31 oktober ´11 - Är det Halloween idag eller?



Usch...
Jag vaknade imorse med världens ångest. Jag har sovit riktigt dåligt inatt, jag har vaknat och somnat om och imorse var min rygg helt trasig. Det har varit helt knäpptyst i huset. Ingen telefon har ringt och till och med brevbäraren lyckades slänga in posten helt ljudlöst. Jag la mig i sängen och tittade på My boy Jack och tio minuter innan den slutade så började jag gråta. Först stilla tårar och sen gick det bara utför. Smink och näsa började rinna och jag kunde verkligen inte sluta. Nu har jag fått ut lite iallafall, men vad ska jag göra nu? Om några timmar börjar ju målarkursen, men orkar jag ta mig dit? Jag ska fixa något att äta och hoppas på att jag mår bättre när jag fått något i magen. Jag kanske ska passa på att titta lite på tv också, nu när jag ändå har den för mig själv och Ofelia inte tjatar om Disney channel i bakgrunden.

Over and out


Så jävla klyschigt egentligen..



I'm sitting here in the boring room
It's just another rainy Sunday afternoon
I'm wasting my time I got nothing to do
I'm hanging around and I'm waiting for you
But nothing ever happens - and I wonder

I'm driving around in my car

I'm driving too fast I'm driving too far
I'd like to change my point of view
I feel so lonely I'm waiting for you
But nothing ever happens - and I wonder

I'm turning my head up and down
I'm turning turning turning turning turning around

I'm sitting here I miss the power

I'd like to go out taking a shower
But there's a heavy cloud inside my head
I feel so tired put myself into bed
But nothing ever happens - and i wonder

Isolation- is not good for me


I wonder how I wonder why

Yesterday you told me 'bout the blue blue sky
And all that I can see is just another Lemon tree
I'm turning my head up and down
I'm turning turning turning turning turning around
And all that I can see is just a yellow Lemon tree


30 oktober ´11 - Myskväll

Okej... Tiden på datorn och ipoden visar att klockan är kvart över tolv, men klockan i köket och mobilen säger att den är kvart över ett. Wtf? Vad har hänt?

Igår kom ju Jojan hit under dagen och på kvällen kom Mario. Jag lagade vegetariansk köttfärssås (som jag antar heter något annat eftersom det inte var kött...) och sen fastnade vi vid matbordet hela kvällen. Jag hade lätt en av dom bästa kvällarna på länge. Efter massa mat och alldeles för mycket vodka flyttade vi över till vardagsrummet och spelade Wii. Jag sög värre än någonsin och Jojan och Mario totalt spöade skiten ur allt och alla. Sen varvade vi ner lite framför tv:n tills Jojan blev sömnig och då gick dom hem.







Mario hade med sig häftiga ölflaskor





Mitt jätteimponerande partytrick


30 oktober ´11 - 11 eller 12?

God morgon!

Seriöst, vad är klockan? Min dator visar att den är elva, men i köket är klockan tolv. Jag kan inte hitta min mobil, så hur ska jag kunna veta vilken tid som är rätt?

Huvudet dunkar lite grann, men annars mår jag ganska okej idag. Om jag fortfarande mår bra om någon timme och Jojan och Mario inte ligger döda i sängen så har jag lovat att baka och bjuda dom på fika idag.


29 oktober ´11 - När katterna är borta dansar råttan på bordet del 2

Nu är Jojan här. Hon har tagit med sig galet mycket akohol, så ikväll ska jag skapa en egen dimma i vardagsrummet och försöka försvinna så gott det går... och be någon gömma min mobil.

Jag ska även visa Mario hur man äger på Wii. Två tävlingsinriktade, fulla människor.
Stackars Jojan...


