31 augusti ´11 - Hehe, imorgon slipper jag äntligen stava till "augusti" igen tills nästa år

När jag var tonåring läste jag för första gången mangan Sailor Moon. Efter att ha tittat på animen sen urtidernas tid och sen samlat på mig alla filmer och avsnitt som finns, så måste man ju läsa mangan också. Den är annorlunda om man jämför med animeserien, men så mycket snyggare tecknad. Ja, förutom Luna då. Hon får gärna se ut som hon gör i animen. Jag satt inne på Mangafox och läste Mars när jag plötsligt kom tänka på Sailor Moon och nu har jag läst så mycket jag orkar. Den är fortfarande himla fin.



Imorgon ska jag städa mitt vidriga rum. Golvet är fullt av damm, kaffet i muggen möglar snart och mina lakan stryper mig på nätterna. Allt ska bort. När rummet är städat och lakanen är nya ska jag tända rökelser. Det har jag inte heller gjort på evigheter.
Allt ska förnyas.

30 augusti ´11 - When you're miserable, you need someone more miserable than yourself

Jag ligger och kollar på Elfen Lied i hopp om att må lite sämre. -.-
Idag sken solen, sen började det spöregna, sen sken solen igen och nu spöregnar det. Väderguden kan tydligen inte bestämma sig idag. Jag har varit hundvakt åt Noa och Maja idag. Jag börjar vänja mig vid att ha dom hos mig ofta. Längtar tills slutet på september när Nellie kommer.



Just det, jag har börjat skriva dagbok vilket märks på uppdateringarna. Det känns helt enkelt enklare att skriva om allt när man vet att inte hela världen kan läsa om det. Dessutom händer det ingenting i mitt liv just nu som skulle vara roligt att läsa om här.

now i'm just losing my hair and i'm learning how to smile

Jojan kom hit med kitcat-choklad, risifrutti, munkar och chips. Så himla skönt. Att bara kunna sitta och lyssna på henne, prata, skratta, prata minnen och sen somna utan datorn. Bara ligga och lyssna på hennes andetag och känna hur lugnet kom tillbaka.


Allt det för att allt skulle försvinna idag. Men det var verkligen värt det för några timmar.

28 augusti ´11 - Grodan säger hej då



Jojan anländer om några få timmar, så under tiden går jag ner till stan ensam för att leta efter mjukisbyxor. Det småblåser ute och eftersom min gröna palestinasjal gömt sig så får jag ta en annan sjal som stjäl uppmärksamheten från min hårfärg... eller är det samma färg?

Over & out

28 augusti ´11 - Ariel

Igår tillbringade jag fyra timmar i telefon med Jojan och snart är hon påväg hit. Vi har planerat en helt vanlig dag: en promenad med baby-steps (dagens uttryck av Jojan) och film. Om vi lyckas ta oss ner till stan ska jag på jakt efter mjukisbyxor! Jag klarar mig inte en dag till utan några... .____.

26 augusti ´11 - Godnatt Pongo!

När ska augusti ta slut?! Det är ett sånt jobbigt namn att jag inte kan skriva det fort, så rubriken tar ju löjligt lång tid att skriva. >.<

Jag trodde faktiskt inte att jag skulle palla att se mer Disney på ett tag efter mitt projekt, men Pongo och de 101 dalmatinerna innehåller ju som tur är ingen prinsessa. Den här filmen är min absoluta bästa feel good-film. Jag kommer ihåg en sommardag när jag var sjutton. Jag mådde dåligt och satte på filmen och när den var slut spolade jag tillbaka den och såg om den. Det upprepades tills jag sett den fyra gånger på raken på en dag. Efter det mådde jag bra igen. Jag ska skissa vidare samtidigt som filmen spelas i bakgrunden och sen ska jag somna till resten. ♥


Hundmissförstånd

Morfar: "... vi ska ju ringa den där kvinnan som klipper av Nellies tår varje månad".
Jag: "!!??!! :O >.< ;___;"
Morfar: "Klor, menade jag! Klipper av klorna!"

