30 juli ´11 - Jojanhelg

Hmm... jag skrev ett inlägg i torsdags som tydligen aldrig kom upp -.-

Hursomhelst, i torsdags morgon åkte jag till Halmstad och besökte Jojan. Vi gick på stan och mötte upp Mike som jag inte träffat på mer än två månader. På kvällen började vi dricka och prata och vid tiotiden fick Jojan för sig att vi skulle gå ut. Vi satt där, halvsvettiga och osminkade, men Jojan lyckades övertala mig så vi bytte om, sminkade upp oss och gick ut till en krog där vi hittade några killar som vi diskuterade konst med resten av kvällen.

Igår låg vi i sängen och tittade på tv hela dagen. Vid sextiden åkte vi tillbaka till Malmö där vi hade planerat att gå ut igen, men eftersom regnet öste ner fick vi nöja oss med att titta på Tjenare kungen istället. Solen lyser inte direkt idag heller, men efter att båda duschat ska vi till affären och handla frukost (toast!) och senare ska jag ta med mig Jojan till ett område i Malmö som får en att känna sig som om man är utomlands.


Once or twice was enough and it was all in vain

Nu sätter det igång med alla. Idag kom en journalist hem till oss för att prata om vår flytt till Malmö. Mediavana mamma stal showen totalt och pratade om hur bra allt har blivit och hur lycklig hon var. Journalisten vände sig efter ett tag mot mig och frågade hur jag kände och hur det förändrat mitt liv. Det var så skönt att berätta allt för någon. Han lyssnade, ställde några småfrågor och sa att han förstod att det inte var lika kul för mig som för dom andra. Han stannade i en och en halvtimme, skrev ner dom bra sakerna som mamma sa och skrev sen ner dom dåliga sakerna som jag berättade.



Det här går inte.
Jag måste få tillbaka dig.


Såna här dagar får mig verkligen att sakna dig


Seriöst... jag hatar verkligen Malmö


26 juli ´11 - Just an American girl, in the Tokyo streets

Förhoppningsvis blir det en bra dag.
Jag känner mig för en gångs skull utvilad och solen skiner.

Jag har hitta lite gamla kläder och ska nu ta en lång promenad ner till havet med lurarna fulla av musik från 2006. Sen har jag lovat mig själv i snart en vecka att jag ska städa mitt rum och idag ska det fanimig (?) bli av! Inatt bytte jag lakan, det är alltid en början... :3



Jag har hittat mitt Pikachu-halsband ♥

Jag saknar Cissi...

... och jag saknar dom snygga håruppsättningarna som hon brukade göra på mig. >.<


Dagens häftigaste tatuering



Jag gillar speciellt svansen till höger ^^


Ibland tänker jag...

... på det här med Norge.

För tre dagar sen berättade jag detaljerat för Ofelia vad som hände under andra världskriget. När jag berättat färdigt frågade jag vilket hon tyckte var värst med "historien". Hon sa att det var bomberna och frågade mig vad som skulle hända med Sverige om vi blev bombade. Jag svarade att Sverige aldrig kommer bli bombat (jag nämnde ingenting om Stockholm för att inte skrämma skiten ur henne), eller något land i närheten av oss. Nästa dag fylls alla tidningar och tv-kanaler med nyheterna om katastrofen i Norge. Jag har sen dess suttit fastklistrad framför datorn och läst varenda artikel och långsamt har ett grått moln börjat växa fram i mitt rum. Jag är livrädd. Det hände i vårt grannland, det är alldeles för nära oss. Jag vill tillbaka till Varberg. Ingen galning tänker på att attackera en liten stad, det är storstäderna dom är ute efter. Som bombningen i Stockholm och den där mannen som sköt bussar (och människor...?) i Malmö i våras. Och jag kommer aldrig mer att lita på en man i polisuniform.

Nu innan jag skulle gå och lägga mig, loggade jag in på internet för att kolla om det kommit upp någon ny fakta om Norge. Jag hittade mer information om gärningsmannen och där står att han sagt att han har fler bomber. Samtidigt som jag läser den meningen smäller det till utav helvete ute på gatan. På en sekund flög jag upp ur sängen, sprang in till mammas och pappas rum och skrek att vi blir bombade (...). Mamma och pappa flyger även dom upp på en sekund och mamma utbrister att hon visste att detta skulle hända samtidigt som det hörs en ny smäll. Sen stod vi i vardagsrummet och tittade ut på gatorna tills pappa gav upp och gick och la sig.