29 oktober ´11 - När katterna är borta dansar råttan på bordet

Imorse gick jag upp hyfsat tidigt med familjen och sa hej då. När dom stressat iväg gick jag och la mig igen och vaknade några timmar senare av en dröm och att jag grät. Bra start på dagen... Men sen har morgonen bara blivit bättre. Jag har duschat, ätit frukost, läst och lyssnat på den franska versionen av Part of your world om och om igen. Snart ska jag ringa Jojan och efter att vi haft en heldag ska Mario komma hit och äta. Hehe, nu när syster är borta ska jag ta över hennes garderob...





Part of your world (french version)


6 dagar i Horred

Kanske dags att skriva lite om semestern i Horred? Jag tog som sagt det bästa kvällståget. Knappt några människor, man kunde bre ut sig på dom bästa platserna, det var tyst och vi stannade bara tre gånger. Olle stod och väntade på stationen och vi körde till skolan där Mike satt uppe och väntade. Vi var uppe alldeles för sent och sov i fyra och en halv timme innan vi skulle upp till skolan. Jag var med på dagens lektioner och fick träffa alla underbara människor och lärare igen (som om lärare inte är människor...) och på kvällen spelade vi sällskapsspel. Ännu en gång var jag vaken hela natten och sov bara i några få timmar. På lördagen blev det filmkväll med Big fish och jag var vaken till åtta på morgonen. Söndagen spenderades i sängen (det låter alltid lika roligt) med Mike och jag gick och la mig halv sju. På måndagen åkte jag och Olle och köpte pizza och våldgästade Linus som vi stannade hos hela kvällen. På tisdagen skulle jag ju åka hem, så jag packade och nojjade mest hela dagen tills jag och Olle satte oss i bilen. När vi kom fram till Varberg var tåget försenat, så vi åkte på äventyr till mitt gamla hus och hälsade på Luna. Kanske inte konstigt att jag behövde sova ikapp en vecka när jag kom hem?

Bilder från veckan



Patrik hade tagit med sig en gigantisk tv



Jag sov i det berömda "sex-rummet" där den romantiska stämningen var på topp



Internatet har roliga regler



Olles bil är full av skatter



Luna blir alltid lika glad när hon ser mig



Jag lyckades få ett perfekt kvällståg på vägen hem igen! Dessutom satt världens finaste mastiff och sussade bredvid mig under hela resan.


Som om jag inte skulle ta det som en komplimang?

När jag var på tågstationen tidigare idag så råkade jag gå in i en tjej. Jag bad om ursäkt, men hon såg bara irriterad ut och fräste "jävla sjöjungfru!".


Once upon a time (2011)

I cirka en månad har jag väntat på att en speciell tv-serie ska börja och förra veckan visades första avsnittet. Shiiit, vad detta kommer bli bra! Det är en serie där dom blandat ihop alla klassiska sagofigurer.

Serien börjar med att Snövit och hennes prins ska gifta sig, men Den elaka drottningen dyker upp på bröllopet och kastar en förbannelse över hela landet. När Snövit några månader senare föder sin dotter attackerar Den elaka drottningen slottet och prinsen lägger babyn i ett magiskt skåp som för barnet till vår värld. Den elaka drottningen gör så att alla i landet glömmer bort vilka dom är och börjar så småningom att leva ett normalt liv i staden Story brooke. När Snövits dotter Emma vuxit upp knackar hennes son som hon adopterat bort på dörren och tar med henne till staden där han berättar vad som hänt. Hon tror inte på hans historia, men bestämmer sig ändå för att stanna kvar i staden i en vecka.

Ginnifer Goodwin som spelar Snövit gör ett skitbra jobb som vanligt, men det var då fan att det ska vara så svårt att måla hennes läppar röda. Vad är grejen med filmer och sminktutorials då Snövits läppar antingen är hudfärgade eller rosa?! Men ingen kan som vanligt slå Robert Carlyle som spelar en av mina favoritsagokaraktärer Rumpelstiltskin.

Andra karaktärer som senare kommer dyka upp i serien är Askungen, häxan från Hans och Greta, Den magiska spegeln från Snövit och... *trumvirvel* Malifecent! Hon kommer att spelas av någon sönderopererad brutta som heter Kristin Bauer, men vem vet? Det kanske blir bra iallafall.