Dagens citat


En Chihuahua är en hund, inte en bebis

Ofelia: "Det är så sött när man klär en Chihuahua i kläder."
Jag: "Nej, det är det inte. Det är djurplågeri."
Ofelia: "Tycker du inte om den rasen?"
Jag: "Nej, jag tycker dom är skitfula."
Ofelia: "Men om vi hade haft en, skulle du inte vara med den då?"
Jag: "Jag skulle väl trampa på den lite då och då iallafall..."
Ofelia: "Du, DET om något är djurplågeri."

20 augusti ´11 - Barnvakt

Igår tog vi oss igenom pyjamaspartyt och idag kom vi fram till att vi aldrig någonsin ska göra om det. Ungarna var helt galna och Ofelia visade en sida jag aldrig sett förut. Dom skrek, dom hoppade, dom hjulade (wtf?!), dom dansade, dom sprang runt i huset, dom spottade ut mat på bordet och vissa var uppkäftiga. Pappa stod för maten, mamma stod för the good cop och jag stod för the bad cop. När det var läggdags började två stycken längta hem och somnade i mammas armar och jag låste in mig på rummet och såg den sista Pirates-filmen.

Idag är alla (förutom Ofelia, såklart) helt förstörda. Mamma har legat i sängen hela dagen, pappa har städat och jag har diskat. Ikväll är mami och papi bortbjudna, så jag är barnvakt åt Offie. Vi ska köpa pizza och sen ska vi äta upp resten av tårtan, chipsen, popcornen och ostbågarna. Nyttig kväll...



Jag är fortfarande blond. Jag börjar faktiskt vänja mig vid det. ^^


19 augusti ´11 - Slumber party

Om ungefär en timme kommer jag att dö.
Ofelia har fyllt nio år och ska ha pyjamasparty ikväll. Nio tjejer kommer hit. Dom kommer fyllas med hamburgare, chips, popcorn och läsk, bli sockerfulla och överenergiska. Sen ska dom sova över. Jag ska stänga alla dörrar som finns i närheten av mitt rum och endast gå ut för att sno lite snacks...



Såhär blev håret, föresten.
Som förväntat, men ändå min bästa avfärgning hitills.


18 augusti ´11 - Vissa dagar behöver man bara göra något drastiskt för att orka



Samtidigt som jag dricker varm oboy i en av favoritkopparna funderar jag på om mina ögon faktiskt är aningen för stora. Jag ber även till Hårfärgsguden att mitt hår som jobbar övertid med att blekas inte ska bli fult. Eller okej, jag är brunett och bleker håret, jag kommer bli gul/orange. Jag kommer aldrig bli snygg, men det kan väl iaf bli okej?
Inte ens okej, faktiskt. Bara jag kan se mig i spegeln utan att bli gråtfärdig.

Usch, nu ska det snart sköljas ur. Jag vill inte... .___.


There goes that stupid girl with the long red hair

Nu minns jag inte ens när jag färgade håret senast, så för tillfället är jag ljusbrunett. I vanliga fall brukar jag ha väldigt mörkt hår. Alltså är jag ganska ljus redan... och det ligger ju en blekning i min garderob... och jag har ju liiite pengar... och Hemköp ligger ju på andra sidan gatan... och dom säljer ju... röd hårfärg... och jag har ju haft rött hår många gånger tidigare...

Men orkar jag gå igenom den skiten ännu en gång? Röd färg som färgar av sig på mammas handdukar, färg som vägrar stanna i mitt hår som tillslut gör att jag blir orangehårig? Ja, en sista gång då!


16 augusti ´11 - Bakplaner



Fan, jag måste ha chokladbollar men jag orkar inte ställa mig i köket nu... -.- Jag får nöja mig med att titta på bilderna från mammas senaste bakverk. Imorgon ska jag fan i mig baka! Tidigare idag powerwalkade jag som en dåre genom hela parken, uteliggare och hundar bara flög åt sidan. Så imorgon förtjänar jag lite tjockismat. Nu ska jag ringa Anton och gnälla över att han glömt bort vår... eh... "två år och sex månadersdag".

 


16 augusti ´11 - Även känd som Linas matkasse

Varje månad ligger det flera påsar fulla med matingredienser utanför vår dörr. Från början tyckte även jag att det var en bra idé att beställa hem Djävulens matkasse, men redan när vi ätit första måltiden ångrade jag mig. Det är inte vilka maträtter som helst. Det är nyttiga, färgglada maträtter som är fyllda av grönsaker. En vecka varje månad måste jag äta kaninmat som jag senare spyr upp... i mina drömmar.

