Fler bilder från jobbet









Ibland tänker jag...

... på det här med att man aldrig har energi när man verkligen behöver det.

Idag skulle det ske. Det som jag alltid vetat skulle dyka upp förr eller senare i livet, men jag har aldrig vetat när. Men idag kom dagen. Dagen då jag skulle ha mitt första tolvtimmarspass. En dag då man måste orka hålla igång. En dag när man inte får tappa humöret eller bli trött. Gud har alltid sina stunder då han vill ge mitt liv lite extra drama. Eller så kan jag inte skylla på honom och bara acceptera att allt var mitt fel. Eller någon annans...

Jag försov mig på morgonen. Missade tre bussar och kom försent. Skulle mata hästmamman och släppte istället ur fölet som sprang runt i hela stallet med mig bakom sig. Jag tappade en hink med vatten på mina ben så att mina gummistövlar fylldes med vatten. Jag gick in i hönshuset, pysslade och plockade ägg. Kom ut och blev anfallen av personalen som märkt att hela hönshuset var fullt av kvalster och slet av mig min tröja som var fylld av äckliga små grejer. Kliade sönder hela kroppen under frukosten. Hade halvdagsbesök med ovanligt jobbiga ungar som sket fullständigt i mig hur mycket jag än skrek. Tog hand om arga hästmamman som försökte skrämma livet ur mig. Hon lyckades. Skulle fota den nya bocken som även han rymde från boxen.

Kände på eftermiddagen att jag behövde en coca cola för att vakna till, men någon hade glömt att beställa in nytt till lagret. Började ha kvällsöppet med ungar med attityd, blev rökskadad av grillen med hamburgare, en unge nös mig rakt i ansiktet, en annan unge skvätte rått kött på mig och sen missade jag bussen. Väntade i en kvart tills den första kom och när jag kom fram till den andra hållplatsen för att byta buss missade jag den med en minut och fick vänta i 25 minuter på nästa. Kom hem och ville bara dö i duschen, men kom på att jag hade fått en tvätttid och skulle tvätta mina kvalsterkläder och då märkte jag att pappa fått med sig nycklarna till tvättstugan och att han inte skulle komma hem förrens vid elva.

Så nu ligger jag här i sängen... Nyduschad, förhoppningsvis har alla kvalster dött i min schampooattack, men inga kläder att ha på mig imorgon på jobbet. Tur att jag har sovmorgon i alla fall.

27 maj ´12 - Du kan gråta mitt på gatan, men jag glömmer aldrig bort vad du gjort


Idag har jag skämt bort mig själv så gott jag kunnat.
Jag har städat rummet, bytt lakan, ätit god mat (grönsaksbiffar och vitlöksbröd)
och tagit en lång dusch och tvättat håret. Nu ska jag krypa ner i sängen framför
Howl's moving castle och äta cupcakes.
Och imorgon kommer jag att må bra.


Gick omkring i ditt kvarter tills det blev för kallt
tänkte ut en dialog mellan oss och allt
lampan släcktes i din hall och jag gick hem igen
Jag minns bara allt det bra
allt som var du och jag
men aldrig, aldrig
kommer allt tillbaks
aldrig, aldrig
allt som var du och jag

Det är inte alltid så lätt

*Kramar pappa*
Jag: "Grattis på födelsedagen!"
*Mamma kommer gående med utsträckta armar och jag börjar gå mot mitt rum igen*
Mamma: "Men...?"
Jag: "Det är ju hans födelsedag."
Mamma: "Ja och vad är det mer för dag idag?!"
Jag: "...?"
Mamma: "Vad gör hela stan reklam för?"
Jag: "Grattis på mors dag! Klart jag kom ihåg det..."
*Kramar om mamma*

-

Foto: Mille
Kläder & smink: Linn
Modell: Linn


26 maj ´12 - See your face every place that I walk in

Sååå... Nu ska jag dra till Jojan och äta hamburgare och sen ska vi försöka festa så gott det går.

(Jätteviktig uppdatering, alltså...)


26 maj ´12 - See your face every place that I walk in

Igår stack jag ner till Folkets park efter jobbet och mötte upp Jojan och Matz. Jag satt i solen och drack lite vin och sen stack vi hem till Matz och fortsatte dricka. Senare på kvällen gick jag och Jojan till någon krog och när jag kom hem hade Ofelia tagit sitt täcke och massa kuddar (inklusive alla mina) och somnat på balkongen. -.-

Idag vaknade jag med huvudvärk och surt humör och som toppen på moset/grädden-vad-man-nu-säger, så hade vi ingen frukost. Som tur är var Jojan på systemet så hon hängde med mig till affären och hjälpte till att handla. Ikväll blir det fest igen hos J och M.



