My little pony tales - Paradisön

Jag och Jojan har tittat på My little pony hela kvällen och det är sjukt vad mycket smådetaljer vi ändå kommer ihåg. Detta avsnittet kom vi ihåg hur mycket som helst ifrån och har nu sett det två gånger ^^


My little pony tales - Paradisön, del 1
My little pony tales - Paradisön, del 2
My little pony tales - Paradisön, del 3

"Vulkanen! Den fåj ett utbjott!" xD xD

30 april ´10 - Fredag

Nu är jag i Falkenberg hos Jojan och ska stanna här hela helgen.
Kommer bli underbart <3
Vi ska titta på My little pony, gosa med hennes hund, fota och dränka oss i chips.

Vi har precis beställt pizza och efter det ska jag fotografera henne.
Jag har fått insperation av den här bilden, så det kommer bli awsome!


TigertröttIdag är jag väldigt nöjd med min sminkning :3


Jag har suttit med mitt "utrotningshotade djur-arbete" hela morgonen och jag blir galen. Det är ett väldigt viktigt ämne, men vem kommer orka läsa detta? Den här tigern kom det här årtalet, men det årtalet började den försvinna och det årtalet försvann den, men det årtalet kom den tillbaka fast det årtalet var den borta igen. Om en halvtimme ska jag se musikelevernas musikal och sen har jag bara två lektioner kvar att skriva klart arbetet och det ska vara på två sidor.
Det kommer inte gå .___.

Tjäderförföraren

Jag vet ingenting om tjädrar, förutom att det är en vild fågel som ska vara skygg för människor. Men tjädern som för andra året i rad springer runt utanför skolan vet tydligen inte om det. Den här tjäderhonan brukar komma till våran skola på våren för att ragga upp en stilig tjäderhane, men eftersom dom vanligtvis lever inne i skogen så brukar hon inte få napp förrens hon ger upp och letar på ett nytt ställe. Varje gång det kommer en människa följer hon efter den. Sitter man ner kommer hon och sätter sig bredvid en.

Hon är faktiskt väldigt mysig och charmig, så jag skulle prova att klappa henne en dag. En kille berättar för mig att näbben inte är att leka med och att den kan skada mina fingrar rejält, men eftersom jag redan hade en stor publik runt mig så kunde jag inte backa ur. Jag var verkligen beredd på att förlora ett finger, det är därför jag ser så otroligt korkad ut på bilden. Men hon tyckte om att bli klappad, så hon la sig ner och myste medans jag blev "Tjäderklapparen."Jag döpte henne för övrigt till Shakira :3

Someone new - Eskobar

Jag hatade Calle och jag hatade Mariette, men jag älskar den här låten och jag älskar när dom sjunger den. Nu har jag gråtit till den här låten tre gånger på en dag.


Lyckohjulet

Idag åkte skolan in till Göteborg för att vara med på en inspelning av "Lyckohjulet". Jag kände mig som en gammal tant, vad är lyckohjulet? o.O
Om det finns fler tanter där ute, så är det precis som alla andra tv-program där man vinner pengar genom att snurra på ett hjul, osv. 


Iallafall, det hela började med att vi skulle vara där en halvtimme före så ja... Vi satt helt enkelt och stirrade in i väggen i 30 minuter tills vi fick komma in i studion. Där ser dom till att alla sätter sig så att det ser ut som om det är fullt av människor i publiken och berättar för oss när vi ska applådera, skratta och inte bua om någon säger något fel. Vi satt där ett bra tag innan dom körde igång.

Programledare är Hans Wiklund (journalist, filmkritiker och är bland annat känd från Balls of steel) och Hannah Graaf (känd från gruppen Graaf och min gamla barndomsidol... Nej, jag vågade inte gå fram till henne)

 

De tävlande kom in och progammet satte igång. Om det blev något fel med hjulet eller någon sa fel filmade dom om det, vilket hände ganska många gånger. Jag kommer alltid att tänka på det nästa gång jag ser ett liknande program. Dom ville inte ha några "bebisapplåder", så man fick klappa ganska rejält och när vi varit där sen nio till två var händerna helt förstörda. Men det var riktigt roligt, även om det blev väldigt segt på slutet. Det var även en mellanstadieklass där som jag var säker på att dom inte skulle kunna uppföra sig under showen, men dom skötte sig jättebra tills det blev mat. Då jävlar betedde dom sig som vi var mitt i en rugbymatch och hade ingen respekt för oss tanter och gubbar.

Det enda jag reagerade negativt på var hur alla som jobbade där betedde sig mot varandra. Dom skämtade lite då och då med varandra i början, men sen började dom smådissa varandra och när Hannah skulle berätta hur mycket pengar de tävlande hade vunnit än så länge så glömde hon säga en siffra. Då sa en som jobbade bakom kameran: "12, Hannah. Lika mycket som ditt IQ."
Även om han säkert skämtade, så såg Hannah inte glad ut men la fort på en glad min för nästa tagning.


Eastern glowEastern glow - The album leaf

!!!"Ge mig uppmärksamhet, för fan!"