Just nu håller jag på att göra "Linas pastasallad". Det är någon köttgrej (som inte ens jag tyckte såg god ut) och sen så många olika grönsaker att jag tappade räkningen.



Liksom... pastasalladen innehåller bland annat muterade paprikor.


16 augusti ´11 - Tomatplockning

Jag ska laga mat ikväll, men det finns ingen mat och jag orkar verkligen, verkligen, verkligen inte handla. Men jag måste, måste, måsta ha mina chokladbollar ikväll och det finns inget pärlsocker.

Jag hjälpte mamma att plocka våra bebistomater från ballkongen innan och hittade två embryotomater.


Dessutom var några ungdomar väldigt upptagna lite längre bort mitt på ljusa dagen

När jag gick igenom stan hittade jag en skylt där det stod något i stil med "klotter förbjuden" och en pil som pekade mot höger. När jag tittade mot höger såg jag en lååång färgglad vägg. Likadan skylt och vägg fanns på andra sidan av byggnaden.


16 augusti ´11 - God morgon, godmorgon... hur fortsätter texten?

Det har regnat i en vecka, hela himmlen har varit grå och jag har varit vaken på nätterna och sovit hela dagarna.

Igår städade jag mitt rum, bytte lakan, tog ett rejält bad och gjorde allt som ingår, tände massa ljus och kröp ner bland lakanen framför Desperate Housewives. Jag mådde riktigt bra och somnade mirakulöst vid tolv. Idag vaknade jag prick nio av att solen sken, det finns inte ett enda moln på himmlen och jag känner mig helt och hållet utvilad.



Nu kommer mamma hem från Los angeles, så jag ska gå och fjäska för att få min present...


Missbildad Collie

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag försöker måla lite då och då, men jag har inte ork till att få det bra. Jag kladdar på och sen blir jag grinig när det inte blir bra. Jag måste få lite tålamod.

När jag var liten älskade jag att måla hundar. Jag satt med hundböcker och målade av så många olika raser jag kunde få tag på. Men trots att jag ägt en Collie i åtta år kan har ja aldrig kunnat måla av en. Den har helt enkelt ett alldeles för svårt utseende. För en kort stund sen fick jag för mig att jag skulle försöka måla en, men jag skulle inte titta på en bild utan försöka måla ur minnet. Annars skulle jag bli galen när jag jämförde originalet med min kladd. Jag hämtade papper, penna och sudd och satte igång och när jag var färdig gnällde jag över att nosen var för kort, att kroppen var för liten, osv men märke sen att något mer var fel. Jag tittade länge och sen märkte jag vad som verkligen var det stora felet med hunden.
Den hade bara två tassar.


Tips om lugn kväll

Förutom att rummet ska städas och att jag ska gå ner till affären och köpa mjölk (jag ska ha den där jävla varma chokladen som jag suktat efter i några mjölklösa dagar nu...) så tänker jag göra något för min egen skull.


<-- 2006, före en myskväll. Vart tog dom snygga trosorna vägen?


Vad sägs som att städa rummet, byta lakan, ta en lång dusch, byta om till mjukispyamasen, tända lite ljus och tugga på något gott samtidigt som en film rullar? Eller kanske skippa filmen och måla lite?
Vadsomhelst, bara jag får ta det lugnt och må bra i några timmar.
Vad gör du när du ska ha myskväll?

13 augusti ´11 - Kattutställning



Jag och resten av familjen igår

Nu börjar det bli kyligt. Jag har tagit fram mina fluffiga myskläder och ska plocka fram mitt duntäcke senare. Igår kväll låg jag, pappa och Ofelia i soffan och tittade på Den otroliga vandringen och Utvandrarna. Vi hade täcken, filtar, morgonrockar och raggsockor och åt chips tills jag mådde illa.

Om några minuter ska vi åka till Helsingborg där det är en kattutställning. Vi ska leta efter några Maine coon-katter och kolla hur dom är i verkligheten. Från början var det meningen att vi skulle åka klockan nio, men jag var den enda som gick upp i tid -.-


Eftermiddag tillsammans med Ofelia

Ofelia: "Rihannas namn är så svårt att uttala, så om jag var kompis med henne skulle jag kalla henne för Hanna."

