29 mars ´11 - Gekås imorgon ♥

Igår satt jag och ett gäng utanför skolbyggnaden och solade hela eftermiddagen och idag var det så kallt att både mössan och vinterjackan fick åka på igen.
När kommer våren egentligen?

Jag pratade nyss med min syster på facebook. Tonårsattityden var på, men så fort hon hörde att jag skulle åka till Gekås imorgon så kom en helt annan sida fram. Det är ju jag som fyller år snart och inte hon, men ändå fjäskade hon på för att jag skulle komma hem med något till henne till påsklovet.



Nu ska jag gå ner till Tallbacken och få Anton att jaga kvällsmat. Imorgon blir det en kort skoldag och efter lunchen drar vi mot Ullared.

PS. Imorse var jag den enda som kom till mattelektionen. Snopet för både mig och läraren.

 


Att flytta hemifrån

Jag har märkt en grej. När man flyttat hemifrån så förstår man egentligen hur mycket ens mamma har gjort för en hela livet. När jag flyttade till internatet från början så tyckte jag (allvarligt talat) att det var konstigt att mina blöta handdukar aldrig försvann från golvet. Tvätthögen blev bara större och större och ingen ropade "maten är färdig!". Man måste fixa allting själv.

För några veckor sen lärde jag mig två nya grejer.

Det är jag som måste vattna blommorna nu också...
för mamma är inte här.





Om jag inte ska äta brödet i skafferiet så måste jag frysa in det...
för mamma är inte här.



27 mars ´11 - SM extra

Usch, jag hatar såna här dagar. Jag vaknade upp med en gigantisk klump i magen och nu vägrar den försvinna. Jag ska dränka den med sötsaker. I skafferiet finns chips, chokladbollar och coca cola. Dessutom har jag bokat upp hela dagen med att titta på extramaterialet från Sailor Moon.


Earth hour 2011

Då var årets Earth hour över. Dock fuskade vi lite på Tallbacken. Vi släckte ner hela huset förutom tv:n och tände massa ljus och myste framför "A beautiful mind". När vi gick ut på balkongen under rökpausen hade hela skolan släcks ner, till och med lyktstolparna. Det var totalt bäcksvart och man kunde tydligt se minsta stjärna. Det var riktigt fint.

Om man googlar Earth hour så kan man ju se massa olika före/efter-bilder, men jag kom på att det hade varit häftigt om man kunde filma allt så man får se när en hel stad släcks ner och sedan tänds igen. Jag ska kolla om det finns något sånt på youtube senare.


Ibland tänker jag...

... på hur en dag kan göra en person lycklig samtidigt som den gör en annan person olycklig.



Jag hatar facebook... Kan man välja om man inte vill att resten av världen ska kunna se det där? Stackars den tjejen ♥

25 mars ´11 - "Hello, Courtney's rooms. This is Miranda. Eww... it's Foutley."

Och så blev det fredag igen. Jag har sagt hej då till Anton och nu sitter jag här i vår egen personliga svinstia. Här måste städas... Nu!

Men innan jag sätter igång med det ska jag berätta om helgens tema. Den här gången handlar det inte om film, utan om tv-serier från min barndom och ungdom. Jag har hittat fyra serier, tre som jag älskade och en som jag knappt kommer ihåg.



Serien handlar främst om hur tonårstjejen Ginger och hennes vänner Dodie och Macie alla försöker att höja sin status från att vara skolans nördar till att tillhöra skolans innegäng. Som tur är för Ginger, så har skolans mest populära tjej, Courtney Gripling, ett gott öga för henne vilket gör att Courtney ofta inkluderar Ginger i hennes sociala aktiviteter. Ginger brukar alltid dokumentera allting som händer i hennes liv i hennes dagbok.

Åh herre jävla Gud, vad jag älskade den här serien. Jag har letat efter den i flera år och nu har jag äntligen hittat den! Den gick på Nickelodeon och jag hade alla avsnitt inspelade på VHS. Eller ja, tills Jojan fick låna videobandet och råkade spela över två avsnitt... Men idag är dagen då jag förlåter henne.



Sabrina har flyttat in hos sina fastrar. Där ska hon lära sig om magin som hon har fått från sin far. I familjen ingår också den svarta katten Salem, som egentligen också är en trollkarl men som har blivit förvandlad till katt som straff för att han försökte erövra världen. På dagarna går Sabrina i en helt vanlig skola och har normala tonårsproblem, något som inte alltid blir lättare bara för att man kan åtgärda vissa saker med hjälp av magi.