Dom kunde ju ha gjort trailern bättre dock...


Alexis har fått en ny kompis

Alexis: "Hon är typ som du och Jojan var under 2004."
Jag: "Beyond awesome, alltså..."



28 oktober ´11 - Cirkussynd + Natsumi



Hundarna är rastade och rummet är städat. Nu ska jag snart vandra ner till stationen och hämta Cirkus. Imorgon åker familjen till Indien i två veckor och för antagligen första gången i mitt liv ser jag inte fram emot att vara ensam. Jag har iallafall såpass tur att Jojan kommer hit imorgon. ♥

 


28 oktober ´11 - Cirkussynd <3

Jaha ja... Lika bra att gå och lägga sig, eller?

Imorgon är jag hundvakt på morgonen och efter det ska jag ner till stationen och hämta upp Alexis. Jag har inte träffat grabben på två hela år! Han bor ju i Danmark nu. Så nära, men ändå så långt borta. Så nu ska jag slänga på ett nytt avsnitt av The walking dead och hoppas på att jag kommer somna snabbt.


Och Jojan, det är bäst för dig att du kommer hit i helgen. Jag dör utan dig.



 


27 oktober ´11 - The storm

Jag har börjat ta igen flera sömnlösa nätter. Igår sov jag under dagen och sen gick jag och la mig tidigt. Imorse vaknade jag klockan nio, somnade om, vaknade, somnade om, blev väckt, somnade om och vaknade igen och låg kvar i sängen i flera timmar. När mamma gnällt färdigt gick jag upp och gick till biblioteket och bläddrade runt i konstböcker, dock fick endast
"Bara inte du"
av Katarina Von Bredow följa med hem.

Nu ska jag gräva ner mig i boken igen och senare ska jag
förhoppningsvis få en skypedate med Jojan.


For I must have you or no one and so I'm through with love


Is life always this hard, or is it just when you're a kid?



- Hi, Mathilda.

- Hi, Piggy.
- How are you today?
- I've seen better days.

Kaos i Horred

Det känns jättekonstigt att blogga från skolan igen. Det har inte funnits något internet på internatet, så nu när alla andra har lektion kunde Olle logga in på sin dator så att jag äntligen kunde få kolla min Facebook och annat. Om några timmar ska Olle skjutsa mig till Varberg och så fort jag kommer till Malmö ska jag dra ett täcke över huvudet och vila upp mig efter världens mest sjukaste helg. Jag försökte sminka över mitt ansikte imorse, men jag ser fortfarande ut som en sliten, bakfull tonåring.


Over and out

20 oktober ´11 - Malmö C - Varberg

Nu ska jag snart börja röra mig ner till stationen och sen be till Gud att det är tomt på tåget. Jag är framme i Varberg senare ikväll där Olle väntar och då åker vi tillsammans till skolan.

Jag har lyssnat på den här låten hela dagen och den kommer antagligen att dunka i hörlurarna hela vägen också. ^^


The Axis of Awesome


The Cartoon Medley


20 oktober ´11 - Nostalgipackning

Hmm... biljetten är bokad och väskan är packad. Vart kan jag få för mig att åka?
Till Horred, såklart!! Som Ozzy Osbourne skulle ha sagt: Mama, I'm coming home!
Tåget går inte förrens sju ikväll så jag har all tid i världen att packa upp och packa om, nojja och ha ångest. Men det kommer bli skitkul. ^^


Under tiden blir jag sexton igen och leker med camen.

Hur stor är chansen liksom...?

Hmm... Jag var ute på en promenad och kände att det gjorde jävligt ont i foten, men jag kunde inte sätta fingret på var det gjorde ont så jag fortsatte att gå. När jag kom hem gjorde det ännu ondare, så jag tog av mig strumpan för att kolla läget och fick fram en blodig fot. Min tånagel har brytits av och lämnat kvar en vass nagel som tryckts in i den andra nageln och för varje steg jag tagit så har den grävt runt i såret.