Ofelia: "Jag ska aldrig börja röka eller dricka sprit. Visst, jag kommer nog att ta en öl lite då och då men inget mer."

Nu ska vi bara fortsätta tjata på mamma

Pappa visade bilder på några Maine coon-katter som var till salu på internet.

Jag: "Så det är sånt här du sitter och googlar på på fritiden?"
Pappa: "Det är sånt här jag sitter och googlar på på jobbet."


Welsh corgi cardigan

Jag kanske har hittat en framtida hund. När jag var på hundutställningen fick jag syn på en ras som jag sett många gånger på stan, så jag gick fram till ägaren och frågade om jag fick hälsa på hennes hundar. Vi pratade ett bra tag om rasen och samtidigt som jag klappade hundarna kände jag att jag verkligen tyckte om hundarna, trots deras storlek. Dom liknar en större tax med ett annat ansikte.


Junko Mizuno






11 augusti ´11 - The notebook

Idag har det regnat hela dagen, så jag gick till biblioteket för att låna lite böcker. Jag hittade ingen bra och gick hem igen. -.- Dock kom jag på att Jojan gett mig The notebook som jag bara läst på svenska. Idag är det en perfekt dag att ligga i sängen med mjukisbyxor och en bra engelsk bok.


Underbara mobilbilder

När jag var hundvakt kom Anton bra överrens med Noa, men hade lite svårt att charma Maja. Han försökte om och om igen, tills han la sig ner på golvet. Då satte sig Maja bredvid honom, la tassen på hans hals och Anton erkände sig besegrad.





Efter det kom dom jättebra överrens.


Antons förflutna hann ikapp honom

Rensningen fortsätter, så därför kommer min blogg att fyllas av gamla bilder som borde kommit upp för flera månader sen. Här kommer bilder som har med Anton att göra.

I somras fick Anton och jag för oss att vi skulle baka egna pizzor. Det var en jättebra idé tills vi kom fram till att vi hade olika åsikter på hur en pizza skulle se ut. Efter ett tjafs kom vi fram till att vi skulle göra varsin pizza och låta resten av familjen smaka och avgöra vems pizza som var godast. Anton ville ha osten underst och skinkan överst och inga kryddor och jag ville ha skinkan underst, lite mer ost och sen massa kryddor. Antons familj blev neutrala och sa att båda pizzorna var lika goda. Varken jag eller Anton trodde på det, så tävlingen blev oavgjord.




Någon månad senare hjälpte jag Antons mamma att rensa ut lakan och hittade ett av Antons gamla örngott. Det borde vara tvärtom, men jag tyckte att det var jätteroligt. Dock slängde Anton det efter en natt.


Stearinsnopp

Jag vet inte vad som är sorgligast. Situationen eller min humor.



Jag har börjat tända ljus igen. Dock råkade ett av ljusen få ett litet hål i sig, vilket ledde till att stearinet rann ut på bordet. Bilden visar hur det såg ut i början, men efter att ha runnit lite mer formade sig stearinet till en gigantisk, perfekt formad snopp. Jag tyckte det var jätteroligt och tänkte ta kort på den, men mamma hann slänga den. -.- Hur ofta händer något sånt här? Hon borde fotat den innan hon slängde den...


Skolminnen

Det är snart tre månader sen jag slutade skolan. Imorse rensade jag bland bilder och filmer på datorn och när jag skulle lägga över lite grejer på hårddisken hittade jag en mapp med bilder från skolan som jag aldrig la upp på bloggen.



En gammal elev har gjort den här underbara flodhästen som jag ville ta med mig hem.



En rast köpte Anton bilar i kiosken. Jag samlade på mig dom konstiga bilarna.
Tvillingarna, ubåten och klumpen.

Några veckor efter min födelsedag fixade Cissi och Karin ett överraskningskalas för mig.
Dom fyllde vardagsrummet med ljus och köpte en tårta och en målarbok. ^^




En dag var Anton väldigt hungrig och sen väldigt mätt.



En gång kunde jag inte koncentrera mig på mitt arbete eftersom jag satt vid ett bord med en läskig text.



Vi hade stora problem med komfemander som sprang runt på internatet och förstörde våra saker.
Vi satte upp en skylt i trappan som gjorde underverk.