Vad det där nu än var för smäll, så ska den människan som orsakade det få lida. Det är inte läge för fyverkerier, smällare (dock var ljudet högre än så), osv för tillfället och hur fan ska jag kunna somna nu?


Önskedrömmar från en nioåring

Jag: "Vad hoppas du ska hända i framtiden?"
*Ofelia tänker efter ett tag och sen börjar hennes ögon att glittra*
Ofelia: "Att High school musical ska visas på bio..."


Radcliffe i nazistfilm...?

Appropå ingenting,
jag googlade efter bilder på karaktärer från Harry Potter och hittade den här bilden.



Huh?! Vilken film är det här ifrån??
För det är väl han...?


23 juli ´11 - Hundbesök

Jag skulle röja undan på rummet och storstäda när telefonen ringde och min pappas faster sa att hon skulle komma och hälsa på om tio minuter. Jag och mamma jobbar ovanligt bra under stress. Jag hade ju lagt ut alla mina grejer på golvet och i sängen, men lyckades på rekordtid gömma undan allt i garderober och under sängen. Sen sprang jag ner till affären och köpte kakor och så rann tiden ut och det plingade på dörren. Nu har vi fikat och medan dom pratar vidare försöker jag fortsätta städa på rummet. Jag hade ju precis kommit igång >.<



Tufftuff. (ascoolt namn)
Tre hundar i huset på knappt en vecka.
Jag börjar bli bortskämd.


23 juli ´11 - Well, well, Lupin. Out for a little walk in the moonlight, are we?


Jag tror att jag börjar bli sockerberoende. Jag letar i kylskåpet efter sötsaker hela tiden och fick ett raseriutbrott på mamma när hon åt upp mina chips innan. Jag har precis finkammat köket och hittat lite kakor som jag tuggar på just nu samtidigt som HP-maratonet fortsätter med Fången från Azkaban. Jag håller fortfarande på att läsa De vises sten, men längtar verkligen tills jag kommer till Azkaban (haha! boken, inte platsen). Min favoritbok i serien och där dyker även min favoritkaraktär upp.



Åh, Lupin! Jag är så kär i dig!
Min absoluta favorit.
Jag kommer ihåg att jag och Jojan någon gång i början på högstadiet använde en röd läppenna och målade rivsår i ansiktet på varandra för att vi skulle likna honom.


21 juli ´11 - MLP

Jag är så in i helvetes trött på allt gnäll om arbetsförmedlingen och högskolor. Sluta tjata, för fan! Jag vill inte bo i Malmö, jag vill inte bo i Varberg, jag vill inte jobba i någon av städerna och jag tänker inte ta studielån och börja en utbildning som jag ändå inte bryr mig om.



Jag fick en serieT-shirt av finaste Karin innan skolan slutade som passade väldigt bra in i kvällens underhållning. Lite papper, lite tuschpennor och en himla massa My little pony


21 juli ´11 - Jätteintressant information

Ueägh...! (jag har ingen aning om vad det betyder)

Dagen har gått både bra och dåligt. Jag och Ofelia tog en lång promenad i regnet med hundarna i parken och sen lämnade jag tillbaka dom till deras matte. Nu har himlen öppnat sig och regnet vräker ner värre än någonsin. Jag har varken städat eller packat upp... -.-

Till kvällsmat lagade jag någon pastagrej med brunsås som blev tjock som chokladsmet. Nu ska jag hämta pennor och papper och försöka skissa lite.


21 juli ´11 - Whrooom!

God morgon regniga dag...




Idag händer det roliga grejer! Eller iallafall en grej... resten är väl inte direkt superkul. Nu ska jag plocka undan lite disk och sedan gå ett kvarter bort. När jag är i Varberg är tjejerna där, när jag är i Malmö är tjejerna där.


The moon lights up the room


20 juli ´11 - Jag kommer aldrig bli Pokémonmästare...

Jag, mamma och Ofelia har varit på stan och kikat på födelsedagspresenter. Jag kom hem med två par nya skor, ett par betalade mamma och det andra betalade jag. När vi kom hem utmanade jag Ofelia på Pokémonturnering och hon vann... såklart.

Ikväll fortsätter tjejdagen med filmkväll.


Mammor ska ju förstå allt...

Mamma: "Vad ska du äta till kvällsmat?"
Jag: "Korv med bröd, tänkte jag. Men... (*försöker se söt ut och få mamma att steka korven åt mig*) jag orkar inte laga mat."
Mamma: "Så du tänkte äta rå korv ikväll?"