Jag hade inte kanalen som Sabrina gick på, men jag brukade titta på den hemma hos kompisar och jag tyckte verkligen om serien, för att inte tala om Salem. Jag ska dumpa Anton och leta upp den katten. ♥



Sam, Clover och Alex är tre hemliga agenter som jobbar för World Organization Of Human Protection. Deras jobb är att skydda världen från ondska. Till deras hjälp har de högteknologisk utrustning som är maskerad som vanliga "tjejsaker", t.ex. "laserläppstift".

Jag minns inte vilken kanal Totally spies gick på, men jag hade den. Dock så sändes programmet på en dum tid, så jag tittade på det väldigt sällan.



Buffy tycker allra bäst om att shoppa med sina väninnor när en äldre man berättar för henne att hon är den utvalde - hon ska bli en vampyrdödare.

Jag kommer knappt ihåg något från Buffy. Jag ville följa serien, men det blev aldrig av. Nu blir det av.

Alexander Ross - animation and fine art gallery

Jag hittade en hemsida med riktigt snygg Disneykonst. Jag hade inte tackat nej till att kunna måla så här.





Mike är ingen tuffing längre

Mike: "Dom vita detaljerna på min skor har blivit rosa."
Jag: "Va? Hur har det gått till?"
Mike: "Jag vet inte, men jag får fan gangsternojja av det..."

R.I.P. Michael Gough



23 november 1916 - 17 mars 2011
Känd som Batmans betjänt Alfred


20 mars ´11 - Helgen

Det har varit en underbar helg.

I fredags var det tjejkväll här och alla (inklusive Micke) provade ansiktsmasker. Dagens kommentar kom för en gångs skull från mig, "Men sluta skratta då, jag försöker ju stelna här borta!". Efter det färgade jag och Cissi ögonfransarna.

Lördagen spenderades i köket tillsammans med Cissi där vi satt och pratade i flera timmar. Jag har inte sett några filmer den här helgen eftersom jag varit helt inne i mitt nya dataspel, "Min första pony". Jag är verkligen ingen hästmänniska, men det spelet är beroendeframkallande. Cissi som älskar hästar testade det innan hon åkte till Varberg och lämnade mig och min häst ensamma resten av kvällen.

Idag har jag tvättat och städat rummet och försökt förklara för Jesus att jag ska lämna henne. Hon har lagt ner sin Judasroll och följt mig vart jag än gått hela helgen. Hon har antingen sovit i min säng eller legat i mitt knä och varje gång jag lyft bort henne så har hon kommit tillbaka.

Nu ska jag gå upp till huvudbyggnaden och träffa Mike.


Mean Girls... "typ"

Det här kommer låta elakt, men nu har jag stirrat på en text i snart en kvart och jag kan inte släppa det så nu ska jag skriva ett kort (och inte för elakt) inlägg om hur det går när man ser en film utan att hänga med i handlingen.

Jag hittade en blogg som drivs av en tjej som är lika gammal som jag, om inte till och med ett år äldre och hon har precis som jag en filmtipskategori. I ett inlägg har hon tipsat om Mean Girls.



...? (<-- Jag skriver så, istället för att skriva vad som faktiskt pågår i mitt huvud)

Har den här tjejen ens sett filmen? Mean Girls handlar om en tjej som flyttar från Afrika till USA. "Plasttjejerna" är skolans populäraste tjejer som alla vill vara med (och inga mobboffer som det framstår i hennes text) och dom enda killarna dom umgås med är pojkvännerna.

I slutet av texten har tjejen skrivit att filmen handlar om sann vänskap. Filmen går ut på att alla snackar skit om alla och sviker varandra. Men okej, vi har alla olika syn på sann vänskap...

"Disney characters like you’ve never seen them before" av J. Scott Campbell














Drömtatueringen ♥


Love and marriage

Jag: "Kan vi inte göra något roligt idag?"
Anton: "Som vadå?"
Jag: "Vi kan åka till Kungsbacka och shoppa eller nått. Som en liten smekmånad... Få upp gnistan igen och typ få igång elden."
Anton: "Jag vet! Vi kan åka till simhallen!"
Jag: "Och hälla vatten på elden..."

Åh, åh ♥


Jag vet inte vilka som har målat bilderna, men dom är riktigt häftiga






13 mars ´11 - Tusen gånger fräschare

Idag har jag gjort tre upptäckter.
1. Om man ligger i sängen en hel dag utan att röra på sig förutom när man ska gå på toaletten blir man seg. (Okej, det där visste jag redan men jag måste ha rört på mig extra lite, för så här seg har jag inte varit på länge)
2. Man ska inte äta enbart chips och choklad, för då får man ont i magen och dessutom ser man gravid ut.
3. 101 sätt att åka ur en gameshow suger. (Seriöst, hur ska det programmet överleva?)