27 april ´10 - 25 april, min födelsedag

Jag vaknade vid tio av att min moster ringde och väckte mig. Medans jag satt framför tv:n och tittade på ett program om argsinta hundar stekte Anton bacon. Vid två åkte Anton hem och Jojan kom hit. Vi satte oss i trädgården och åt tårta och öppnade paket. Jag fick Tim Burtons film "9" som jag velat se ett bra tag och en... Ja, jag vet inte riktigt hur jag ska förklara. Det är ett pussel som ska föreställa en ros på slutet. Men det är inget platt pussel, utan den kommer se ut som en riktig kristallros. Vi satt med den i två timmar och lyckades bara få ihop två bitar, men jag kommer fota den och lägga upp bilden här när vi lyckats göra klart den.
Appropå presenter, jag satt med min laptop hela kvällen igår och försökte förstå hur den funkar. Jag har lyckats göra den rosa och hittat världens häftigaste skärmsläckare. Hela skärmen fylls av bubblor.


Borås djurpark

Som sagt, jag och Anton skulle åkt hemifrån klockan nio men eftersom jag vaknade kvart i nio fick vi dra ut på tiden lite. När vi kommit fram till Borås blev jag som ett barn, precis som förra året. Kön in till parken påminde starkt om dom köerna man möter när man är på Liseberg plus den hemska detaljen att kön är full av föräldrar med barnvagnar med skrikande bebisar och barn i fem +-åldern som gnäller över att dom vill in till djuren. Anton fick prova på familjelivet lite eftersom jag också blev ganska gnällig efter ett tag. Det enda jag ville in till var dinosaurierna. Precis när man kommer in finns det flera gigantiska plastdinosaurier som jag bara vill ta med mig hem. När vi stått i kö i en timme och började närma oss kassan började två småkillar göra upp en plan för hur dom skulle komma först till dinisarna. Jag lyssnade på planen och började göra upp min egna plan på hur jag skulle komma före dom.

Förra året jag var här med min familj hittade mina systrar en dinosaurie som dom tyckte liknade mig. När vi kom in frågade jag Anton vilken dino han trodde att det var. Han gissade rätt på första försöket -.-
Det fanns en hage med getter i som man fick gå in i. Jag älskar getter, men går inte i närheten av dom pågrund av hornen. Varesig jag blir stångad i magen eller ansiktet, så kommer det att göra ont och jag tar inte den risken. Men när jag väl står där inne kommer det fram en skitstor get som ställer sig brevid mig och stirrar på mig. Jag börjar försiktigt klappa den och fem minuter senare var vi kära och kramades i en halvtimme. Jag ville ta med mig henne hem <3 Sen kommer det en miniget som först börjar tugga på kamerasladden, sen mina byxor, min tröja och när den började tugga på mitt hår gick både jag och storgeten till anfall. Minigeten gick över till Anton och började tugga på hans märkesjeans och där kom dagens kommentar: "Anton, den där geten är en finsmakare". Antagligen första gången jag gapskrattade resten av dagen åt mitt egna skämt.Visst är hon vacker?Resten av bilderna. Titta på dom, dom är jättefina.


På slutet hittade vi en hinderbana där jag ägde alla barnen.


Min nya morgonrock från Jay


Fly me to the moon

Okej, vi har fått en läskig engelskauppgift. Vi sitter fast på månen och har vissa prylar med oss och ska bestämma vilka vi ska använda.

Jonte: "Om vi tittar på luft, mat och vatten så måste vi ju ha luft. Vatten är viktigare än mat, så skit i maten."
Susanne: "Vi måste ju ha mat, för helvete."
Jonte: "Nej, man överlever längre på vatten."
Susanne: "Ja, men fattar du inte hur griniga vi tjejer kommer bli om vi inte får mat i oss."
Jag: "Precis..."
Susanne: "Och när vi får PMS kommer vi att bli ännu grinigare."
Jag: "Precis..."
Susanne: "Och det står på listan att det finns en pistol också! Fattar du inte hur det här kommer att sluta?"
Jag: "PRECIS!"

Min cam funkar

"Jag ska tjata lika mycket om min laptop som Kissie tjatar om sina bröst"
- gammalt djungelordspråk26 april ´10 - Engelskalektionen börjar om en minut

Jag sitter i klassrummet och ser väldigt nöjd ut. Hur kan jag sitta i ett klassrum och blogga samtidigt? Nejmen, titta! Jag sitter ju vid en splitterny LAPTOP!!

Den är så vacker. *tårögd*
Min födelsedag20 år.
Jag är galet gammal nu.


24 april ´10 - Födelsedagshelgen dag 1 (23 april)

Tjejkväll, som sagt. Mina tre bästa kompisar är alla vegetarianer. Gud har humor. Jag är en sån äkta köttätare att det är skrattretande. Men det fick bli kaninmat på huvudrätten. Köttfärsås med spaghetti, utan köttfärs och istället med quorn. Jag åt inte upp min mat. Men dom andra hade rätt, hade jag inte vetat att det var quorn hade jag trott att det var kött och inte tänkt på det under hela måltiden. Men eftersom jag själv lagat maten visste jag och började sakna kött.

Vi åt chips med dipp, drack läsk och pratade. Jag hade såklart gjort en egen tårta. Den var täckt med hallon och högst upp hade jag skrivit "Mille fucking 20" med chokladsås. Efter att ha stått i kylen någon timme hade chokladsåsen spridit ut sig och min fina text var borta. Dessutom ville ljusen inte stå rakt och jag som tänkte sätta i tjugo stycken fick nöja mig med tretton. Jojan bröt sönder ett rosa ljus, Linns sjönk in i tårtan och Jay spelade ett dramatiskt stycke på pianot under tiden.Sen kom min höjdpunkt. Jag hade hela veckan jobbat på att göra en egen frågesport som jag skulle plåga dom med. Kategorierna var: "Mille", "Filmer", "Disney" och "Vilken låt ur vilken film?". Jag hade gjort skittaskiga frågor, så deras resultat var inte bra. På filmer t.ex. så vann Jay med 1,05 poäng och Jojan och Linn delade andra plats med noll poäng. Men det var väldigt roligt och vi höll på i två timmar.