The boy who lived...?

Jag vaknade klockan sju och kunde inte somna om, så jag har legat och myst i sängen framför De vises sten (nu är det igång!) hela morgonen. Filmen satte igång dagens tanke och fråga:


Vad kommer stå på Harry Potters gravsten?


18 juli ´11 - Filmval

Med ovanligt tunga ben gick jag några meter från lägenheten till Netto och fick en sån löjlig beslutsångest som jag får ibland. Jag stod mellan grillchipsen och ostbågarna i tio minuter, valde chipsen och gick sen och hämtade en stor flaska cola och gick mot kassan för att vända om och ställa tillbaka colan och istället hämta en fanta på burk som också ställdes tillbaka. I kön fick jag gå före en kvinna som handlat mat för resten av sommaren och i kassan blev kassörskan lättnad av att jag inte tog illa upp över att hon ville se mitt ID innan jag fick mitt snus. Hon hade väl tydligen haft problem med sånt tidigare. Så fort jag kommit utanför affären ville jag hellre ha ostbågarna...

Nu sitter jag här... igen. American history X, andra säsongen av Grey's anatomy eller Ingen kan älska som vi?

För ett par somrar sen satt jag och tjuvlyssnade på två tjejer som pratade om den här filmen som jag aldrig hade sett då. Dom gick igenom allt från första scenen till sista, så jag visste precis vad som skulle hända. Dock var den skitbra iallafall.

Gardinerna är fördragna och eftermiddagen ska spenderas i sängen



- So, is Ali short for anything?
- Oh, yeah, it's short for Alice.
- Alice, hm? Well, welcome to Wonderland.


TMNT

Jag: "Mamma, jag vill ha en sköldpadda..."
Mamma: "Aldrig! Jag skaffar ingenting som lever i mer än 25 år."
Jag: "Hur i helvete tänkte du när du skaffade fyra barn då?"


Audrey Kawasaki, del 2


16 juli ´11 - Två timmar kvar till Malmö


God morgon! Om cirka två timmar åker jag och Anton till Malmö, men först ska det sista flyttas ut ur lägenheten. Vi har lyckats behålla Antons rum så vanligt som möjligt, men igår var jag tvungen att skruva ner alla hyllor och lampor, vilket ställde till problem för mig när jag skulle upp och kissa mitt i natten. Det enda som finns kvar i rummet nu är sängen och den måste vara ute innan tolv.

Nu blir det frukost!

15 juli ´11 - Dödsrelikerna, del 2 - check

Då var allting över. Jag och Jojan satt kvar i biosalongen tills personalen kom för att städa upp. Sedan vi var elva år har vi suttit tillsammans i en biosalong varje år och sett varje Harry Potter-film och nu är det slut. Filmen var väldigt bra, men precis som i alla dom andra filmerna var det mycket som fattades och mycket som var fel men jag tyckte om den. Nu ska jag göra samma sak som resten av världen: se om alla filmerna.

PS. Haha, jag skrev ju ett inlägg som bioregler igår. Jojan skulle gå på toaletten innan filmen och kom in mitt i reklamen!


Harry Potter and the deathly hallows, part 2

... it all ends here.
Nu ska jag ner till bion och hämta ut biljetterna.
It's the end of an era.



Det krävs inte mycket för att jag ska bli glad

(12 juli)
"...Jag har tillbringat halva dagen med att göra diplom till Antons simungar som tar... "simstudenten"...?"

Remember? Hehe, imorse när tidningen kom såg jag en bild på första sidan. Strunt i Anton, mina diplom är på första sidan i Hallands nyheter! ^^


Regler när man är på bio




Nu när det snart är dags för ännu ett besök på Varbergs bio tänkte jag dela med mig av mina regler när man är på bio i hopp om att folk ska följa dom.


Bio och sex är samma sak... typ. Reklamen är förspelet, man måste se reklamen innan filmen för att komma in i rätt stämning. Kom för helvete inte försent in biosalongen, det är sjukt irriterande när det dyker upp skuggor på den stora duken som döljer releasedatumet på den där filmen som verkar så bra.


Under en film ska man äta chips (fuck popcorn) men irriterande nog ligger Guds verk i en prasslig påse. Köp chips, öppna påsen och häll över innehållet i en plastpåse. Chips låter när man tuggar dom,  men det kan jag leva med, prasslandet är värre. Samma sak när det gäller läsk. Köp inte en flaska. Varje gång korken ska av pyser flaskan högt som fan, så köp hellre en burk som är öppen hela tiden.