Så nu när jag kom tillbaka till skolan och såg och kände mig så fruktansvärt äcklig, så hoppade jag direkt in i duschen och tvättade håret och gjorde en inpackning. Nu småstädar jag lite med Stockholmsnatt i bakgrunden och sen ska jag lägga en ansiktsmask och titta på Tusen gånger starkare.

Jag har faktiskt den här boken hemma, men har aldrig orkar läsa den.


Saga var fri. Först älskade vi henne. Sedan älskade vi henne ännu mer. Hon förändrade allt. För oss alla. Varenda en. Hon blev ett hot. Och ett löfte.
Signe är 15 år och går i nian. I klassrummet är hon nästan osynlig, det är killarna som dominerar. Men en dag kommer en ny elev till klassen: Saga, en tjej med självförtroende och styrka. Hon är tusen gånger starkare än de andra och vågar ta plats på samma sätt som killarna. Signe och de andra blir nyfikna, saker och ting förändras i klassen. Men till vilket pris?

Jag måste lära mig att måla skor >.<


12 mars ´11 - Ner mot stan

Nu går jag ner till stan för att möta upp Jojan och Mario och visa dom vem som har fetast plånbok! (Skitsamma att Mario jobbar, att Jojan alltid är rik som ett troll och att jag enbart har mitt studiebidrag...)

Lite sugigt att det regnar bara. Jag har mina uggs och dom kommer läcka igenom .__.


Jag har ingen hals.
Jag får aldrig någon vettig bild på min nya hårfärg. Det är ju tre olika färger (svart, röd och lila) beroende på vilket ljus man står i. Kul med lite variation ^^

11 mars ´11 - Alla fikar i Varberg

Jag åkte till Varberg imorse och innan satt jag och fikade med Jojan. Då ringer Anton och berättar att han också fikar och att Mike ringt och sagt att han också är i Varberg och sitter på ett café. Världen är liten... Så nu har Jojan och Mike äntligen träffats iallafall.

Nu är jag hemma hos Anton och väntar på att hans släkt ska komma så att vi kan fira hans födelsedag igen. Imorgon ska jag träffa Jojan igen och försöka övertala henne att gå på stan med mig så att jag kan få shoppa lite. ^^


PS. Jag lämnade in min uppsats idag. Den skulle lämnas in för tre/fyra veckor sen, men nu sa läraren att jag får lämna in det lilla jag skrivit och jag skämdes som en hund när jag la uppsatsen i hans fack och skrev en förlåtlapp.



Party!!
Eller jag vet inte...?
Hur ser partyhattar ut?


>___< (Titta och ät inte samtidigt)


10 mars ´11 - Ge mig filmtips!

Usch, vilken dålig dag. Igårkväll när jag kom in till mitt rum var det iskallt där inne. Någonting hade hänt med elementet, så jag klädde på mig varma kläder och kröp ner under täcket med en filt över. På morgonen vaknade jag av att jag frös så mycket att jag skakade och efter att jag ätit frukost var jag helt snurrig och mina ögon var röda och sved.
Jag gick till matten och räknade lika bra som alltid.
- "Vad är 70 - 7?"
- "83."


Under matten blev jag varmare och varmare och tillslut satt jag och svettades, så det var tur att jag slutade efter lunchen. Dock är det fortfarande kyligt på rummet, så nu fryser jag igen. Alla påpekade att jag såg lite krasslig ut, så nu mår jag ännu sämre. Iofs så ser jag ju inte direkt superfräsch ut...

Imorse var det snöstorm och nu spöregnar det och ser allmänt grått ut. Fan, vad deppig man blir av detta. Dessutom har jag ätit upp alla mina naglar nu. Jag har inte haft korta naglar sen jag var tretton år, så det känns jätteovant. Nu förstår jag varför Anton alltid ber mig att klia honom eller öppna hans snusdosa.
Det här är ju värdelöst...




The call - Regina Spektor


Allvarligt talat,

finns det någon som har

världens bästa filmtips?


8 mars ´11 - Antons födelsedag

Det har varit en kämpig dag. Födelsedag och kvinnodag samtidigt. Hur fan tänkte dom när dom la internationella kvinnodagen på Antons födelsedag? Jag kommer aldrig att bli behandlad som en gudinna...

Det har varit en evig kamp hela dagen...
- Men det är ju kvinnornas dag idag!
- Men det är ju min födelsedag!


Under förmiddagen hade allmänmusikarna konsert och Mike ägde på trummor som vanligt. På eftermiddagen hade vi en av de mest intressanta lektionerna jag varit med på och det enda vi gjorde var att diskutera sagor och uråldriga historier.

På kvällen bjöd jag Anton på pizza och sen såg vi The green mile tillsammans med resten av gänget.



Två av presenterna som honey fick.