Anton hade en period när han gillade att hänga gubbe och jag hade en period när jag var sur på Anton för att han bara antog att jag skulle gå på vårfesten med honom utan att han frågat.
Han gjorde en gullig grej av det hela.




Jag hade ännu en gång svårt att koncentrera mig under en lektion när jag upptäckte att en fågel dött på taket. Efter några timmars tjatande lyckades jag få en vaktmästare att klättra upp på taket och ta ner den.


10 augusti ´11 - Kvällsnyheter

Dagen kaaanske kan sluta på ett bra sätt iallfall. Jag ska ta en lång dusch och när min syster kommer hem ska vi titta på film och spela tv-spel. Pappa ringde innan och ville börja planera "far och döttrar-helgen". Vi kanske ska åka till Skånes djurpark ^^ Just det, jag ringde Jojan innan och hon hade inte heller tid att prata med mig. xD Folk undviker mig idag...



Jag skulle fixa lite på farmen när jag märkte att mina oxar gått bakåt i utvecklingen.
Jag har nu ett antal oxbebisar i kohagen.


Ibland tänker jag...

... på det här med otursdagar.

Idag var Gud på humör.

Allt började med att jag vaknade fem imorse. Jag var klarvaken, så jag gick upp och gjorde frukost till mamma som skulle åka till Los Angeles. Efter det kunde jag inte somna om, så jag låg och tittade på film tills jag somnade och vaknade av väckarklockan vid åtta för att se till att Ofelia kom upp till fritids. Efter det lyckades jag somna om igen och när jag vaknade vid elva gjorde jag mig i ordning för att gå till arbetsförmedlingen. Jag tittade ut genom fönstret och såg att solen sken, så jag tog på mig en tunn tröja och började gå mot stan. Solen gick i moln med en gång, jag frös och sen började det dugga.

Jag blev sur, gick tillbaka hem och satte på mig en tjockare tröja, skinnjacka och tog med ett paraply. Jag gick ner igen och så fort jag kom ut på gatan märkte jag att jag inte kunde fälla upp paraplyt. Jag kämpade i en evighet, accepterade min förlust och gick upp igen för att hämta ett nytt paraply. Jag använde paraplyet i fem minuter, sen försvann regnet och solen började skina. Det var irriterande att bära runt på ett stort paraply och tjocktröjan och skinnjackan fick mig att svettas som en gris. Tjugofem jävla minuter senare var jag framme på arbetsförmedlingen och fick fylla i en minigrej och så bad dom mig vänta "en kort stund" för att få träffa någon. Under tiden jag väntade började jag fundera över hur jag kunde vara den enda arbetslösa ungdomen i hela Malmö. Hela lokalen var full av mammor med skrikande ungar (jag var såå nära på att ta tag i en av ungarna på ett sätt som jag bara gör på Ofelia när vi är ensamma hemma), äldre män samt en uteliggare med alla sina ägodelar i en sopsäck. Två timmar senare kommer en kvinna som ser ut att skämmas fram till mig. Hon börjar be om ursäkt och säger att dom för det första glömt bort att jag stod i kön med dom andra, för det andra för att dom glömde säga till mig att jag skulle gått till ungdomsavdelningen eftersom jag sitter på vuxenavdelningen och för det tredje för att ungdomsavdelningen stänger om fem minuter. Jag gav henne mitt mest anstängda leende, tackade för mig och började vandra hemmåt.

Planen var att jag skulle vara på arbetsförmedlingen vid två och efter det gå till polisen och fixa ett nytt pass och sen komma hem i lagom tid för att ta emot Ofelia när hon skulle komma hem från fritids. Jag fick powerwalka fort som fan för att komma hem till Ofelia och sen dess har jag legat och deppat framför tv:n. Om jag inte gör något speciellt, kan jag inte råka ut för mer otur. Jag ringde Anton för att få berätta om min dåliga dag, men han sov och orkade inte prata. -.-

8 augusti ´11 - Hösten kom idag

Jag har precis sett hur det blev höst, det var skitcoolt. Jag tog min HP-bok och satte mig i parken och läste. Solen sken och det var ovanligt varmt. På en sekund gick solen i moln, det blev kallt och så började det blåsa och alla löv lossande från träden. En kort stund efter det började det regna och jag ställde mig under ett träd och flinade åt att jag kunde stå där under och lyssna på musik. När jag tog upp min ipod hade jag jättelite batteri på den, så jag började vandra hemåt istället. Då började det regna ännu värre och på vägen hem mötte jag en dygnsur Ofelia.

