31 oktober ´12 - And since I am dead, I can take off my head

Det är något allvarligt fel på värmen i mitt rum. Det måste vara iallafall mindre än 10 grader här inne. Jag går runt med tre strumpor, tjocktröja, tjocka mjukisbyxor och filt och ändå blir jag aldrig varm. Det har varit så här i säkert tre veckor nu och mina fingrar kommer snart bli svarta. Dessutom är allt oboypulver slut eftersom jag dricker varm choklad hela tiden för att överleva.

Annars då? Jag träffade Oscar i helgen och vi hade det jättemysigt. Vi tittade på Rocky, firade ett år och hämtade en bläckpenna och målade tatueringar på varandra som vi gjorde förra vintern. Efteråt såg jag ut som en kriminell fånge med alla mina gängmedlemsgrejer och Oscar fick en zombie och en orm som såg ut som en krokodil. Fem på morgonen stod vi ute i trädgården med varsin kopp te och tittade på stjärnorna.

Sen får vi inte glömma katten. Han blev döpt till Timbuktu, men tilltalas Jason. Pappas åttonde katt, mammas nionde och min sjätte och allas första innekatt. Han välter ner allt som hans lilla tass har styrka till, vilket är mycket. Han jamade efter sin mamma oavbrutet dom tre första dagarna, vilket jag är sjuuukt glad över att han lagt av med. Han har försökt äta upp mina plastblommor och gillar att titta på mig när jag byter om. Men om man ser bort från hans dåliga sidor så är han jättefin. Han gillar att sova nära en och gärna i famnen, han älskar att titta på film och är väldigt intresserad av min dator. Imorgon har han varit här i en vecka och jag tror att han kommer bli en väldigt fin katt att ha att göra med. Jag har tagit massa bilder så jag ska nog göra ett bildkollage här snart.


Telefonsamtal med O

Jag: "Jag pratar med dig som du pratar med mig..."
Oscar: "Vad menar du?"
Jag: "Alltså, vänta..." *gäspar*
Oscar: "Jag har aldrig gäspat dig rakt i ansiktet!"

Bakom kulisserna

När man ska lämna tilbaka böckerna på biblioteket i Malmö lägger man dom på ett rullband som åker in i en låda (intelligent beskrivning). Igår när jag och Jojan gick förbi biblioteket på baksidan såg vi ett fönster som vi tittade in genom och där såg vi hur rullbandet fortsatte med massa böcker på och lite här och där var det vagnar med böcker i.

Jag: "Shit, detta är ju verkligen behind the scenes..."

16 oktober ´12 - But that was love and it's an ache I still remember

Igår var det Jojandag. Vi var på stan och småshoppade och sen köpte vi pizza och åt den framför youtubeklipp. På kvällen skulle jag ringa Oscar en kortis, men det slutade med att vi pratade i tre och en halv timme och sen fortsatte smsa en timme efter det.
 
Idag är jag nääästan frisk. Jag ska bara hosta upp det sista slemmet och sen lär jag vara så gott som ny igen. Om en vecka kommer ljudet av små trampdynor höras i huset igen. Längtar


11 oktober ´12 - Baby på G

Jag: "Pappa, vi har finkammat internet i ett dygn nu och jag är skittrött på detta. Kan vi inte bara åka och kolla på kattjäveln?"
Pappa: "Jag håller med..."

För ett tag sen fick pappa och Ofelia för sig att vi skulle skaffa katt och efter lite övertalning gick jag med på idéen. Vi satt bänkade framför datorer i ett dygn och ringde runt till Gud-vet-hur-många människor som hade kattungar till salu. Till slut hittade pappa en grå som han blev förtjust i, men vi bestämde oss för att leta i några timmar till innan vi skulle börja åka runt och träffa alla. Det slutade med att pappa tyckte att ingen annan höll måttet lika bra som den gråa, så vi åkte till Lund där vi antagligen kommer bli ihågkommna ett bra tag framöver. Ofelia slet i kattungar, jag blev kär i kattmamman och efter att pappa väl kommit igång med att prata så vet nu kvinnan som hade katterna allt om våra tidigare husdjur. Allt från ras, färg, namn, vart dom kom ifrån, hur dom betedde sig och hur dom dött/hur vi blivit av med dom.

Om prick två veckor ska vi åka och hämta honom, men jag hade behövt honom nu. Jag är jättesjuk och har varit hemma i två dagar utan att någon tagit hand om mig. Jag hade velat ha lite sällskap, men ingen vill vara med mig. .___.


Se inte A dog of Flanders

Pappa och jag har filmkväll och vi började med att titta på en film som var så obeskrivligt tråkig och dålig att vi skrattade sig igenom den.

*när filmen var slut*
Jag: "Eh, okej... Ska vi titta på I am David nu?"
Pappa: "Ja..."
Jag: "Okej, är du redo att bli känslomässigt berörd?"
Pappa: "Tro fan det. Efter den här filmen känns det som om min själ har stängt av sig..."

RSS 2.0