Linn glömde sin present hemma och Jojan ville ge sin på min riktiga födelsedag. Men Jay hade köpt en sidenmorgonrock med blommor och påfåglar på i Thailand som hon gav till mig. Jag ska be någon fota mig i den imorgon så att jag kan lägga upp den här. Den är jättevacker.

Kvällen flöt på och när Jay och Linn gått hem tittade jag och Jojan på Cry Baby. Halv fyra kom jag på att jag skulle upp om fyra timmar och fick panik och började springa runt i huset med disk, tvätt (?!) och försökte samtidigt tvätta bort sminket. Klockan fyra låg vi i sängen och somnade. Nästa dag vaknade jag 45 minuter efter att larmet ringt och fick stressa sönder hela dagen.

Vad jag gjorde idag skriver jag om imorgon
för nu har jag varit tjugo år i tjugo minuter (hehehe...)

Sleeping Beauty

Jays sagoprojektarbete är i full rullning och näst på listan är Törnrosa. Hon ville använda en långklänning, men hade ingen så hon skickade iväg mig att hitta en. Jag hade både tur och otur och Jay hade otur. Jag fick låna med mig några klänningar över helgen, men på måndag skulle dom vara tillbaka och sen fick jag inte använda dom mer. Jag valde ut tre stycken och tog hem dom lagom till att Jay skulle komma hem från Spanien. Sen fick ju vulkanen ett PMS-anfall och Jay kunde inte komma hem förrens på onsdagen.

Här är iallafall klänningarna:

  

Dom två första klänningarna kunde jag inte knäppa (därför håller jag ihop dom med ena handen). Jag gnällde över att jag var tjock, mamma sa att jag bara hade kraftig benstomme, jag gnällde över att jag hade kraftig benstomme och sa åt min syster att prova klänningarna, hon kunde inte heller knäppa dom, hon gnällde över att hon var tjock, jag sa att hon bara hade kraftig benstomme, hon gnällde över att hon hade kraftig benstomme... osv.

Personligen hade jag valt den första klänningen till Askungen och tagit den i mitten till Törnrosa. Den sista hade jag brännt. Den var gigantisk, hade sjukt stora axlar och var allmänt ful.


Iallafall, så var Jay hemma hos mig igår och frågade hur det gick med klänningarna.
Jag: "Jag har en bra nyhet och en dålig."
Jay: "Jag hatar dåliga nyheter, ge mig den först."
Jag: "Den dåliga nyheten är att jag bara fick ha klänningarna den helgen du var i Spanien och sen inte låna dom mer."
Jay: "Helvete...!"
Jag: "Den bra nyheten är att jag har stulit tillbaka dom, så dom ligger i en påse på mitt rum nu."

Har Jay inte fotat imorgon så är hon körd, för klänningarna måste jag lämna tillbaka på söndag.

24 april ´10 - Uppdatering

Jag har inte hunnit blogga sen i torsdags eftersom jag fyller år imorgon och alla har/ska fira mig hela helgen. Förhoppningsvis hinner jag skriva lite om vad som hänt än så länge ikväll, men eftersom det är Antons tur att fira mig idag så blir det antagligen inte så att jag sitter framför en dator istället för att vara med honom. Dessutom hittar jag inte min kamerasladd, så jag kan inte lägga upp några bilder -.-

Anyway, hörs kanske senare


Lite DisneyprinsessahumorLiiiite kul är det...?Disneyprinsessor som Sailorhjältinnor


Alla Disneyprinsessor utklädda som sin fiende


Årets lathund

Jag läste om en tävling där man kan skicka in bilder på sin katt eller hund när djuret latar sig. Bilderna kommer upp på en sida där folk kan gå in och rösta på den bästa bilden och vinnaren får pengar och "äran" att bli årets lathund.

Förra årets vinnare:
Årets bilder var varken roliga eller charmiga. Eller ja, en av bilderna var det:


Read my lips

Pappa: "Jag är seriös. Läs mina läppar..."
Jag: "Men..."
Pappa: "Jag vet att vi pratar i telefon, men jag menade inte bokstavligt talat." 

Födelsedagsförberedelser

Jag fyller år på söndag och ska fira hela helgen, så jag sitter och förbereder allting nu. Anton skulle hjälpa mig, men han flydde och som straff skulle jag äta upp hans apelsin (Jaja, det var väl inte så ondskefullt men det var den enda som fanns i närheten) men när jag förde apelsinklyftan mot munnen råkade jag trycka på den så att saften sprutades in i mitt öga. Jävlar i helvete, vad det svider!

Cry-baby <3


Cry baby-T-shirt från PhoenixThirt (199 kronor)
Den är inte min, men den ska bli det någon gång!

Aprilväder

Det har varit väldigt varmt den senaste tiden. Jag har solat och vi har haft lektioner utomhus. Men imorse var det frost på bilen, så jag och Andreas skämtade lite.

