25 juni ´16 - Stressommar istället för midsommar

Jojan och Louise skulle komma över på kvällen, så jag och Marcus hade hela dagen på oss att fixa tre saker. Men tiden flög iväg och allt gick åt helvete.
 
Bara att städa lägenheten tog flera timmar och när det var färdigt var vi riktigt panikhungriga. Men jag skulle duscha först och raka benen. Så jag skar av halva knät och förblödde i duschen. Jag återupplivades och fick hålla emot såret i en evighet innan jag kunde sätta på ett plåster som tydligen inte var tillräckligt kaxigt, för jag blödde igenom det och min fina vita klänning blev fläckig. Efter dramat kollade vi Skånetrafiken och bestämde oss för att ta närmsta Ica-butik, vilket var på Emporia. Bussen var sen och det var stekhett ute och när vi kom fram hade mataffären stängt tidigare. Jag googlade och såg att om vi tog bussen nu till Västra hamnen skulle vi ha ungefär tio minuter på oss att handla innan den affären också stängde, så vi bestämde oss för att skita i att handla mat och istället äta ute. Men McDonalds på Emporia hade också stängt tidigare.
 
Så vi tog bussen tillbaka och jag ville ändå ha något smått att bjuda på när tjejerna skulle komma över, så vi åkte ner till kronprinsen och handlade morötter, dipp och jordnötter. Då kom jag på att det finns en pizzeria där inne, men den hade också hunnit stänga. Så vi gick till en pizzeria i närheten av mig, som enligt google (trots att det var midsommar) skulle vara öppen, men det var den inte. Då gick vi till pizzerian utanför mig och den var öppen. Marcus gick upp i lägenheten och börja göra iordning snacks och jag fixade pizzor. När jag kom upp skulle tjejerna komma om en halvtimme så vi gjorde färdigt dipp, osv och hällde upp allt i skålar och sen kastade vi oss över pizzorna. Fem i åtta hoppar Marcus in i duschen och jag städar upp i köket och då får jag ett sms från Jojan om att dom blir en halvtimme sena. 
 
Allt slutade med att jag och Marcus förfestade ensamma i en timme innan veganerna kom hit och jag tvingade dom äta upp dippen. Men vi hade en riktigt bra och rolig kväll.
 
Imorse åkte Marcus till Varberg och jag ska bara slappa sönder tills han kommer hem imorgon.

Så enkelt att det blir svårt

Jag: "Vad vill du göra nu?"
Marcus: "Det spelar ingen roll."
Jag: "Men så har du sagt hela dagen."
Marcus: "Ja, men jag är enkel."
Jag: "Och ändå så svår."

20 juni ´16 - As inspiring as I find your bloodlust Bellatrix, I must be the one to kill Harry Potter.

Skulle egentligen gått till skolan idag, men vaknade upp med urinvägsinfektion, halsont, snorig nos och oroligt huvud. Mitt imunförsvar är knäckt och jag vägrar acceptera mitt nya liv där jag blir sjuk titt som tätt.
 
 
I helgen firade jag och Marcus två månader och åt egengjorda vitlöksbröd, lasagne med broccoli och svamp, sallad med fetaost och pinjenötter och tårta med jordgubbar, mango och blåbär. Problemet är bara att vi hade så mycket av varje ingrediens att vi nu måste komma på nya maträtter så att vi kan bli av med allt. Igår blev vi av med svampen och fetaosten genom att göra omelett och jag gjorde en blåbärspaj med vaniljvisp. Idag ska vi göra en smoothie på jordgubbar och mango och Marcus får äta upp den sista lasagnen så att jag kan skämma bort mig lite med kött.
 
Lovisa och Kimchi var här förra veckan. Alla tre tog första doppet och jag mötte min ärkefiende i form av en liten ful hund som kissade två gånger på min väska och en gång på mig. Kimchi hittade ett fågelben som han tvunget skulle käka upp och jag och Lovisa kämpade skrikandes i flera minuter innan han spottade ut det. Bilden av en fot med klor som hänger ut ur Kimchis mungipa kommer aldrig försvinna från min näthinna.
 
 
 
Sedan måste jag ju såklart även berätta att jag och Marcus köpt en hamster tillsammans. För en månad sen fick Lord Voldemort en lillasyster med det passande namnet Lady Bellatrix Quinzel. Hon blev snabbt pappas flicka, vilket förde mig närmare Voldemort. Men idag är vi en stor lycklig familj. För att vara en unge så var dock Bellatrix två gånger så stor som Voldemort, så hon fick börja sin tid hos oss med hårdbantning. Hon är smalare idag, men behöver fortfarande gå ner mycket. 
 
 
Unge på två månader som inte får plats i en toalettrulle. Lyckat.
 
Nu ska jag vika tvätt och vänta på att Marcus kommer hem från jobbet och sen ska vi mysa hela dagen tills jag ska till sjukhuset igen. Jag skaffade äntligen obegränsat internet häromdagen så jag streamar alltid något i bakgrunden nu ^^

Touché

Jag och Marcus har samma städvärderingar, men liksom jag så har även han en svagare punkt. Alla kläder, rena som smutsiga, läggs direkt på golvet.
 
 
Jag: "Men du... ska du använda dom där kalsongerna mer?"
Marcus: "Va? Nä... Eller vadå?"
Jag: "Om du inte ska använda dom mer, vart ska dom då läggas?"
Marcus: "Okej då. Men du..."
Jag: "Ja?"
Marcus: "Dom där leggingsen som ligger bredvid kalsongerna, ska du använda dom mer?"
Jag: "Eeh... Nej."
Marcus: "Vart ska dom då läggas?"

RSS 2.0