Mitt 2013

Våren:

Hela våren blev en destruktiv dimma, så jag minns inte så mycket från den tiden. Jag försökte ofta fly från mitt liv genom att åka till Lund och vara med William. Vi tog oss igenom många filmer dom månaderna. Jag tror det var här som jag och mitt maffiagäng började dricka lite oftare än vad vi brukade tidigare. Någonstans i februari tog jag och Simon upp kontakten igen och pratade med jämna mellanrum. Jag åkte till Varberg och hälsade på Linn. Mike hälsade på i Malmö och sen åkte jag till Värmland för att träffa Nellie. I april blev allt värre och jag slutade nästan att blogga (gud, jordens undergång...). Jag hade en riktigt fin födelsedag med närmsta vännerna och nu kommer ÄNTLIGEN bilderna som jag lovade att lägga ut för ett halvår sedan... Plus några till.Födelsedagsfrukost
 


Födelsedagstårta (Jojan vispade grädden för hand, glömde att jag hade en elvisp. Förlåt igen.)


Födelsedagsjagvetintevad
Senare på kvällen kom dom närmaste över. Jojan, Alex, Alex och Mario.

 

I Värmland. Solen i mitt liv.


Många middagsbjudningar fram och tillbaka. Denna gången hos Alex.


Jag på Valborg. Både lugg och hår har växt ut nu.


Rea på någon sportaffär.


Jag tvingade med William till en 4H-gård i Lund där han fick en ny kompis.
 
Sommaren:

I början av sommaren jobbade jag konstant och gjorde inte så mycket mer än att jobba och sova. När jag fick ledigt blev det full fart. Eurovision var i Malmö och det var knökfullt överallt och jag hade en fylla som hette duga. Jag var i Varberg, besökte Zacke och Cissi, var på fotbollstunering och sen återvände jag till Malmö. Veckan som följde gick ut på att jag och Alex levde på stranden och åt korv med bröd. Varje dag. Vi gick upp relativt tidigt på morgonen, åkte till stranden och när vi blev hungriga köpte vi en engångsgrill, tändstickor, korv med korvbröd och en ketchupflaska. Varje dag glömde vi att ta med ketchupflaskan och tändstickorna och fick köpa nytt, så vi kommer kunna överleva på det när det blir en zombieattack. Gänget åkte på utflykt till Svaneholms slott och besökte en hundkyrkogård från 1700-talet, fruktansvärt fint att hundar betydde så mycket redan på den tiden. Vi har ju även brukat lite alkohol under den här tiden. Herre jävlar i huset, vad vi har druckit. Linn hälsade på i Malmö och jag åkte någon gång till Varberg och träffade både Linn och Simon. Under slutet på sommaren började jag jobba igen.


Jag och Alex i regn mitt ute i ingenstans på äventyr innan det blev varmt.


Trots att jag var osminkad lyckades jag få ragg på bussen en kväll.

Från korv och bröd-veckan.Jag fick en skrivmaskin.


Jojan på Svaneholms slott innan vi rodde båt.


Midsommar. Duktiga Jojan som lagat maten.

Hösten:

Jobbjobbjobbelijobb. Sen började GTA-perioden som varvades fort. Jag bodde mycket hos Alex. Jag och Tommy skrämde skiten ur grannarna genom att skjuta på ljus. Lovisa och Christoffer var över på middag hos mig. Farfar dog och jag åkte till Stockholm för begravning och släktträff. Jason flyttade hem till mig. Vi firade Halloween och hade en riktigt bra kväll. Jag hade daglig kontakt med Simon när han var i Asien.


Någon random utekväll på en irländsk bar.


En morgon fick jag en överraskning i hissen.


Mina och Tommys skjutoffer.


Christoffer och Lovisa på min middag. Maten var godare än vad deras miner säger.


Min feta röv slog till en hylla hos Alex och hälften av innehållet hamnade på golvet.


I Stockholm.


Jag och Lovisa på Halloween. Fråga inte vad som hänt vid mitt finger.
 
Vintern:

Det har ju inte hunnit vara vinter så länge, så det här blir nog en kort text. Jag har mest varit med Jojan och Alex och lite med Tommy. Jag och Jojan hade en period där vi träffades varje dag, ibland kort och ibland långt. David slog igenom i musikvärlden.