Jag, igår.


24 maj ´12 - Innerst inne kanske jag är en hästtjej iaf

Jag fick finaste överraskningen när jag kom till stallet imorse.
Jag har stått och stirrat på den lilla killen hela dagen.



Leon och Matilda

Jag: "Vad heter du då?"
Liten kille: "Leon."
Jag: "Oj, heter du så? Det finns en... eh... eh... actionhjälte som jag tycker om jättemycket som också heter så."
Leon: "Det finns en yrkesmördare som heter så också."
Jag: "Ah, honom kände du visst redan till..."

22 maj ´12 - Somehow I feel that it's my destiny to fall

För varje kväll som går somnar jag en timme senare, jag har börjat tugga långsammare eftersom maten växer i munnen, jag spyr på att åka samma bussresa varenda dag, mobilen är knäpptyst, jag vill sprätta upp halsarna på människorna som varenda dag frågar om jag verkligen mår bra och idag var jag tvungen att kolla på mobilen för att ta reda på vad det var för dag och datum.


Som tur är har jag ändå haft en av dom bästa dagarna på jobbet idag. Vi spände fast Carissma i vagnen och åkte till Ikea där vi drev med besökarna och parkerade hästen på parkeringsplatsen där hon sen uträttade sina behov. På eftermiddagen hade jag och Joakim hand om "minidags" och jag fick lite användning av mina erfarenheter från mina månader på förskolan.


Humor på jobbet

Kent: "Hon gillar dig."
Joakim: "Varför tror du det?"
Kent: "Vad tror du? Det var inte mitt knä hon satt i."
Joakim: "Va?! Inte mitt heller!"

20 maj ´12 - Nu börjas det igen...

Jag och Jojan åkte till mitt jobb och kollade på alla djuren och sen åkte vi ut till ön och träffade Mario och hans klasskompis. Vi lekte "med andra ord" och sen åkte jag, Jojan och Mario till en cirkus och tittade på elefanter.

Mitt bröst är lite solbrännt, den högra andra armen ganska okej och den vänstra armen är helt förstörd. Från axel till handled... Lyckat. Som alla andra år... Jag har hällt på massa after sun hela kvällen och imorgon får jag arbeta i långarmad tröja. Självklart ska det bli varmt imorgon också, så jag kommer helt enkelt att dö.

Appropå ingenting.
Jag hittade en bild på en tavla som gått upp i rök. Vart fan är den?!

20 maj ´12 - Jessica suicide

Busskvällen igår gick ganska bra. Det var skitvarmt, jag blev halvt åksjuk, bussen lät massa, osv, men det var mysigt på sitt egna lilla sätt.

Senare på kvällen blev jag rastlös och försökte få Jojan att hitta på något med mig, men hon låg bara i soffan och ville titta på tv. Efter att jag "dansat" framför tv'n och tjatat ett tag fick jag två glas vin som gjorde mig trött och då gick jag hem. Haha, det var faktiskt en rolig kväll.

Nu ska jag och Jojan åka ut till mitt jobb och kolla på djuren. ♥


19 maj ´12 - You tryin' to be cool, you look like a fool to me

Lördagsunderhållning. Jag och Jojette ska åka med så många bussar som möjligt. Jag har åkt med tvåan, fyran, femman, åttan och trettiotrean. Jojan har åkt med... tvåan, fyran, femman, sjuan och trettiotvåan? Så vi ska iaf hoppa på ettan och sen kolla vilka fler bussar som finns. Ska bli så jävla skönt att bara åka runt och vaggas fram och tillbaka.


[The Fragile]



We'll find the perfect place to go where we can run and hide
I'll build a wall and we can keep them on the other side
But they keep waiting and picking


Bilder från jobbet, del 2

Den senaste tiden har jag...
- Förtjänat en plats i helvetet genom att hålla fast två killingar så att någon kunde öronmärka dom. Killingarna skrek, mamman skrek, jag skrek... på insidan.
- Ridit.
- Blivit biten av en häst.
- Blivit stångad av ett får. Flera gånger.
- Blivit tacklad av en ko.
- Tagit i bajs.
- Haft mer kontakt med hästar än vad jag haft sammanlagt på säkert femton år.
- Blivit tacklad av tio grisar.
- Hittat mannen i mitt liv.
- Vandrat runt i mörkret på ett höloft.
- Hållt i tyglarna på en häst som drog en vagn. (Det är tusenmiljoner gånger lättare att köra bil)
- Blivit imponerad över alla möjliga konstiga ställen som kossan valt att bajsa på.
- Gosat med en gris på över 170 kg.
- Blivit boxad av en kanin.
Med mera...