Jag: "Jag antar att det kommer att börja hagla snart då."
Andreas: "Och sen snöa!"
Jag: "Och sen kommer det att regna."
Andreas: "Och efter det kommer det att bli mulet."
Jag: "Sen avslutas väl allt med att solen kommer tillbaka."


När vi gick till frukosten började det hagla. När vi åt frukost snöade det. När vi satt på lektionen började det regna och sen var det mulet när vi satte oss i datasalen. När kommer solen...?


Det här är humor på högsta nivå


En av mina favoritkonstnärer, Miss Tigri del 2
En av mina favoritkonstnärer, Miss Tigri del 1
Hur länge håller sminket?

Hårprodukter = Tre år
Nagellack = Två år
Vatten = Ett år
Burkar = Tre månaderEn mascara har en livslängd på tre till sex månader, men om den börjar lukta konstigt eller klumpa sig tidigare ska du slänga den. Ett tips du kan ta till dig för att förlänga livslängden på din mascara är att undvika att pumpa den varje gång du använder den. Varje gång du pumpar dras det in luft i hylsan som gör att mascaran torkar snabbare. Prova istället att rulla upp borsten.

Din concealer och foundation håller i cirka sex månader till ett år, mycket beroende på hur den är förpackad. Kommer den i tub eller på pumpflaska är det toppen, det gör att du slipper sticka ner fingrarna i en burk eller smeta runt bakterier på inbyggd pensel som sen åker in i stiftet.

Ögonskuggor och kajalpennor håller i cirka två år, krämiga som torra. Se till att vässa din kajalpenna lite då och då för att bakterierna ska peelas bort. Blir ögonskuggorna torra eller börja smula sig - släng dom.

Läppglans och läppstift håller mellan ett halvår och ett helt år.Släng produkter som...
* Bytt konsistens från hur de kändes i början
* Luktar annorlunda
* Ser skabbiga ut
* Ger dig utslag
* Har ändrat färg


Vad har hänt med min älskling? O.OFöre                                                        Efter

Dagens finaste citat

"Med handen på korset lovar jag dig evig trohet.
Min önskan här i livet är att se dig i mina söner."

17 april ´10 - Rådjursdrama igen

Åh herre Gud... Det lever ju som sagt en rådjursfamilj på våran gata. Idag har en granne hittat ett avslitet rådjursben. Min första tanke var att någon av våra kvinnliga grannar blivit så förbannad över att dom ätit upp allas trädgårdar att hon gett sig på första bästa rådjur, men då berättade mamma att det finns björnar i Halland.

Rådjur på gatan kan jag leva med. Dom påminner om hjortar och Bambi har aldrig skadat någon. Men björnar är en helt annan femma!

"Most girls are straight until they're not."

Jag är nu inne på tredje säsongen av the L word och undrar som många andra, vilken sexuell läggning har skådespelerskorna egentligen har i verkligheten. Det finns inget riktigt svar på den frågan, eftersom ingen förutom en av dom faktiskt har avslöjat något. Men jag hittade detta och det får väl duga för tillfället.

 


Leisha Hailey (Alice) är den enda i huvudensemblen som gått ut öppet och sagt att hon är flata. Dejtade förr flatikonen k d Lang, har numera fast förhållande med en söt designer, är med i flatband och hela köret.

Katherine Moennig (
Shane) är lite knepig, hon är rejält i garderoben av arbetsskäl. Det är annars mer eller mindre känt att hon är flata. Hon syns flitigt i gaykretsar tillsammans med supersnygga (och väldigt lesbiska) modellen Amanda Moore. De är 'bara vänner', såklart...

Mia Kirshner
(Jenny) är bisexuell, även om hon brukar vara lite vag om det i artiklar och intervjuer.

 

Erin Daniels (Dana) är hetero.

Lauren Lee Smith (Lara) sägs vara bisexuell, men eftersom ingenting är bekräftat "ses" hon som hetero. 
Laurel Holloman (Tina) är hetero och gift sen många år tillbaka.
 
Jennifer Beals (Bette) är hetero och även hon gift sen flera år tillbaka.

 Pam Grier
(Kit) brukar presenteras som hetero, men är bi enligt flera källor.

 


Karina Lombard
 (Marina) och brukar antyda att hon är bi. Horder av fans dreglar när de ser henne, men ack; Karina är hetero.
The L word theme song

17 april ´10 - Idag är det en perfekt dag att ta livet av sig...

... Men jag ska försöka undvika det.

Det senaste dygnet har varit åt helvete. Jag och Anton äter upp varandra så mycket att vi inte firade våran "ett år och två månader-dag" igår, jag tillbringade halva kvällen med att bara gråta och resten av kvällen med att leta efter löshår. Jag behöver göra en rejäl make over, så nästa vecka ska jag förhoppningsvis både färga håret och sätta i överdrivet långt löshår. Imorse började jag dagen med att trilla över en flyttlåda och sen när Jojan ringde  tackade jag henne genom att fräsa åt henne tills hon la på luren. Idag skulle jag träffat Linn, men hon svarar inte.

16 april ´10 - Fredag

Alla som har en ipod/mp3/whatever vet ju hur jobbigt det är när man tar upp prylen ur väskan och märker att sladden har rullat ihop sig till en knut som man måste tillbringa minst fem minuter med att få upp. Innan när jag letade upp min ipod i väskan hade sladden åkt ihop till en knut tillsammans med mina hörlurar till mobilen samt min gigantiska nyckelknippa. Vettefan hur länge jag satt på sängen och försökte lösa upp hela skiten.