Nu ska jag titta klart på den dåliga filmen Vildängel (jag har tittat i 35 minuter och det har fortfarande inte hänt något) och laga mat (vegetariskt, jojan. dock mammas idé...) och sen ska jag uppdatera om helgen.


PS. Jag har sett A serbian film nu och förstått hur skadad jag är.
Jag tyckte inte att den var så hemsk.

6 august ´11 - Dagen vi alla väntat på

Somnade till en 80-talsfilm, vaknade med 80-talsfrisyr. Typ...
Liten del av släkten är redan här, så jag ska locka ut min moster och gudfar och få dom att följa med mig till horse show. Klockan fyra börjar middagen och jag måste ha gjort mig i ordning före tre.

PS. Jag kissade inte på mig inatt, men jag vaknade imorse av att jag höll på att sprängas. Förbannelsen kanske bryts efter att man blivit myndig, eller nått.

Jävla bebisar!

Fan i helvete... Jag var inne på bloglovin (som jag aldrig använder) och dammade lite och gick in på obsessivecuteness blogg och fick syn på den här bilden.

Någonting klickade till i huvudet och jag började fundera på vart jag känner igen detta ifrån. Jag läste hennes text och blev påmind om att det var leksaker (daah..) vars blöjor ändrade färg om man la in dom i frysen. Jag blev nostalgisk och kom ihåg att jag hade katten på första raden och tigern. Sen tittade jag på bebisarna och blev iskall. När jag var liten (jag har ingen aning om vart detta kommer ifrån) var det förbjudet mellan mig och mina kompisar att titta på bebisarna eftersom man då kissade på sig på natten samma dag som man tittat på leksaken. Ja, det är sant och ja, det hände på riktigt.

Jag har tittat noga på varenda bebis! Hur fan ska jag förklara det här för mina föräldrar imorgon?

The Ellen DeGeneres show <3








Look who's back ♥

(Varning för kärleksnovell)
Jag kom ut ur duschen när jag kände att någon tittade på mig. Jag vände mig om och där stod hon. Där stod världens finaste tjej. Försiktigt viftade hon lite på svansen och gick långsamt fram till mig samtidigt som jag satte mig ner. Hon tryckte sin nos mot min näsa och gav ifrån sig ett litet ynk och då släppte jag allt jag höll i, började gråta och kramade om henne och då började hon sjunga. Jag måste filma henne någon gång när hon sjunger, det är underbart. Mamma hittade oss utanför badrummet, jag satt på marken i handduk och grät och Nellie sjöng för full hals.

Sen dess har vi varit oskiljaktiga. Jag tröttnade inte på det, Nellie gjorde det. Hon undviker mig just nu... Nu ska jag skriva något som jag inte skrivit på väldigt, väldigt länge:

NU SKA JAG TA UT MIN HUND! BYE BI... everyone.




The girls are back in town!


Katter ska alltid försöka vara annorlunda

Under årets horse show var det fullt av djur. Jag hittade lite får och bredvid dom fanns det ett tält med en kattutställning. Ägarna där var väldigt beskyddande över sina djur och för att inte bakterier och liknande skulle föras över från får till katter så fick man tvätta händerna med handsprit innan man gosade med katterna om man redan klappat ett får eller en häst.

Medan jag stod med en katt i famnen hörde jag en pappa fråga sin son om han ville klappa en av katterna.
Sonen: "Ja, men jag klappade ju fåret innan och man får inte röra katterna om man inte haft kattsprit på händerna först."

5 augusti ´11 - schizofreni



Syns inte direkt på bilden, men jag har haft en väldigt snygg frisyr idag.

Jag kan inte bestämma mig för vad jag ska göra. Imorgon kommer ju Nellie. Ena sekunden vill jag lägga mig ner i fosterställning och gråta och andra sekunden vill jag springa maraton i parken och skrika glädjerop tills jag skrämmer livet ur ankorna. Nu ska jag försöka sova och imorgon kommer Anton någon gång på förmiddagen och innan dess måste jag ha städat mitt rum -.-

Disneykonst av Thomas Kinkade








Konst av Thomas Kinkade
























Dumma citat från mig från tjejhelgen

Den här helgen sa jag mycket korkade saker...