Bilder från jobbet








Alla blir maktgalna så fort dom får en iphone

Jag: "Skaffa ett busskort."
Tommy: "Jag behöver inget, jag har en iphone!"

18 maj ´12 - Fredagssyssla

Ikväll underhåller jag mig med att stänga in mig på rummet och tömma min mobil. Jag har bilder sen i februari som bara legat och skräpat, så nu känns det skönt att vara av med allt.

RANDOMSKITSOMJAGINTEVILLHAKVARPÅVARESIGMOBILENELLERDATORN
MENSOMJAGÄNDÅINTEVILLRADERASÅDETHAMNARHÄR



Sist jag orkade fixa naglarna



En påskkorg jag gjorde på förskolan kort innan jag slutade




Jag kan fortfarande raka benen utan problem



Jojans hallonmuffins är dock inte skit...


15 maj ´12 - I can cut you into pieces, but my heart is broken

Sent igår kväll tog jag en taxi till Tommy och sov där. Jag skulle vara så där häftig som dom är i amerikanska filmer och sträcka ut armen när en taxi rullade förbi, men jag hade alldeles för många påsar på armen så tyngden slet ner min arm innan jag hunnit höja den. Men som tur är så fattade taxigubben i alla fall...

Jag har haft en ganska mysig dag på jobbet. På eftermiddagen hade vi kanintema och två stycken bosatte sig i min famn och envisades med att ständigt pussa mig på halsen. Under dagen blev jag galet sugen på att måla med färger, så efter jobbet tog jag bussen till stan och plockade åt mig två målardukar. Efter maten ska jag mysa in mig på mitt rum och kladda med färg. ♥


13 maj ´12 - Mother Teresa to the rescue!!

Jag och Jojetta hade en mysig biokväll i fredags. På bussen hem började en man prata film med oss och vi snackade ända tills vi skulle hoppa av. Sen tillbringade vi resten av kvällen på mitt rum och bara pratade.

På lördagen gick jag över till Jojan och vi åt oss igenom dagen. Köttbullar, potatis, brunsås, lingonsylt, jordgubbspaj, glass och jordgubbar. På kvällen var jag barnvakt åt Ofelia och där fortsatte jag äta chips och dricka läsk framför någon film. Sen somnade jag så fint halv tolv. Jag är inte ung längre.

Idag däremot... Jag gick upp och började sen städa skiten ur mitt rum och badrum. Jag har dammat och torkat av minsta vrå, jag har putsat speglar och torkat golv. Sen slängde jag sopor och gick till affären och handlade.

Nu var planen att mitt yttre också skulle putsas upp. Jag tänkte ta ett bad och fixa allt jag dragit ut på i några veckor, men så ringde en väldigt bakfull Jojan och nu ska jag springa över till henne med Oboy.


Jag må vara lat, men jag vet vart gränsen går

Jojan: "Jag vill ha choklad".
Jag: "Jag har ingen."
Jojan: "Vi går till affären och köper".
Jag: "Jag orkar inte".
Jojan: "Snälla!"
Jag: "Nej".
Jojan: "Då vill jag ha något annat..."
Jag: "Min kropp är inte till salu".

11 maj ´12 - They tried stoning me, my dear. It did not work.

Dagen började med att stallets största häst bet sig igenom mina två luvtröjor och slet av lite hud från min arm, så nu kan väl dagen bara bli bättre.

Klockan sex ska jag och Jojan se premiären av Dark Shadows, så jag ska snart sätta mig på bussen så att vi kan hämta ut biljetterna. Den här helgen ska jag bara ta hand om mig själv och sooova.


9 maj ´12 - I swear you're just like a pill. Instead of makin' me better, you keep makin' me ill

Jag har haft en ganska okej dag på jobbet. När jag dör hoppas jag att jag föds om som en vallhund på en bondgård. När vi skulle släppa ut fåren och getterna bestämde dom sig för att ta en promenad så jag jagade/vallade dom över hela gården. Det var skitkul i början, men när jag märkte att djuren lurade mig gång på gång blev jag bara grinig. Till slut fick vi in dom i alla fall och fåren såg löjligt nöjda ut resten av dagen. Tråkigt nog så trodde vi att kycklingarna skulle kläckas (konstig mening, men ni förstår vad jag menar) i fredags och eftersom ingenting fortfarande hänt så lyste vi på äggen med en "ägglampa" idag och såg att äggen var tomma. Men snart kommer stallet ha både ett föl och en kalv, så vi blir inte helt tomhänta.