Iallafall, jag och Nellie hämtade precis Ofelia på skolan. På vägen hem hade vi springtävling. Hatar att både ett djur och en sjuåring har bättre kondis än mig. Nellie vann, sen kom Offi och några meter bakom lunkade jag med ett plågsamt håll som dunkade i magen.Ofelia och jag, 2006

My neighbour Totoro parodier

Originalet

Skräckversion av originalet
McDonalds
Ranma ½
Pokémon


Pokémon - Tecknat vs "verklighet"

Ponyta

Caterpie

Dragonair

Cubone
Growlithe


Idag är det en Pokémondag


Fuck, vad sugen jag blev på att måla nu ♥


Var det en komplimang?

Jag: "Jag hatar min kropp! Den ser ut som en bergochdalbana! Här går det upp, här ner och där upp och där ner!"
Anton: "Men... Jag hade iallafall betalat för att åka den bergochdalbanan."

Dresses (27 mars ´10) Ja, vart känner man igen dom här bilderna ifrån?

Foto: Jay
Kläder & smink: Mille
Modell: Mille
Antons djurkommentarer

När vi åt mat kretsade kvällens samtalsämne om vilda djur.

Bland annat skröt Anton (dendjurplågandejävelnsomsjälvbordebliskjuten) om vilka djur han skjutit ihjäl med en soft air gun (hur det nu stavas...).
Anton: "... påfåglar, fågelkråkor..."
Samtalsämnet var inte roligt, men fågelkråkor var roligt.


Sen diskuterade vi vad man ska göra om man träffar på en björn ute i skogen. Anton försökte förklara att det är skillnad på om man möter en björn på våren eller sommaren eftersom att den på våren "måste försvara sina små bruna saker... Eh, du vet... Knuttar."

Dagens citat

"Jag är lika rädd att glömma ditt namn som en poet är rädd att glömma sina ord."

Shoppinglista för...

... Glänsande hår.* Gröna grönsaker som broccoli, ruccola, gurka och spenat
* Mjölk
(Håret blir glansigare och mjukare.)
* Hasselnötter
* Ägg
* Havregryn (Innehåller mängder av nyttigheter för ditt hår och din hud. Dessutom ger havregrynsgröt mängder med energi som gör att du orkar hålla dig pigg.)
* Lök (Tar fram glansen i håret och hyn)
* Tonfisk

  

Min dröm

En av mina drömmar är att se Anton klädd som en hårdrockare. På riktigt. Med kajal och hela baletten. Men han har alltid totalvägrat varje gång jag bett honom. När jag var hemma hos Jay smsade Anton och bad mig komma ut. Jay tittade ut genom fönsret.

Jay: "Det ser nästan ut som om han har tuppkam och är sminkad som om han vore medlem i Kiss."
Jag: "Det måste vara mörkret som gör det."

När jag öppnade dörren var det definitivt inte mörkret som ändrat honom. Han var på en temafest på vårat område och var hårdrockare. Dock tillbringade jag och Jay halva tiden han var med oss att klaga över vad han hade gjort för fel och vad det var som fattades.

Iallafall, så här hade jag min dröm. Anton i döskalletröja, "tatueringar", kajal och allt. Och jag var osminkad, hade på mig ett genomskinligt vitt linne som min rosa BH lyste igenom och hår som inte tvättats sen dinosauriernas tid. Det tillhörde inte drömmen. Här var det meningen att jag skulle se ut som gothens drottning. Men man får ju passa på när man har chansen.Titta på mina händer. Trots att hans utstyrsel fick G - ville jag bara ha honom.Awie

När Jay ska till Spanien med sin spanska klass ska dom gå till ett fint ställe nångång under veckan och då måste hon ha på sig en fin klänning, så hon lånade några av sin syster. Två var så fina att jag ville sno med mig dom.
Anton är gullig
9 april ´10 - *raap*

Eftersom hela familjen åkte till fjällen för att åka skidor under veckan har det bara varit vi tjejer här hemma. Jag, mamma, hunden och katterna. Dom andra kommer hem imorgon så jag och mamma lyxade till det ikväll med oxfile, klyftpotatis och vindruvor. Nu ska jag springa över till Jay och hjälpa henne packa inför hennes resa till Spanien.

When everything's made to be broken


Kort inlägg om naglar, tänder och mörka ringar under ögonen

Freaky rubrik...

Iallafall,
visste du att äpplen kan bleka och ta bort fläckar på dina tänder?Kyckling innehåller protein som hjälper dina naglar att hålla sig starka.
Det innehåller även järn som i kombination med vitamin C (bland annat paprika) motverkar mörka ringar under ögonen.


Idiot...

Jag: "Varför läser du aldrig min blogg?"
Anton: "Amen, du nämner ju aldrig mig i den..."

WTF?! Min blogg handlar ju för helvete mer om honom än om mig. Jag har försökt tona ner lite på Antontjatet för att jag förstår hur otroligt tråkigt det måste vara att läsa om det, men han nämns åtminstonde minst en gång om dagen. Hmpf...

Så, ANTON! Om du nånsin klickar dig in på min blogg igen och läser detta inlägget hoppas jag att du inte missar rubriken.