Jason började känna sig som hemma, men hade svårt att hitta ett ställe där han kunde sova. Sängen och soffan var otänkbara, så han pendlade mellan rakt på golvet och i fönstret. Sedan sov han i duschen i flera veckor och en kort period i handfatet, men märkte snart att jag behövde använda det oftare än duschen så han återvände till sitt gamla ställe. Numera sover han framför ytterdörren och störs inte av att få post i skallen varje dag.


Jag och Jojan har ätit frukost ute två gånger. Vi bjuder den ena varannan gång.
 

Vi fick äntligen se Catching fire, på premiären dessutom.


Jason som gillar att se på tv följde någon fotbollsgrej en hel kväll.


Jag och Alex tog en heldag på stan och hittade pingviner.


Efteråt åt vi asiatisk buffe.


David, numera känd som Vudvuzela i musikvärlden, sa pang och startade i samma veva eget företag. Jag målade av hans logga.

Jasons 2013

 

Lite senare kommer det upp en lista med vad jag har gjort detta året och eftersom jag och Jason är sambos nu, så borde han också få en 2013-lista.

- Jag har inte så mycket koll på vad han gjorde i början av året eftersom han fortfarande bodde hos mina föräldrar då, men Februari blev en lyckad månad för oss och en mindre lyckad månad för honom. Han blev äntligen kastrerad. Veterinärerna sa att han skulle vara hängig när han kom hem. Han skulle antagligen sova hela dagen och knappt röra sig, men dom känner inte vår "katt" (hans själ är något annat). Så fort vi öppnade buren sprang han ett par varv i lägenheten, välte ner massa saker och la sig inte för att ta en kort paus förrens det gått ett par timmar. Narkos, ett par kulor mindre och stygn stoppade inte honom.

 

- Mamma räknade ut att Jason under fem månader tagit sönder saker för mer än 10 000 kronor i lägenheten och ett krismöte anordnades. Han klarar inte av att vara innekatt, så vi flyttade ut honom till stugan som ligger tjugo minuters bilfärd från lägenheten. Pappa har varit jätteduktig och verkligen varje dag (från mars till oktober) åkt ut efter jobbet och hälsat på honom och fyllt på mat inne i stugan som Jason kunnat gå in i när han sprungit av sig i skogen. Under sommaren flyttade min familj ut till stugan från maj till september, så då har dom hållt koll på honom hela tiden.


Jasons första steg utomhus.

- Under sommaren har han blivit kompis med en igelkott och mindre kompis med grannens katt som under regelbundna perioder kommit in på hans revir och spöat skiten ur honom. Jag har haft många samtal med grannen, men vad kan man göra med katter liksom?

 

- I oktober kunde pappa inte hitta Jason under två veckor och trots att vi antog att Jason hade dött så fyllde pappa fortfarande på hans matskål som var tömd varje dag. Ett detektivarbete om ifall det var grannkatten som numera åt av maten påbörjades.

- När mina föräldrar åkte på semester fick jag ansvar över Jasons matskål och när stormen Simone satte igång åkte jag ut för att hitta katten en gång för alla. Jag letade, jag grät och så plötsligt hörde jag hans jamande och grät ännu mer. Här kan ni läsa om den dagen.

- Jason flyttade in hos mig. Planen var att han skulle vara där i några dagar och sen flytta hem till mina föräldrar, men dom var oroliga över att han skulle fortsätta förstöra och kissa ner lägenheten.

- Jason kissade ner min lägenhet. En gång. Sen har han använt lådan. Dock rev han ner allt som kom i hans väg, så min lägenhet är numera ganska tom på saker på bord och liknande.

- Plötsligt bodde Jason i min lägenhet på heltid. Det har inte varit lätt. Han blir orolig på nätterna och jamar otroligt högt, men lugnar ner sig om man plockar upp och vaggar honom.

 

- Så vad äter allätaren? Innan någon hoppar på mig, så måste jag säga att jag aldrig matat honom med annat än kattmat och allt han ätit har han roffat åt sig medans jag varit på toa eller sovit. Han har ätit ett halvt päron, en potatis, pasta, choklad, köttfärssås, mjölk, risgrynsgröt, diskvatten (euw...) och Jansons frestelse.

- Som avslutning på året så flyttade vi över till mina föräldrar för att fira jul. Han har kissat i lägenheten tre gånger, sovit på pingisbordet medans vi spelade och inte vält granen som jag var orolig för.


