det eller inte, om jag vill gå baklänges för resten av livet eller om jag vill dö. Det enda jag vet är att jag inte vill ha en spruta i armen.

Framme på sjukhuset trodde jag att jag skulle svimma. Som tur är så fick jag en jättebra doktor som såg till att det inte var folk runt mig och att jag fick ligga ner. Efteråt fick jag ligga kvar i tjugo minuter samtidigt som han pratade lugnt med mig och såg till att jag inte dog.
Både jag och mamma åkte fnittrandes hem efteråt.
Som mamma sa "han var väldigt trevlig..."

Första adventDå var det första advent idag.
Jag längtar efter julen ^^


Ibland tänker jag...

... på det här med hur världens bästa band kan förändras till världens sämsta band.

Nu har jag lyssnat igenom hela Kents nya skiva.
Sista låten heter "Det finns inga ord".
Precis. Det finns inga ord för att beskriva hur otroligt dålig det här albumet var. Det finns inga ord som kommer kunna få mig att förstå hur ett så otroligt bra band kan ha förvandlats till ett synth-band med tråkig text.

Gråt-party

Jag har behövt gråta hela kvällen, men det har inte gått. Jag hittade ett Desperate Housewives-klipp på youtube som fick mig att börja gråta och sen var allt igång. Klipp efter klipp och nu har jag äntligen fått gråta ut.
Så nu tänkte jag se till att alla DH-fans också får gråta lite ikväll.


Naken ängel


Söt-Venus

 Venus är en sån där katt som kan komma gående och lägga sig ner mitt på golvet och somna.
Här är massa söta bilder på hennes olika sovplatser.
Smöris...

Förra måndagen firade jag och Anton 10 månader. Eller jag firade det...

Medans han var borta duschade jag, städade och fyllde hela rummet med tända ljus, satte på mig fina underkläder och la mig i sängen. Tre timmar senare var Anton tillbaka och vid det laget hade både stearinljusen och mitt tålamod brunnit ut. Som om inte det räckte så hade han även glömt bort vad det var för dag.Nu när jag bredde mackor i köket hörde jag det här:

Random tjej: "Hur länge har ni varit ihop?"
Anton: "Tio månader och åtta dagar."
Random tjej: "Nawwh, det är så gulligt när killar kommer ihåg sånna detaljer."


HAH! Visst är det...? -.-

22 november ´09 - Jesus Kristus

Jag hade ingen lust att blogga igår, så idag får jag berätta det underbara som hände på morgonen. För er som hängt med ett tag så vet ni ju att min dator dog under höstlovet.

På natten började jag sakna min bror som nyligen "flygit ut ur boet" så jag hämtade hans nalle som han lämnat kvar hemma i garderoben och gick och la mig i hans säng och somnade.

På morgonen sa pappa åt mig att vakna. Jag ville inte.
Han sa ännu en gång till mig att vakna. Jag ville fortfarande inte.
Då sa han att min dator lever och då flög jag upp, sprang genom huset och in på mitt rum där min dator stod på.

Mitt i lyckan börjar jag skrika: "Hallelujah! Den har återuppstått! Inte ens Herren Guds son Jesus Kristus har återuppstått såhär många gånger!" Min kristna sida visade sig och nu har jag döpt min dator till Jesus Kristus ^^

Ibland tänker jag...

... på det här med att livet inte är rättvist.

Min farbror ringde tidigare idag.
Farfar har fått blodcancer och kommer antagligen vara död inom ett halvår.
Vi har ju för helvete precis begravt farmor.

Husky dog talking - "I love you"

Jag och Jay sitter och tittar (lyssnar) på djur som pratar på youtube. Jay sa att det finns ett jättesött klipp med en hund som säger "I love you" med "värsta mörka basrösten".Jag: "Värsta mörka basrösten va...?"


Fantasia 2000

Ibland när jag har tecknings-torka brukar jag titta på Fantasia 2000 för att få insperation. Den här veckan har tecknandet gått rätt dåligt så idag när jag kom hem gick jag in på youtube och letade upp några klipp från filmen och nu hade det inte varit helt fel ifall jag haft en duk och lite akrylfärg...
Längtar tills nästa vecka då jag kan sitta i bildsalen hela kvällarna.Firebird Suite, min absoluta favorit.


That's really lovely (lövely)

Igår var det den "årliga lövkrattardagen" på skolan. Hela grejen går ut på att hela skolan samlas på ett alldeles för stort område och krattar löv hela dagen. Självklart regnade det och självklart sa jag till lärarna att jag inte har kläder för det vädret och självklart sa dom att det inte spelade någon roll och att jag skulle kratta iallafall. Och självklart skulle man försöka göra grejen lite roligare så tio personer utsedde sig till ledare och delade in alla i lag och självklart skulle inte ledaren kratta utan bara leka tyrann och se till att sitt lag krattade så mycket som det gick.

Så där stod jag med min tyrann (som var snäll iofs) och sa att jag vägrade kasta mig ut i regnet utan att ha fått gå till mitt rum och byta om.
Fick jag det? Nej.
Fick jag det efter att jag gett henne mördarblicken? Ja.

Påväg till mitt rum hade mina converse och min jacka läckt in och blött ner alla mina kläder och väl framme vid mitt rum märkte jag att jag inte hade några nycklar. Då var det som om något brast inom mig och jag bestämde mig för att sitta där och sura tills krattningen var över. En kvart senare öppnade sig himmelen och den årliga lövkrattardagen ställdes in.


Aladdin-ask

En av pralinerna i den berömda Aladdin-asken ska bytas ut mot en ny. Gå in på http://www.raddajulen.nu/ och rösta på din favorit. Pralinen med minst röster åker ut.