Minnesplatser

Idag har jag varit på fyra minnesplatser. Först gick vi till hamnen och letade upp Davids minnesplats. Det blev lite löjligt dramatiskt á la film, så fort vi fick syn på det började det regna. Det var fullt av blommor, ljus och kort. Överallt stod det saker som "vi ses", "jag saknar dig", "jag älskar dig", "Gud lät oss bara låna dig ett kort tag", osv. Hans syster hade köpt kakor, det var gulligt. Anton gick runt och började tända alla ljus. När han var färdig var det jättefint. Jag stod ett tag och tittade ner i vattnet och bara tänkte på hur hemskt det måste ha varit för människan som hittade honom. Bara se ett lik flyta runt i vattnet. Nellie försökte sno med sig en ros också. Mitt i allt det allvarliga blev det lite småroligt faktiskt.

På vägen hem gick vi till nästa ställe. Varken jag eller Anton kände honom, men många av Antons kompisar gjorde det. Henke, född 85 hoppade framför ett tåg på Antons tjugoårsfest. Där var det också blommor, kort, en skateboard och ett papper sm gav mig kalla kårar: "Älskade vännen. Om du hade ringt hade vi kommit dit med en gång. Det visste du ju så väl... Kram mamma och pappa." Jag höll på att börja gråta när jag läste det.Tredje och fjärde minnesplatsen var Antons pappas och farfars gravstenar. Där rensade vi bort lite vissna blommor, la dit nya och skrattade lite åt en chokladkaka som Antons kusin lagt dit.

9 april ´10 - LångpromenadVi gick runt vid havet i en och en halv timme. Jag ville ta ett kort på oss, så jag balanserade kameran längst ut på en sten, satte på självutlösaren och sprang. På första kortet springer jag, på andra har jag precis kommit fram och ser allmänt korkad ut, på tredje blåser vinden upp mitt hår i ansiktet och det här var den sista, så den får duga. När kortet tagits började kameran vingla och jag hann precis fram innan den skulle trillat två meter rakt ner på asfalten.

Tio saker som tar kål på sexlivet

* Dålig självkänsla

* Stress

* Depression

* Brist på intimitet

* Övervikt

* Alkohol

* För lite sömn

* Problem i förhållandet

*Att bli föräldrer

* Mediciner – Vissa mediciner kan påverka din lust att ha sex.

Filmtips - Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (2010)

På gymnasiet gick vi igenom alla de Olympiska gudarna. När vi väl gjort det skrev våran lärare ner alla gudarnas namn på varsin lapp och sen fick vi välja en och sen började den långa Olympiska gudarna-perioden. Vi skulle göra ett stort arbete och sen redovisa alltihop. Jag fick Hades och tillbringade nästan all min tid i biblioteket eller framför en dator. Ju mer jag läste, ju mer intressant blev allt. Jag började till och med småläsa lite om dom andra gudarna och kunde knappt vänta till alla redovisningar.

Jag lider av värsta graden av scenskräck, men hade bestämt mig för att min redovisning skulle bli bäst. Jag tränade och tränade tills jag kunde hela arbetet utantill. Jag redovisade det för min familj och kompisar flera gånger. På rasten innan jag skulle redovisa det för klassen läste jag upp arbetet för några kompisar två gånger på raken för att vara tillräckligt säker på att jag skulle kunna det som flytande vatten. Jag borde ha förstått hur det skulle sluta. Jag ställde mig framme vid katedern och black out. Ett par sekunder kom jag inte ens ihåg varför jag stod där och när jag väl kom ihåg att jag skulle redovisa kom jag inte ihåg om vad. Min sadistiska lärare hade förstås bestämt att vi inte skulle få ha några papper med oss, vilket gjorde allt värre. Redovisningen gick åt helvete (Hades = helvetet. Ha ha ha...) och jag upprepade samma sak om och om igen, glömde majoriteten av arbetet, stammade, blev röd i ansiktet, pratade för tyst, tittade ner i marken, osv. Så fort jag satt mig ner bland mina klasskompisar kom jag ihåg hela arbetet. Efter lektionen bad jag min lärare om en andra chans, men den sadistiska, iskalla kvinnan sa nej.

Med detta vill jag (förutom att berätta en historia) bara säga att det var väldigt kul att se filmen och få tillbaka alla minnen och för en gångs skull veta något. Trots att jag såg filmen ensam sa jag tyst för mig själv lite då och då
"Jag vet vem den där guden är..."


Percy Jackson (Logan Lerman, My one and only) har det svårt i skolan och håller på att bli relegerad, men när han en dag får reda på att han är son till den mäktige havsguden Poseidon (Kevin McKidd, Grey's anatomy) förändras hela hans tillvaro. Det visar sig att Percy är en halvgud och han förs till ett läger för halvblod. Hans vistelse där blir inte långvarig. Han blir anklagad av Hades (Steve Coogan) för att ha stulit Zeus (Sean Bean, Boromir i Sagan om ringen) åskvigg och Hades tänker hålla Percys mamma fångatagen tills han lämnar över den till honom. Percy ger han sig ut på en resa tillsammans med sina vänner; Annabeth Chace, som också är en halvgud, och Grover Underwood, en satyr, för att hitta åskviggen och på så sätt förhindra ett krig mellan gudarna.
I filmen ser vi även Pierce Brosnan (James Bond) som kentauren Chiron och Uma Thurman (Kill Bill) som Medusa.

Bara jag som blir snurrig av att se bilden?Försök få in skärpan. Totalt omöjligt.
Originalbilden.