Fine om du inte vill stänga av mobilen under filmen, men ha den på ljudlöst och svara för helvete inte när den ringer. Om du tvunget måste kommentera något under filmen till kompisen så gör det tyst. När filmen är slut reser du dig inte förrens det tänds i salongen. Jag vill alltid sitta kvar i någon halv minut under eftertexten för att smälta in filmen och då är det irriterande att få en röv eller ett skrev i ansiktet.




Inspirerad av Mizuno


12 juli ´11 - Sista veckan i Varberg

Hundhelgen tog slut i söndags och jag är nu tillbaka hos Anton. Varför måste hundar se så fruktansvärt ledsna ut när man ska lämna dom? Maja och Noa gjorde inte situationen enklare. På lördag börjar Antons semester och han ska följa med mig tillbaka till Malmö. Jag har ju inte varit hemma på en månad, så det är dags att byta kläder. När jag kom till Varberg skulle jag bara vara här i en vecka, så jag har bara med mig tre linnen, tre byxor och några trosor. Hela paketet har tvättats alldeles för många gånger nu.

Senare ska jag träffa Alex, men just nu ligger jag i sängen och vilar. Jag har tillbringat halva dagen med att göra diplom till Antons simungar som tar... "simstudenten"...?

Måste snacka med Jojan om Dödsrelikerna innan jag åker...




Zigge och jag tittar på en dokumentär om Harry Potter.


Audrey Kawasaki, del 1







Hitta din hundras

Jag har hittat en sida om hundraser där man kan fylla i egenskaper man vill ha hos en hund och så kommer det upp förslag på raser som kan passa en. Det funkar inte alltid, Anton fick fylla i olika alternativ tre gånger innan han fick upp några förslag.

PS. Antingen så har personen som skapat hemsidan dyslexi och kan prata både svenska och danska, eller så är sidan dansk och har blivit översätt till svenska på ett konstigt sätt.

Här är sidan!






Kurragömma i regnet

Anton kom hit ikväll. Vi tog ut hundarna och så plötsligt öppnade sig himlen. Regnet bara öste ner och Anton blev så gnällig att jag bara stod och skrattade. Vi lekte kurragömma med hundarna i regnet och sen gick vi halvt vilse i skogen när jag skulle "ta en genväg hem". Efter att ha torkat hundarna somnade Anton.

När han ändå sover och jag var så dum att jag tog en eftermiddagslur tidigare, så ska jag krypa ner i ett varmt bad nu. Jag är helt dygnsur. Imorgon står väckarklockan på halv sex. Eftersom Isak ska festa ikväll så ska jag och Anton ta över hans jobb imorgon och åka till Falkenberg och tömma sopor. Vi kommer tillbaka till Varberg vid åttatiden och då ska hundarna få en lång morgonpromenad.



Maja, innan regnet verkligen satte igång.


Chubby cockie

Noa är så söt. ♥   Jag låg och solade i trädgården när hon satte sig mittemot mig och ville hålla mig i handen. Jag höll lite i hennes tass och försökte sen sola vidare, men hon gav sig inte. Varje gång jag släppte hennes tass började hon gnälla och puffa på min hand med tassen.




Promenad i skogen


Vi gick upp halv nio imorse och åt frukost tillsammans. Solen skiner idag, så jag klädde på mig shorts och linne, kopplade hundarna och gick bakom sjukhuset där det finns en jättefin skog med massa stigar. Där vandrade vi runt i en och en halv timme.




Nu är alla slutkörda. Noa har däckat bredvid mig i köket och Maja lyckades få in det mesta av sig själv i korgen innan hon somnade.


8 juli ´11 - Fantastic Mr Fox, 7,9 poäng

Jojan har varit här hela kvällen. Vi har ätit mat och diskuterat allting kring djur, från överintelligenta grisar till pälsindustrin. Jag tror att jag håller på att bli vegetarian...

Jag är trött och ska nu krypa ner i mjukisbyxorna bredvid hundarna och se Fantastic Mr Fox som enligt IMDB ska vara väldigt bra.


Jag såg dig aldrig

Jojan: "Jay är här."
Jag: "Lay?"
Jojan: "Jay!"
Jag: "Hej?"

Disneynaglar

Snyggingen Mariam har dagens snyggaste naglar.