Det här med kött är svårt

Jag: "Jag är inte vegetarian, men jag har valt bort vissa köttsorter."
Linn: "Som vadå?"
Jag: "Älg, hjort och sånt. Jag vill inte äta djur som stressats i sin naturliga miljö för att sen bli dödade."
Linn: "Du föredrar hellre att äta djur som levt i fångenskap och stressats hela livet?"

Komplicerad liten krake


Jag:
"Titta på den här."
Mike: "Fan, vad ful. Vad är det för något?"
Jag: "En Ökenspringråtta."
Patrik: "Vad är det??"
Mike: "En ökenråtta."
Jag: "En Ökenspringråtta!"
Mike: "En Springråtta..."
Jag: "Ökenspringråtta!"

18 oktober ´11 - Helgen med Linn

Linnie kom ju hit i fredags. Hon stannade hela helgen och vi hade några riktigt fina dagar ihop. ^^ Vi har tittat på film och massa Vänner-avsnitt, vi (hon) har shoppat och spelat Wii.

Och så har en liten olycka inträffat. Eller Linn påstår iallafall att det var en olycka. o.O
Inne i ett provrum under shoppingrundan satt jag på en pall medan Linn provade kläder. När hon vänder sig om råkar (lyckas?) hon vända sig om med sån kraft att hon boxar till mig rakt i ansiktet. Jag skrek och Linns hand sprack (vad säger man? xD).


Ibland tänker jag...

... på det här med Barbiedockor.




Den här bilden sprids runt på Facebook just nu och folk är galet upprörda. Jag också, men jag är för trött för att tömma hjärnan så det blir en kort text. Barbiedockan såg ljuset för första gången på det sena 50-talet och har genom åren bytt utseende många gånger. Eller utseende och utseende, snarare frisyr och smink. Men kroppen har alltid varit onaturlig. Smal midja, överdrivet långa ben och kroppsdelar som hade sett opererade ut om hon var verklig. Barbie har diskuterats om och om igen och varje gång kommer alla fram till samm sak: Barbie har ätstörningar och behöver hjälp. Men ändå har inget ändrats. Eller jo, något. När jag var liten hade jag en serietidning med Barbie där hon åt glass och kakor med sina kompisar. Nu har hon slutat med det också, för så här ser den nya Barbiedockan ut.

Och ja, barnens förebild och lekkompis har dragits tillbaka i affärerna. När hon spenderat några månader på ett behandlingshem och gått upp några kilo kommer hon säkert tillbaka igen.

Tänk om jag hade pengar och ork...


17 oktober ´11 - SJ är konstigt

Jag sitter och letar efter en normal resa till Varberg. Antingen kan jag åka dit på två timmar och betala mer än 200 kronor eller så kan jag åka dit på nästan sex timmar för nästan 200 kronor. Va? Ska vi åka extra långsamt eller stanna på fler ställen? Hur många ställen kan man egentligen stanna på? Hur fan hänger detta ihop...?


14 oktober ´11 - Life is good ^______^

Igår var det Jojan-dag. Vi nördade inne på Shock och SF, vi färgade hår och åt rostat bröd. Precis som vanligt. Allting som händer i mitt liv just nu har jag egentligen redan upplevt under 2006, förutom att jag gör det rätt den här gången. Vem säger att man inte kan gå bakåt i tiden?

Meeen, någon som inte fanns i mitt liv 2006 är Linnie som kommer ikväll! Jag ska snart tugga på en pizza och sen ska jag gå ner till stationen och hämta henne.



Jag och Linn i våras på skolan


Tre riktiga puckon - LPA

Jag är instängd på rummet medans städerskan städar huset. Två timmar kvar och sen kan jag gå ut och tömma kylskåpet. -.- Jag har pratat lite med Patrik och väntar nu på att Mike ska ringa. Under tiden försöker jag slå rekord i att lyssna på samma låt om och om igen. Jag började lyssna på den här igårkväll och kan inte sluta nu. Martha my dear är en av Beatles bästa låtar!