Jag satt och åt när jag plötsligt kände en "hand" på låret och blev livrädd. Katten har humor.

Fan vad fin hon är

 

24 december '13 - Merry X-mas

Tre timmars sömn, men jag kom upp i tid imorse och gjorde frukost till hela familjen. Nu håller vi på att förbereda julmiddagen och jag ska plocka fram den maten jag tog med mig från lägenheten. Jason är på jättebra humör och har för det mesta legat i köket och luktat på maten. Han hade tydligen smakat lite på några saker, men den allätaren är ju som han är.
 
 

23 december ´13 - 2 minuter kvar

Idag försvann dagen lika fort som den kom. Jag hann plocka undan lite i lägenheten, köpa snus och energidryck, packa en väska till mig och en till Jason och så plötsligt kom pappa och hämtade oss. Vi har ätit middag, tittat lite på tv och jag har för första gången på ett år tagit ett bad.

Nu ska jag leta upp Jason och så ska vi väl försöka sova. Imorgon kommer vi hålla igång för fullt och jag har på något sätt lovat att jag ska baka en chokladkaka.

Oj, vad nödvändigt det här inlägget kändes... Men jag försöker få tillbaka vanan att uppdatera.


2011

19 december ´13 - Who cut out all of those beautiful stars?

Igår kväll åkte jag hem till Tommy. Jag åt mig igenom hans kylskåp, spelade på hans jaglärmigaldrigvadallatvspelsapparaterheter och tittade på youtubeklipp på hans telefon. Betedde mig som ett barn, med andra ord. Men han är ju van vid att alltid ha en unge hos sig, så han brydde sig nog inte. När han somnat stoppade jag om honom och smög mig ut ur lägenheten lagom som ett maffiagäng ställde sig utanför porten. Våldtäktsklockorna började dunka i huvudet och bröstet och jag blev på allvar livrädd, men tog upp telefonen och ringde Alex som lugnade ner mig.

När jag kom hem hade Jasonbebisen fått feber, så jag klappade honom medans jag pratade med Mike i telefon. Vi pratade hela natten och idag var planen att städa upp lägenheten, men Jasons feber kom tillbaka och jag trodde att jag blivit magsjuk eftersom jag fick ett så kraftigt illamående att jag inte kunde göra något annat än att ligga i sängen och vilja dö... eller kräkas. Jag lyckades iallafall slå in fjorton paket innan, så något bra fick jag gjort.

När jag mådde lite bättre tittade jag på "The holiday", pratade först med Cissi och sen med Alex. Jag lyckades även ta mig ner till affären och köpte mjölk, cola och blåbärssoppa. Efter två glas cola kändes illamåendet bättre.

Imorgon ska jag och Lovisa ge oss ut på stan för att fixa dom sista julklapparna.


Från "The holiday". Ett sånt här tält ska jag ha någon gång i livet.

16 december ´13 - Spöksnor

Igår låg jag som bestämt kvar i sängen till kvart i sju och sen gick jag upp och vandrade iväg till affären. Ganska intressant ändå att jag definitivt inte var ensam om att handla frukost sju på morgonen en söndag. När jag kom tillbaka la jag mig i soffan för att inte väcka Jojan och tittade på Breaking bad. Jojan fick äggmacka till frukost och när hon gått till jobbet sov jag några timmar och sen kom hon tillbaka.

Vi tittade på Mysteriet på Greveholm, köpte pizza och sen kom Alex hit. Dom låg i sängen och tittade på youtubeklipp och jag var lagom social i soffan samtidigt som jag chattade med William. Under natten tittade vi på "The pirates - Band of misfits" och sen "Grown ups 2" tills alla somnade. Det låter inte mycket för världen, men det var en av årets mysigaste kvällar.


Random bild på Alex när han gav pingvinerna inne i stan läsk för några veckor sen

15 december '13 - Fylleinlägg

Jag vet vad man brukar säga. Det kommer inte bli så, men just nu känner jag "aldrig mer alkohol".
 
Egentligen mår jag illa och hade nog behövt kräkas, men eftersom krogar alltid ska överdriva ljudnivån till en gräns som inte ens är mänsklig för en frisk person så har jag skrikit hela kvällen. Hela halsen känns som ett öppet köttsår och tanken på att låta spya rinna över såret får mig att hellre acceptera illamåendet än att försöka bli av med det. 
 