Hundspa

Åh, vovvsisar! ♥ Vi har börjat dagen med en lång promenad i skogen och efter lite gos märkte jag att hundarna behöver lite pälsskönhetstid.



Jag har ändå en långhårig collie, men det här var jag inte beredd på ifrån en spaniel. Nu är mina kläder, min mun, mina ögon, min mobil, min dator och min hårddisk full av hundhår.
Men hundarna ser fina ut.



Lite bilder från promenaden.





Hundvakt

Om tjugo minuter kommer det en bil och kör mig till mitt hem för helgen. Jag ska tillbaka till villan där jag bodde i början på min Varbergsemester och vara hundvakt. Åh, vad jag ser fram emot detta! ♥ Det är två fina Cocker spaniel-tikar, mamma Maja och dottern Noa. Jag har inte träffat damerna på ett år, så det ska bli kul att träffa dom igen.



Noa och jag, 2006





Nellie, Maja och Noa, 2004


7 juli ´11 - Det kommer en cirkus till stan!

Varje sommar i Varberg har vi något som kallas långtorsdag. Varje torsdag är affärerna öppna på kvällen och torget fylls av ett minitivoli och olika stånd. Jag och Anton har två olika planer inför kvällen. Antingen går vi till stan och ser vad långtorsdagen har att erbjuda eller så går vi ner till havet och tittar på cirkusen som kom igår.


Natural born killers

Jag har sovit dåligt i flera dagar nu. Inatt drömde jag en mardröm, vaknade, somnade om, drömde en ny mardröm, vaknade... osv. Stackars Anton skulle vara gullig och pussa mig hej då imorse innan han skulle till jobbet, men just då skulle jag försvara mig i drömmen så han fick en rejäl käftsmäll istället.



När Anton rensade ut sin garderob fick jag en av hans tröjor som jag har på mig idag. Nu måste jag springa ner till stan och köpa snus innan jag dödar hunden som är det enda levande i huset...


xhxix



KÄLLA


5 juli ´11 - Designen från helvetet


(Ett dygn senare...)
Det blir ju aldrig som jag vill! Jag vill ha headern i mitten och det ska vara svart runt den. Varför försvinner inte det vita? Dumma blogg... Jaja, nu får den se ut så. Mina kunskaper räcker inte längre än så här.


Om en halvtimme ska jag vandra ner till simstadion och titta på Antons simungar när dom ska göra uppgifter och få nya märken. Vilken spännande dag alltså... Jag måste ringa Linn! Jag har bara träffat henne två gånger sen jag kom till Varberg och när vi bor så nära varandra så borde vi utnyttja det.

Vilken konstnär?!

Jag bläddrade igenom lite bilder på datorn och hittade dom här tre bilderna. Underbara! Vet någon vem som har tecknat dom?






2 juli ´11 - Spirit, the stallion of the cimarron

Ett samtal med mamma och sen vändes allt upp och ner. Jag är obeskrivligt trött på allting. All musik är skit och alla filmer är skit. Nu har jag levt på min bok och säsong två av Jersey shore i flera dagar. Jag tog en paus imorse och försökte spela Nintendo, men jag är så fruktansvärt dålig på det att det inte ens blir roligt.

En av mina första tankar imorse var att jag behövde se lite tecknat idag. Lite Disney. Kanske Alice i Underlandet eller Lady och Lufsen? Men allvarligt talat så orkar jag fortfarande inte med mer Disney efter mitt projektarbete. Så jag kollade runt bland i min samling av Dream works och hittade Spirit som jag inte sett på flera år. Fin och sorglig film med ett underbart soundtrack.



I know the road is long but where you are is home
Wherever you stay - I'll find a way
I'll run like a river - I'll follow the sun
I'll fly like an eagle - to where I belong


1 juli ´11 - Pink, pink, pink

Idag har Jojan och jag legat på stranden och försökt sola. Solen gick i moln hela tiden och myrorna kröp över mig. Snart ska jag laga kvällsmat, men först måste mina naglar torka.
Tillsammans med min rosa bikini ser jag nu ut som Barbie... med brunt hår.



När Anton kommer hem ska jag tvinga honom att spela Zelda med mig. Senare ikväll går det en skräckfilm på tv som jag vill se. Dock börjar den halv ett och eftersom Anton ska jobba imorgon så kommer jag att få sitta ensam i vardagsrummet och titta på den. .___.


RSS 2.0