Lillgubben


7 mars ´11 - Dagen före 21

Gårdagens i-landsproblem löste sig. Typ. Jag valde att sätta i löshåret, men hade inte tillräckligt mycket limm så håret trillade av. När jag gråtit klart av frustration färgade jag håret och blev jättenöjd.

Imorgon fyller Anton 21 och jag, Mike och Micke har planerat lite småsaker. Vi var inne på ICA innan och handlade tårta och grejer och när vi kom ut hade Anton satt på stereon på högsta volym och öppnat bagageluckan. Då kommer det fram en kvinna och ber honom sänka ljudet. Anton stänger luckan och säger att vi ska åka därifrån och att han ska sänka. Då säger kvinnan att om han inte gör det nu så ska hon slå sönder baslådan. Wtf...? Det hade varit en sak om han käftat emot, men han stängde ju av.

Jag är en tönt...

Ibland skäms jag verkligen över mina i-landsproblem...



Vad jag än ska göra så har jag iallafall förberett mig och inte tvättat håret sen i onsdags. Men om jag färgar håret idag så måste jag vänta en vecka till med att sätta i löshåret. Men om jag sätter i löshåret så får jag ha kvar mina gråa (vad kom den ifrån?!) utväxt. Waah! Irriterande...

5 mars ´11 - The king's speech

Idag lyckades jag sova bort halva dagen och den andra halvan spenderade jag i vardagsrummet tillsammans med resten av gänget som bor här. Om några minuter ska jag hämta min tvätt och sen ska jag hämta chipspåsen och colan se den Oscarsvinnande "The king's speech".



Paint skills!
Sist jag och Anton var på bio köpte han en Narniamugg som jag blivit förälskad i. Högst upp sitter en Aslanleksak som trillade av under bion utan att vi märkte det, så efteråt fick vi tränga oss in i biosalongen igen och leta upp den.


5 mars ´11 - Lyssna på Robyn Anton och "call your girlfriend!"

Lyssnar på Robyn och funderar på hur konstigt allt känns. I förmiddags kändes allt jättebra och det verkade bli en bra helg. Men ikväll satt jag och väntade på att Anton skulle komma tillbaka eftersom det var söndag och då plötsligt fick jag halvt panik över att det fortfarande var fredag. Tiden går alldeles för långsamt. Jag har varit överdrivet uttråkad idag. Datorn är full av skitfilmer som jag inte vill se och mina böcker och smutstvätt (vadfan, jag var beredd att tvätta bara för att kunna underhålla mig själv) är uppe i huvudbyggnaden.

Jag har inga pengar på mobilen heller, men Pinocchio-Anton sa att om jag skrev till honom på facebook så skulle hans iphone plinga till så att han kunde skriva tillbaka. Dock har jag sådär stalkerläskigt spammat hans facebook utan att få någon respons...


Meeen jag har faktiskt sett en film idag, Kick ass. Den började som en halvmysig komedi och plötsligt ändrade den riktning och blev jättehemsk. Fy fan, den filmen vill jag aldrig mer se igen.

My heels are killing me
My shopping's killing me
My ego is killing me
Can't sleep, it's killing me
My phone is killing me
My email is killing me
These hours are killing me
The TV is killing me
Your nagging is killing me
My boyfriend is killing me
My talking's killing me
Killing me

4 mars ´11 - Fredag och pannkakor

I veckan har jag kollat igenom alla Spider-Man-filmerna och dom är verkligen riktigt bra. Synd att det är slut på det nu och att dom ska göra om en ny filmserie som kommer 2012.
Jag tänker inte stötta Zac Efron i hans Spider-man-huvudroll... >.<



Det känns som om det kommer bli en bra helg. Jag är på väldigt bra humör och har lite sådär halvmycket att göra, vilket innebär att jag kommer inte vara helt uttråkad, men ändå inte för stressad. Det finns bara två problem:
1. Jag kan inte hitta mina mjukisbyxor.
2. Jag har kollat läget i snusdosan och räknat ut att jag bara får ta fem snus om dagen tills på måndag om allt ska räcka och det kommer jag inte överleva. Jag måste äta överdrivet mycket chips, glass, osv för att suget efter nikotin ska dämpa sig, så nu ska jag börja fredagen med att steka några pannkakor.

3 mars ´11 - Anime time!

Yes, yes, yes! Jag är påväg in i en japansk period! Den senaste tiden har jag börjat teckna manga igen, läst manga, velat sätta i mitt löshår igen (fråga inte, jag känner mig bara allmänt "mangakaraktärig" när jag har långt hår) och nu ska jag se om två gamla favoritserier, Ranma ½ och Love Hina.

Vi börjar med Ranma!



Åh, P-Chan


RSS 2.0