Baby Charmander


Drama på gatan

I några månader har jag med jämna mellanrum sett (yes!) rådjur promenera på våran gata. Jag har pratat med grannarna och dom har också sett djuren. Luna har ju av någon konstig anledning börjat käka växter. Hon har redan ätit upp två krukväxter i köket och smakat lite på Antons mammas blommor. När mamma gck ut i trädgården imorse var alla växter borta. Hon ringde till mig och jag försökte förklara för henne att en liten katt inte kan svälja en hel trädgård. Lite senare träffar mamma några grannar som också har märkt att deras trädgård är uppäten. Jag har funderat på detta idag och kom på att jag faktiskt sett rådjuren ganska nyligen och skyndade mig att ringa upp mamma innan hon och resten av gatan skulle jaga Luna med eldfacklor och högafflar. Mamma spred vidare ryktet tills en granne berättade att hon faktiskt sett rådjuren dagen före.

Så Luna går vidare som en oskyldig katt och rådjuren är förhoppningsvis väldigt mätta om dom nu tuggat i sig tio trädgårdar.

Eyelashes

 Om du vill ha långa fransar ska du applicera lite Vaseline på fransarna innan du går och lägger dig. Efter ett par veckor bör du märka att fransarna är längre.


Att böja upp fransarna med en ögonfransböjare får ögat att se större ut,
öppnar upp blicken och får dina fransar att se längre ut. För extra effektivt böj, värm fransböjaren försiktigt ett par sekunder under hårtorkens lägsta styrka.


Böj aldrig fransarna om du redan applicerat mascara.
Risken är stor att du bryter fransarna.

För riktigt vampiga fransar, lägg på mascaran med zigzagrörelser.

Svårt att sätta på lösögonfransar? Applicera limmet på fransen, blås på limmet och vänta nån minut. När du kan sätta fingret på limmet och det kommer en "slinga" mellan fingret och fransen har det torkat såpass bra att du kan sätta på fransen på ögat utan att fransen glider iväg.


6 april ´09 - Zzz...

Middagen var jättemysig. Vi åt kyckling med pasta och snackade tjejsnack hela kvällen. Antons mamma och syster ska vara i Egypten hela veckan och Anton hade lovat att skjutsa dom till flygplatsen halv fem på morgonen och när mamma fick höra det fick hon den lysande idéen att jag skulle följa med som sällskap.

Sagt och gjort, kvart över två på natten låg jag i Antons säng och kunde verkligen inte somna. Fyra blev vi väckta och jag bara drog på mig ett par mjukisbyxor och satte mig i bilen. Kunde såklart varken sova på vägen dit eller tillbaka. Om några timmar kommer folk och ska titta på huset, så vi hämtade upp Nellie och Luna vid sjutiden som nu springer runt i Antons hus och kollar minsta vrå. Nellie har redan trillat i trappan två gånger och Luna har tuggat i sig en växt.

Vi ska tillbringa resten av dagen med att ta en runda på stan, gå längst havet med Nellie och titta på videofilmer. Nu ska jag antingen försöka somna om eller få i mig lite frukost.

Middag

Halv sju kommer Anton och hans mamma hit. Dom ska äta middag med mig och mamma, så jag hinner inte skriva så mycket.

Men jag måste bara berätta om det fula jag såg innan. Luna fick syn på sin dotter Sun och dom gick fram till varandra och luktade på varandas nosar. Plötsligt blev dom sura på varandra, satte sig på bakbenen och började boxas samtidigt som dom fräste till varandra. Löjligare syn får man leta efter.Jag och Sun, vintern 2008

Färger

Smink och kläder kommer i alla möjliga sorters färger, men har du tänkt på vad färgerna du har på dig signalerar?


 Gul:
Stimulerande, pigg och fräsch. Den anses vara bra mot depression, öka krevativiteten och faktiskt göra oss mer intelligenta. En mjuk gul tröja är perfekt när du ska hälsa på en bebis. Gul är nämligen den färg som spädbarn först uppfatta.

Röd:
En passionerad färg som glöder av energi och värme. Rött är upphetsande och får hjärtat att slå snabbare.
Men rött anses också vara en aggresiv färg som representerar blod, eld och vrede.Blå:
Blått får oss att vilja vila och drömma oss bort. Mörkblå kläder signalerar allvar och ibland ledsamhet.
En ljusblå tröja däremot känns lätt, flirtig och luftig. I undersökningar om älsklingsfärger vinner blått överlägset.Orange:
Orange som är en blandning av rött och gult utstrålar energi. Det ettriga gula lugnas ner av det starka röda. Orange utstålar självförtroende och anses av vissa vara en läkande färg. Det är också en andlig färg som bärs av munkar.
Grön:
Naturens egen färg är en blandning av det pigga gula och det svala, längtande blå. Den har en avlsappnande effekt som hjälper oss att balansera våra känslor. Den gröna färgen står för livskraft och god hälsa. Dock kan vissa ljusgröna nyanser göra oss illamående.
 Lila:
En blandning av rött och blått. Lila kan kännas både upppiggande och lugnande, beroende på nyans. Ju ljusare lila du väljer desto mer lätthet och glädje utstålar den, medans mörklila ger ett intryck av allvar. Lila står för läkande och magi.