Innan vi gick ut i Halmstad svullnade bådas magar upp.
Jojan: "Ska vi dricka mer?"
Jag: "Jag är fortfarande nykter, så fullsätt kan vi dricka mer, men magsätt borde vi sluta."


Under gissningsleken skulle vi gissa en av killarnas yrke och bad om en ledtråd.

Random kille: "Tänk dig något du kan ha på tänderna."
Jag: "Troll...? Vadå, jagar du troll?!"
(Han syftade på tandställning/räls och killen jobbade med att lägga tågrälsar.)


Jag stod mitt i rummet när datorn plötsligt mörknade och rummet blev kolsvart.
Jag:
"Jag kan inte se något. Ta på musen."

Tjejhelgen (antagligen det längsta inlägget jag någonsin skrivit)



Klicka här för att läsa om alla mina konstiga kommentarer i helgen.
Nu ska jag skriva lite mer detaljerat om helgen med Jojjis. Mamma och Ofelia skulle åka bil till Göteborg i torsdags och då skulle jag passa på att åka till Halmstad för att snylta lite på Jojan. Mamma sa dagen före att hon inte visste när vi skulle åka, så att jag inte skulle behöva stressa på morgonen. Nästa dag ringde Jojan och väckte mig och jag hoppade in i duschen. Under min duschtid knackade mamma på dörren och sa att hon var redo att åka. -.- Jag fick panik, slängde i några random grejer i en väska och satte mig i bilen. Magen kurrade hela vägen, så vi stannade på McDonalds så att jag kunde få i mig lite frukost.



Pommes frites som visade vem jag skulle leka med om några timmar ^^

När jag kom fram till Jojan finkammade vi hela Halmstad för att hitta billigt snus. En sak är säker: jag älskar Halmstad, men kommer aldrig att kunna bo där så länge jag snusar. Jag ringde Mike som mötte upp oss och sen gick vi hem till Jojan. Jojan och jag började dricka och prata tjejsnack, tills Jojan fick för sig att vi skulle vara spontana och gå ut. Efter att jag druckit lite mer och Jojan övertalat lite mer, började vi sminka oss och testa kläder. Jag blev ännu mer spontan och satte på mig en klänning och smycken som jag inte skulle ha använt annars. Inte för att dom är fula (Jojan, dina grejer är underbara!) men för att det inte är min stil. Vi gick ut, hittade en krog och så kom det en kille som pratade lite och frågade vart vi trodde att han kom ifrån om man lyssnade på hans dialekt. Och så började den stora gissningsleken... Hans kompis dök upp under tiden jag försökte övertala den första killen att han var finsk. Han kom från dalarna... Sen började alla gissa allt om varandra, från jobb till gymnasielinje. Vi fortsatte gissa tills vi gick över till konst som sen blev resten av kvällens samtalsämne. När vi kom tillbaka till lägenheten tittade vi på Marley and me tills vi somnade.

Nästa dag tillbringade vi i sängen (haha) och bara tittade på tv. Mamma kom tillbaka på kvällen och hämtade oss. När vi var tillbaka i Malmö spöregnade det, så kvällens planer ställdes in. Vi gick tillbaka till sängen (haha, jag kan inte sluta xD) och fortsatte kolla på film. Nästa dag var det molnigt, men det regnade iallafall inte så vi gick till havet för att leta efter ett ställde mamma berättat om. Nere vid havet finns det en grop med inbyggda högtalare i som spelar musik. Jag och Jojan gick och gick, men hittade ingen grop. Vi gick upp på en kulle och satte oss ner för att vila när vi hörde musik och vände oss om. Oh...



Paint skills...