Ta dom min Höstnougat och Trillingnöt ifrån mig tar jag livet av mig .___.

Aaaw

Jag hittade en mapp med bilder på Nellie och hennes syskon som valpar.

 
Om jag känner Nellie rätt så är det hon som är längst ner


Trasig hästrygg

Ingen kan väl säga att det inte ser roligt ut, men hur i helvete kan man tävla inom hoppning (vad heter såna tävlingar?) utan att veta hur man gör det? Dom gånger han flyger riktigt högt upp i luften och sen landar på hästens rygg (och en gång på nacken) måste ju knäcka ryggraden totalt. Han måste ju ha tränat i ett par år innan han gick över till tävlingar, så den hästen kan inte må bra. Hade jag varit domare hade jag sagt åt honom att avbryta och komma tillbaka när hästen fått vård och han förstått vad man ska använda stigbyglar till.

Klippet var låst så jag kan inte visa det på bloggen, men här kan du titta på det på youtube.
PS. Om någon hittar samma klipp som man får visa här, säg gärna till.


Sork a la Luna

Idag kryddade Luna sin mat med något alldeles extra...

Mufasa

Igår satt jag i konsthuset och målade i fyra underbara timmar.Det blev Lejonkungen-tema. Först målar man upp en skiss.Och sen hämtar man penslar och akrylfärg och målar på så gott man kan.Och till sist lär man sig att fota bilden ordentligt så att den inte ser allmänt konstig ut -.- (speciellt Simba... han ser ut som en liten fläck)


Ibland tänker jag...

... på det här med att sakna gamla kompisar.

Halv två ringde min mobil. Det var Jojan. Jag har inte pratat med henne på flera veckor. Hon frågade lite försiktigt hur jag mådde och så. Efter bara någon minut tänkte jag avsluta samtalet och gå och lägga mig. Då sa hon att hon saknade mig och jag smälte som en chokladbit en varm sommardag (världens äldsta replik, men den passade bra in på min känsla). Jag gick ner till vardagsrummet och satt och pratade med henne i en halvtimme. En snabb kortfattad genomgång på allt som hänt sen sist. Den långa versionen tar vi om vi träffas i helgen. Jag ska iallafall ringa henne imorgon och så ska vi se om hon kan ta sig till mig. Nu är jag så lycklig att jag inte kan sova.2007Jag borde förstått att det var du som fattades
(du och ditt äckliga kaffe som jag alltid ska göra narr av)


I need some sleep.
I can’t go on like this.
I try counting sheep,
But there’s one I always miss
I need some sleep - Eels


Filmtips - Up (2009)

Jag har alltid hatat Pixar. Det blev bara skitfilm efter skitfilm i flera år, Toy Story hit och Monsters Inc dit. Men så plötsligt kom Ratatouille och efter den kom Wall•E och nu kom Up. Tre mästerverk på raken. Visst, Ratatouille var väl inte världens bästa film, men den hade den där värmen som bara några få filmer har. Wall•E var en av dom mest känsloframkallande filmerna jag nånsin sett. Igår hade jag en riktigt sugig dag och skulle avsluta hela helvetet med att titta på den här filmen som alla sagt var så otroligt bra. Redan efter att filmen hållt på i två minuter kände jag "Uuuäh... Detta är verkligen Pixar". Fem minuter senare hade "Uuuäh-Pixar-filmen" ändrats till varm typisk Disney-30-till-90-tal-anda (med det utrycket menar jag att första Disneyfilmen kom på 30-talet, varenda film var underbar ända tills 2000-talet där allt bara blev skit) och jag bara sjönk ner i sängen med ett sånt där löjligt flin och njöt mig igenom hela filmen... *Host* Eller, ja... jag somnade en kvart innan filmen var slut, men såg resten idag och denna filmen är ett mästervärk och ska utan tvekan hamna i min filmhylla när den släpps på DVD.Carl Fredricksen och hans fru Ellie har i hela sitt liv längtat efter att få resa till Paradise Falls. Men när Ellie dör ger Carl upp deras drömmar tills den dagen han möter den ihärdiga 8-årige scouten Russell.


Roliga saker

Båda dom här är ju rätt så gamla, men fortfarande så otroligt roliga.Rix FM -Kattens dagbok
Hundens dagbok är inte rolig, men det är inte mycket som slår kattens. Den börjar efter en minut (1:00)Albin åtta år, berättar för Martin Timell om när han busringde
Egentligen vet jag inte om allt är så roligt eller det bara blir roligt för att dom skrattar så mycket.

Halloween, Sailor Moon

Jag hittade en bild på en tjej som klädde ut sig till Sailor Moon på Halloween och min första tanke var "hur i helvete kan man ha så stora ögon?!". Sen böjde jag mig fram och såg att hon blundade på bilden. Hennes mangaögon är målade på ögonlocken. Det var det läskigaste och häftigaste jag sett på länge.


3 november ´09 - Halloween

Halloween var väl ganska okej. Jag och Jay satt hemma hos henne och förfestade i några timmar och precis när vi skulle åka ner till krogen blev vi bjudna på en fest som vi stack till istället. Där träffade vi massa esteter och hade allmänt roligt.
Klockan två blev alla utslängda för att damen i huset skulle sova. Vi åkte och hämtade Anton och Robin som ville till campino och äta.

När vi skulle gå ut därifrån ropade en kille efter mig "Du tjejen, jag måste bara säga att du är otroligt söt. Jag menar det verkligen", sen tittade han på Anton och sa "Ta ordentligt hand om henne". Jag blev så glad att jag tjatade om det resten av vägen hem.


..."Överallt, i alla rum, finns rester efter människor som gått sin väg.
Det finns tusen olika sätt att övergenågon på, men det gör alltid lika ont."


RSS 2.0