14

I wore a dress
You wore a dark gray t-shirt
You told me I was pretty when I looked like a mess
Today was a fairytale

Time slows down whenever you're around
I can feel my heart, it's beating in my chest
Did you feel it?
I can't put this down

8 oktober ´11 - Architecture in helsinki



Igår, ja. Radhiyah kom hit och vi förfestade till Marissa Burns Trey och såklart Architecture in helsinki. Sen vandrade vi ner till stan, gick vilse och hittade rätt. Vi kom lagom till Treefight for sunlight som var förband och sen drog jag med mig Radhiyah längst fram så att vi kunde hänga på scenen innan huvudbandet började spela. Med alldeles för mycket vodka i kroppen dansade jag till Helsinki resten av natten och efteråt stannade vi kvar på KB. Vid tretiden tog vi bussen hem och så fort jag kom innanför dörren blev jag jättepigg såklart så jag var uppe till fem och smsade med Jonas.


8 oktober ´11 - Les miserables del 2

Appropå första meningen i förra inlägget: "Sitter och pratar med Olle medans jag springer..."
Det var en intelligent mening, men jag var överstressad.


Nu har jag sett Les miserables och fanihelvete va den var bra!

När vi läste listan på skådespelare märkte jag och mamma att vi verkligen är födda i olika tider.
Mamma: "Peter Harryson är med också! Det är ju han som var programledare för Så ska det låta."
Jag: "Jaså? Det är ju Pettersson i Pelle Svanslös julkalender."
Mamma: "Och Dan Ekborg! Du vet, från Tomten är far till alla barnen!"
Jag: "Som gör rösten till Anden i Aladdin och Hades i Herkules!"



Jag hatar ju ändå musikaler, men jag kände så fort den var slut att jag hade kunnat se om den med en gång. Vi satt på fjärde raden och det var så sjukt mäktigt.

Jag: "Nästa gång provar vi att sitta där uppe, tycker jag. Det verkar coolt att se allting uppifrån."
Mamma: "Varje biljett kostade nästan 900 kronor, så vi kan sitta där uppe nästa gång om du betalar biljetterna."

8 oktober ´11 - Les miserables

Sitter och pratar med Olle medans jag springer fram och tillbaka i rummet för att fixa i ordning mig. Ikväll ska jag på en musikal, så jag har rotat igenom mammas garderob och hittat en fin svart klänning, satt på mig högklackat (oh my...) och sminkat mig så lite som möjligt eftersom jag fortfarande är helt slut efter igår kväll. Skriver mer om det när jag kommer hem!


7 oktober ´11 - KB heter det tydligen...

Snart börjar förfesten hos mig och sen drar vi vidare till stan. Jag har lyckats blanda dom äckligaste drinkarna i världen, men svalt allihop. >__< Nu ska jag bara måla läpparna och sen kan förfesten börja då R är påväg hit. Jag ska leta upp någon mördarring eftersom Malmö försöker slå rekord i våldtäkter dom senaste helgerna.


7 oktober ´11 - Kulturbolaget

Jag håller på att göra mig i ordning inför ikväll när jag och Radhiyah ska gå ut. Jag har lockat håret i onödan eftersom jag vet av egen erfarenhet att det inte kommer vara lockigt längre om en timme, men det var roligt så länge det varade. ^^


Appropå hushållsost

Jag: "Du är inte en sån finsmakare som jag är."
Mamma: "Hahaha! Oj, nu skrattade jag kanske lite väl hårt..."

Snälla Gud, gör så att jag inte förstör den

Vi håller på att lära oss att måla ansikten och skuggor på kvällskursen och det passar perfekt för mig eftersom jag håller på med en egen tavla här hemma. Ikväll ska jag börja färglägga den med akryl.