Efter jobbet satte jag mig på bussen raka vägen till Jojan och Mario där vi åt korv med bröd, chokladgifflar och Bertie Botts bönor i alla smaker. Jag fick en god som jag inte kunde sätta någon smak på, en med vattenmelon och en riktigt vidrig som jag inte heller på den kunde sätta någon smak på.



Dagens bästa


8 maj ´12 - The person that invented the phrase "happily ever after" should have his ass kicked so hard

We all remember the bed time stories of our childhood. The shoe fit Cinderella, the frog was turned into a prince, Sleeping beauty was awakened with a kiss. Once upon a time and then they lived happily ever after. Fairy tales. The stuff of dreams. The problem is, fairy tales don't come true.


Så nu tar jag min glass, stänger dörren, drar ner rullgardinen, kryper ner i sängen, sätter på en lugn film och hoppas att jag kan somna tidigt inatt.


5 maj ´12 - I believe the most rational mind can play tricks in the dark

Det har varit en mysig kväll. Hela familjen har ätit kyckling och jag och pappa har haft en hetsig diskusion om vilket filmföretag som gör bäst animerad film av Dream works och Disney. Pappa fattar aldrig att jag har rätt...

Efter det har vi tittat på Emil i Lönneberga och nu ska jag dra mig tillbaka på mitt rum med cola och chokladmuffins och titta på The woman in black. Och förhoppningsvis kunna sova efteråt...


5 maj ´12 - If I was a rich girl, na na...

Oj...

Vad var det jag skrev nu igen? Klänning, skor och mascara?
Jag köpte nya fina vita converse. Sen hittade jag den där klänningen jag suktat efter ett bra tag, så jag köpte den med. Men så hittade jag en fin pyjamas som jag inte kunde leva utan, men sen kom på att jag visst skulle klara mig utan den så den fick hänga kvar. Däremot behövde jag en ny mascara och en ny eyeliner, så dom fick följa med i påsen. Men så var det ju så himla länge sen jag använde lösögonfransar och jag har tänkt på det varje gång jag festat den senaste tiden och H&M har ju så billiga... Ett par där också.

Mina hörlurar gick också sönder igår, så ett par nya där behövdes också. Sagt och gjort. Sen har jag fortfarande inga ordentliga örhängen som mina öron pallar, så tre nya där. Här kände jag att det fick räcka, så jag åkte hem. Jag började titta på ANTM, men så började jag tänka på den där pyjamasen. Jag lagade lite pasta med ostsås, bakade chokladmuffins och så fort jag tagit ut dom ur ugnen gick jag ner till bussen för att åka tillbaka till affären med pyjamasen.... och då var den borta. Jag tröstade mig själv med att köpa en ny BH, ett par trosor och torrschampoo. Nu tittar jag på pyjamasen på internet och funderar på om jag ska beställa hem den, men jag ska nog vänta tills imorgon och kolla om shoppingsuget är borta då.


5 maj ´12 - I feel like my flesh is melting. I just hope it melts evenly.

Jag har vaknat och somnat om oavbrutet från elva igår till sju imorse. Det är något sjukt med lördagar...

Nu ska jag iaf sätta mig på bussen och åka till Värnhem. Jag ska shoppa tills mitt kort brinner... eller inte. Men jag vill ha nya skor! Och en mascara... och en klänning... Det här kommer inte gå bra.


Varför gör ingen så här med mig idag?


1 maj ´12 - Muerete empanadas

Jag började laga empanadas vid fem och två timmar senare satte jag in dom i ugnen. Det här var något av det svåraste jag gjort i mitt liv. Jag tror inte ens att dom kommer smaka gott... Jag har mjöl i håret, mina händer och armar värker, jag har deg under naglarna och hela kroppen är allmänt slutkörd. Orka jobba som kock.

Om tio minuter ska jag ta ut dom ur ugnen och sen ska jag hem till Tommy och se hur stackarn ska tvinga i sig dom.



Så här ska empanadas se ut.
Jag ville inte ens fota mina.


1 maj ´12 - Lets sing a gay little spring song

Nu får det fan vara nog! Solen skiner, men även om det blåser eller är kallt så ska jag ha på mig min skinnjacka idag! Ingen mer vinterjacka nu.

Jag ska snart vandra över till Jojan och träffa Oscar och dom andra som varit i Malmö för att fira valborg. Senare ska jag handla ingredienser till empanadas(arna?) som ska jag laga ikväll.


RSS 2.0