Rosa:
En blandning av det oskyldsfulla vita och det heta, upphetsande röda. En flirtig färg som står för femininitet, romantik och ovillkorlig kärlek. En rosa tröja signalerar värme och kvinnlighet. Färgen anses vara lugnande och kreativ.Svart:
Sorgens färg är egentligen ingen färg utan total avsaknad av ljus. Svarta kläder kan ge ett stramt intryck, men är samtidigt neutral och passar till de flesta former och andra färger. Svart kan också ge ett elegant och lite mystiskt intyck.

Vit:
Oskuldens färg är egentligen ingen färg utan bara rent ljus. Vitt utstrålar renhet, oskuld och lugn. Det är en färg som går att använda vid alla tillfällen och kan kombineras med alla kulörer. Om du vill ge ett uppriktigt och fräscht intryck är vitt färgen för dig.

Utrensning

Om mina föräldrar nu vill flytta så är väl det okej för mig, men varför ska jag behöva dras in i det? Pågrund av alla människor som ska titta på huset på tisdag så måste jag rensa ut mitt rum. Det får inte finnas kvar nånting här inne förutom möblerna. Jag har bott i detta rummet hela mitt liv, fattar dom hur mycket saker som finns här? Nu har jag iallafall fått slänga bort alla minnen och dom jag verkligen vägrade göra mig av mig ligger i massa lådor.Men jag hittade lite "roliga" saker.En Sailor Moon-kudde jag sydde när jag var liten.En mantel jag sydde i tonåren.
Den kan komma till användning till framtida fotograferingar, så den stannar hemma.
Och sen det mindre roliga. När min älskade hamster Feven dog begravde jag henne i trädgården och ett år efter skulle hela våran trädgård få en make over, så jag tog jorden där jag begravt henne och la den i en burk. Nu hittade jag burken i garderoben.
Mamma blev: Feven! >___< :O
Jag blev: Feven :'( .___.

Mamma tyckte bara det var äckligt, men det var ju inte direkt så att det faktiskt låg en död hamste i burken. Jag blev bara ledsen över att behöva bli påmind om min argsinta älskling...

Svårt att sova?

* Sov på rygg.
Många sover på magen trots att det inte är bra för rygg och nacke.

* Skippa cola, te och kaffe som ger en uppiggande effekt.

* Sov naken.
Kroppen förstår lättare att det är sags att sova om den kyls ner en aning. Har du familjemedlemmar som inte vet vad knacka betyder, sov med fötterna utanför täcket.

* Nonchalera klockan.
Att titta på klockan varannan minut gör bara att hjärnan stressar upp sig.

* Varva ner.
Minst en timme före du faktiskt ska gå och lägga dig kan det vara bra att läsa en bok, titta på tv eller något annan avslappnande för att kroppen ska förstå att den ska somna snart.

Nellie


Jag kan inte läsa läppar

Jag och baby underhöll oss genom att sitta mittemot varandra och mima fram meningar. Jag vet inte vad han "sa", men han såg elak ut när han sa det så jag gissade på att han släppte ut all ilska han haft mot mig de senaste året. Han fortsatte mima och efter ett tag blev jag sur, så nästa gång han mimade, mimade jag tillbaka något elakt och då fortsatte han. Skillnaden mellan oss två är att han kan läsa läppar.

Anton: "Men sluta vara så elak då!"
Jag: "Jag är bara lika elak som du!"
Anton: "VA?!"


Såhär gick det till:

Anton: "Jag älskar dig, sötnos."
Jag: "Du har en liten snopp."
Anton: "Vad menar du med det?"
Jag: "Bajs."
Anton: "Okej, men jag älskar dig iallafall."
Jag: "Du är bajs."Förlåt, honey. Du har inte alls en liten snopp.


Nellie önskar glad påsk!


3 april ´10 - On my way out

Jag tog precis en kort promenad med Nellie runt området. Solen sken (blablabla) och hörlurarna var fulla av Takida. Om en stund ska Anton hämta upp mig och så ska vi och hans kusiner åka till deras sommarstuga och göra något. Jag lyssnade faktiskt inte så noga xD Men jag har för mig att det var något om att fixa till trädgården och så. Nellie ska följa med, så det kommer nog bli väldigt mysigt. (<-- Jag stavade först mysigt med C, hur tänkte jag där?)
Just det, imorse gjorde Anton toast till oss och fem minuter efter att jag ätit upp det åkte vi till hans farmor som hade huset fullt av kakor, bakelser och tårtor.
Behöver jag ens säga att jag är så mätt att jag mår illa nu?


When you were young (Svart)

 

 

When you were young (Rött med svart lugg)

 

 

When you were young (Rött)

 

 

When you were young (Brunett med svart lugg)

 

When you were young (Brunett)

  

When you were young ("Blond")

 

 

 

How did I become so obnoxious...

... What is it with you that makes me act like this?2006

Kanske ska försöka få tillbaka den här hårfärgen?

 

American McGee's Alice in Wonderland

- What's wrong, Alice?
- My parents are gone.
- What else is wrong, Alice?
- Something is broken.
- What's broken, Alice?
- I am.

Jag var aspepp på att spela detta spelet för två år sen och den här Wonderlandhysterin som håller på nu gör inte direkt att jag vill spela det mindre.

Beyond a shattered looking glass...
Fairytale becomes nightmare.
Imagination becomes madness.
Toys becomes weapons.
Friend becomes foe and time is running out.
Alice grew up.
So did Wonderland.

And all I can taste is this moment (april-nångång)


Waiting with patience for the spring (18 mars ´08)
RSS 2.0