4 oktober ´11 - Triangeln nästa del 2



Jag kommer ihåg när jag skulle läsa om New Moon inför biopremiären. Jag gick till Varbergs bibliotek för att låna ett exemplar, men alla var utlånade och det fanns en väntelista som pågick i ett halvår. Det problemet har dom inte i Malmö.
Den här bilden är tagen på en hylla och bredvid den fanns en bokhylla.


Jag har haft en riktigt bra dag. Jag powerwalkade till bibblan och sen mötte jag upp Jojan och Mario i (eller heter det på?) Triangeln. Vi finkammade Carlings och tittade på skor i evigheter. Vi köpte smoothies och vandrade runt på Lagerhaus och sen hängde vi på McDonalds och mötte upp en av Marios kompisar. Vi tog även en runda inne på Build a bear där dom fått in världens häftigaste kläder, nämligen massa utstyrslar från Disneys skurkar.




Efter att Marios kompis skjutsat hem mig kom jag hem till mammas helvete. Hennes blonda hår hade blivit grönt, så hon hade gått till en frisör som sagt att dom kunde fixa det och lämnade hennes hår i en nittonårings händer. Nu är sidorna på mammas hår typ blont, men bakhuvudet och luggen är orange/brunt. Och hon fick betala 1000 kronor för det. Imorgon ska hon föreläsa inför flera tusen människor och hon är helt knäckt, så i övermorgon ska jag följa med henne tillbaka till frisören, få tillbaka vartenda öre och sen göra köttfärs av dom.

4 oktober ´11 - Triangeln nästa

Jag har glömt att lämna tillbaka mina biblioteksböcker, så nu ska jag smyga in på bibblan, lämna tillbaka böckerna och sen fly för livet ner till Triangeln där Jojan och Mario väntar.

Imorse började jag titta på How I met your mother som alla pratar om. Jag har sett sex avsnitt och inte skrattat en enda gång. Vem fan var det som sa att den serien är precis som Vänner?


3 oktober ´11 - Everyone I know goes away in the end

Jag och Jojan hade en perfekt kväll. Vi tittade på rolig film, gick ut sent på kvällen med Nellie och köpte chips och cola, vi kom på ett eget teckenspråk (sånt kan vara bra att ha), vi var uppe halva natten och pratade och Jojan kliade min rygg (nästa gång kliar jag din ♥), precis som vi alltid gjorde förut.

På morgonen tittade vi på That guy with the glasses samtidigt som jag målade Jojans naglar. Vi ska träffas imorgon också och då ska jag kolla hur mycket av naglarna som är kvar.
Mormor och morfar åkte också imorse och tog med sig min älskade Nellie.
Jag får iofs antagligen träffa henne igen om tre veckor, men jag var faktiskt ganska säker på att hon skulle få stanna här nu.

Nu ska jag tugga i mig en macka och sen ska jag till kvällskursen.



Jag har missat en liten brun fläck som gör att det ibland ser ut som om jag har en undercut.


2 oktober ´11 - Mike och Jojan

Mami har skaffat en iphone som hon inte förstår sig på, men eftersom jag levt med Mike i ett år så kan jag hantera en iphone bättre än min egna mobil. Igår låg hon, jag och Nellie i mamis säng och gick igenom hela telefonen och hur allting fungerar.

Och appropå det så har jag pratat med Mike i telefon i nästan två timmar idag. Jag har bombat hans hotmail med massa bilder och så har vi pratat minnen från skolan. Vi har även gjort upp en svag krigsplan om när vi ska träffas nästa gång.
Ikväll kommer Jojan hit, så jag ska plocka i ordning på mitt rum så att hon slipper andas hårstrån och damm.



Jag letade efter en bild på mig och Mike, men så kom jag på att dom fortfarande finns på hans telefon. -.- Men så hittade jag den här istället. Jag har inget minne av att någon tagit den, men med tanke på posen så antar jag att det är en smygbild.


RSS 2.0