Jag har haft en vit månad sen halloween, tänkte jag skriva först, men det är inte sant kom jag på. Jag har druckit två gånger, men enbart tillsammans med Jojan och det har varit hemma. Men så kom festsuget tillbaka och jag var på en minifest igår. Jag vaknade väldigt bakfull idag och har mått skit hela dagen och ändå pushade jag till att vi skulle gå ut ikväll. Vi förfestade i samma studenthem som på halloween och sen gick vi till samma krog. Redan nu minns jag inte så mycket från kvällen, men det var även en bra idé att shotta eftersom drycken hette "Rainbow" och hade fem olika färger. Jag träffade nya Varbergare och avslutade kvällen med att ringa en taxi åt mig och Jojan.
 
Nu ligger vi här. Jojan har min bästa pyjamas på sig, Jason har äntligen somnat efter att ha spöat skiten ur min snusdosa och jag har inte lust att sova. Jag vill bara underhålla mig med något tills affären öppnar så att jag kan köpa ägg och göra frukost till Jojan.
 
 
 
 
 

12 december ´13 - Meeeh

Planen var ju att uppdatera varje dag under december. Bra jobbat, som alltid.

Den senaste tiden har jag...

- Varit på vårdcentralen och fått ut vaxproppen! Hipp hipp hurra!! Dock blev jag faktiskt lite besviken... Jag hade googlat ännu mer och läst om folk som plockat ut vaxproppar stora som snusprillor och tänkte lite halvstolt att min måste vara större än så. Så när dom äntligen fick ut den så tittade jag fort som fan ner i skålen för att se på mitt mästervärk och såg en liten, liten plutt som inte ens var större än en miniprilla. Snopet. Att den lilla grejen lyckats göra mig döv, det är verkligen ett mysterium.

- Varit med Tommy och smittat över min sömnlöshet på honom. Vi har varit vakna halva natten trots att han skulle upp sex på morgonen.

- Varit himla mycket med Jojan (jag klagar inte). Vi gick till ett café i närheten och åt frukost förra veckan. Vardagslyx.

- Åkt till Engelbrektsboden med Alex och shoppat julklappar och jag köpte en Harry Potter-box för 249 kronor!! Äntligen kan jag pricka av det från min Saker-jag-måste-göra-innan-jag-dör-lista.

- Haft över halva familjen på middag hos mig. Bullrigt och högljutt.

- Passat Ofelia och haft historielektion om Marie Antoinette. Lillungen förstår mer än vad jag ger henne cred för.

- Sett "Thor - The dark world" i en biosal där det bara var jag, Jojan och två till. 3D har sina fördelar och jag har nu rört vid Lokes kind. ♥

- Varit på föreläsning på högskolan om konflikten i Syrien.

- Fått en helkroppsmassage av Alex. Väl behövd och underbart.

Och inatt ringde Jojan lite halvfull. "Får jag sova hos dig?". Jag hade precis städat hela lägenheten, haft tvättid och bytt lakan, så hon fick det om hon tog en dusch först. Skönt att ha kompisar som bara skrattar åt såna villkor, men ändå gör som man säger.

1 december ´13 - Första advent

Så hur slutade kvällen igår då? Vid elva ringde jag Mike och vi babblade (hans uttryck) till fyra på morgonen. Äkta/gammal/vadmannusäger kärlek rostar aldrig. Vi pratade allvar, vi skrattade, vi skrattade lite till och så pratade vi allvar. Som bara vi kan göra.

Sen över till det läskiga. När vi lagt på luren gick jag och la mig och sov så farligt djupt. När jag vaknade på morgonen hade mitt alarm gått på i någon halvtimme utan att jag reagerat, Jojan hade ringt, Jojan hade gått hem till mig och knackat och plingat på dörren och Jason hade rivit ner halva lägenheten. Och så vaknade jag och försökte fatta vad som hänt. Helt hjärndöd.

Jag har varit och handlat en jävla massa mat under dagen och nu ska jag gå hem till mina föräldrar på någon adventsgrej med alla grannar.


Trots att jag har fint lockigt hår och snyggt smink idag så blev ingen bild bra, så jag tog en bild från i höstas istället som stämmer ganska bra in på hur jag känner mig idag. #svartsvårochsuddig och så får vi ju inte glömma T-Rexhanden heller. Den börjar bli en tradition.
 

RSS 2.0