På kvällen gjorde vi oss än en gång i ordning och lekte en dum drinklek. Vi gjorde vodkadrinkar och tittade på Stepbrothers. Vi drack varje gång någon sa mamma eller pappa och varje gång det kom en omogen kommentar på filmen. Aldrig mer, säger jag bara. Vi vandrade ner mot krogarna när det började regna. Dessutom hade det varit fotbollsmatch under dagen och eftersom stan var full av fotbollshuliganer hade vi spökat ut oss ordentligt med mörkt smink och kängor för att ingen skulle vilja bråka. Vi såg nog mer ut som osäkra fjortonåringar från början, men efter regnet tror jag ärligt talat att vi inte såg särskilt roliga ut att bråka med. Vi hittade en lugn snobbkrog där jag betalade dyr öl till Jojan och ett glas vatten för tio jävla kronor. När vi stod på Gustav Adolfs torg hördes plötsligt en ovanligt hög smäll som skrämde skiten ur mig och Jojan. Jag släpper inte det här med bombningen i Norge alltså. När vi kom hem sa min systers pojkvän att det var en smällare. Sure, en jävligt stor smällare då...

På söndagen packade Jojan sina grejer på morgonen och sen följde jag henne till tågstationen.
Slut på en underbar helg.

Nelliebellie



Vi har varit ifrån varandra i tio månader.
Hur ska jag kunna träffa henne i helgen för att sedan se henne åka iväg igen
och ännu en gång inte få veta när jag ska få träffa henne igen?
Mitt lurviga monster


3 augusti ´11 - Horse show 2011

Årets horse show är tilllbaka! Jag har samma planer i år som förra året. Jag ska hänga hos hundarna och spendera någon minut i närheten av en häst och sen får allt vara bra. Dock vill jag inte gå ner ensam. Förra året följde pappa och Ofelia med mig, men ingen av dom är hemma den här veckan. Mamma kommer hem snart och då ska jag försöka övertala henne att följa med.

Vi är det perfekta teamet. Hon är rädd för hundar, jag är rädd för hästar. Om det blir för mycket kan vi bara dela upp oss och gå till varsin del av området.


Vilken klänning?

Det här året fyller båda mina föräldrar 50, dom firar silverbröllop och så är det tjugofem år sen dom gjorde något i jobbet som jag aldrig fattat. Iofs har jag aldrig förstått något med deras jobb. Iallafall, så kommer nästan hela feta släkten hit på lördag för att fira med oss. Detta har planerats i evigheter, vi har bland annat köpt nytt porslin, bokat en flotte och fyllt skafferiet med alkohol. Det var inte förrens idag jag kom på att man kanske ska hitta något fint att ha på sig också. Jag rotade igenom garderoben och tog ut två klänningar och nu ska jag bara bestämma mig för en av dom.





Jag vill helst ha den gröna, men eftersom jag tydligen gått upp i vikt och inte vill vara tvungen att gå runt i en tröja hela dagen och kvällen, så blir det antagligen den beiga. Men samtidigt hatar jag ju axelbandslösa klädesplagg >___< Aja, Jojan och mamma röstar på den beiga iallafall. Anton ska ringa senare ikväll och då får vi se vilken klänning han lägger sin röst på.

Hundsnack

Sedan klockan tolv har jag suttit nere på hundrastplatsen och läst Hemligheternas kammare. Under tiden jag satt där kom det två medelålderskvinnor och satte sig bredvid mig. Dom började diskutera hundraser och kom in på den fina rasen Australian Shepherd och jag började småle tills en av kvinnorna sa att den rasen är en blandning av Collie och någon annan hundras. Huh?! Hade det varit en blandras hade den inte fått ett eget namn. Jag började fundera på om jag skulle lägga mig i diskussionen, men bestämde mig för att det var oartigt och gick tillbaka till min bok.



Förutom att båda två är av färgen blue merle, så ser jag ingen likhet.
Collien har lång nos och uppstående öron, Australien shepherd(en) har kort nos och nedstående öron. Dessutom hade hundrasen haft en jävla massa mer päls om den haft en Collie i sig.


Katt och ödla gosar


1 augusti ´11 - Bra start


Oh my, redan augusti...
Jag har verkligen vaknat på rätt sida och allt känns skitbra! Jag låg och drog mig i sängen i en timme och sen gick jag ner till affären och köpte så mycket frukost jag kunde bära. Nu ska jag äta den (:D) samtidigt som jag tittar på Pacific blue. Efter det ska jag ta ett bad och sen får vi se vad jag ska hitta på. Solen skiner på, så antagligen blir det en promenad.


RSS 2.0