Vill inte >.<

Jag har packat hela dagen. Om nån halvtimme ska jag träffa Jay och sen ska jag ta hem all packning till Anton, sova där och så åker vi tidigt imorgon. Jag har fått den där "jag-vill-varken-åka-tillbaka-till-skolan-eller-bo-där-ångesten" som jag hade hela förra våren... varenda helg. Det blir väl bra när man väl kommer dit men jag är fortfarande jätteorolig över hur vi ska bo. Jag vet inte hur mycket jag kommer kunna skriva när jag är där eftersom jag inte har något internet på min dator, men jag får väl antingen låna Antons dator eller skolans.


Filmtips - The last house on the left (2009)

För er som inte har sett A Clockwork Orange så handlar den kort om en kille som går igenom en behandling som gör att varje gång han tänker på eller ser våld så blir han kraftigt illamående. Jag behöver inte genomgå en sådan behandling, jag föddes sån naturligt. Den här filmen innehåller 99 % våld och blod, så jag var lika många procent säker på att jag inte skulle tycka om den. Men som vanligt blev jag överraskad. Tycka om är väl att ta i, men nog var den jävligt, jävligt bra alltid. För att kunna spela in scener som innehåller t.ex. (som i det här fallet) våldtäkter och se till att dom blir verklighetstrogna måste man ha skådespelare som anstränger sig till tusen för att leva sig in i rollen och det har dom verkligen lyckats med här. Jag grät mig igenom hela scenen. Personligen tycker jag att Spencer Treat Clark gjorde den absolut bästa rollen av alla i hela filmen och även om han för tillfället inte är någon stor skådespelare så tror jag att han kommer bli det efter denna filmen. 



Två tonårstjejer kidnappas, torteras, våldtas och mördas av ett gäng kriminella. Efter morden söker de kriminella en plats att sova på och hamnar till slut i samma hus som ena tjejens föräldrar. När föräldrarna inser vad som hänt och vilka som är deras gäster blir hämnden fruktansvärd.


22 augusti ´09 - Sommarminnen

Precis som resten av Sverige hade jag tänkt skriva ner roliga/viktiga/sorgliga saker som hände under sommarlovet. Vi tar det i tur och ordning:

Linn fick körkort
Jag, Jojan och Jay fick ut för att festa och allting blev fel (fast vi kan skratta åt det idag)
Jojan fyllde nitton
Alex tog studenten
Michael Jackson dog
Jag hade huset för mig själv i en vecka
Jag började på bilskolan
Jag, Anton och hans familj åkte till Linköping och tittade på SM i simning
Farmor dog
Venus rymde för tusende gången och kom tillbaka för tusende gången
Jag och Jay blev sexuellt trakasserade av åttaåringar
Nellies syster dog
Jag och Jojan såg Halvblodsprinsen
Anton åkte till Kroatsien
Jag fick panik och försökte underhålla mig med något och började blogga
Jag fotade Linn för första gången
Jag piercade naveln
Anton kom hem
Jag åkte till Stockholm för att vara med på farmors begravning
Jag och Anton firade 6 månader
Jay fotade mig


Och, ja... här sitter jag nu.

22 augusti ´09 - Bätmän!

Godmorgon ♥

Jag låg vaken till halv fem och tittade på Batman inatt. Imorse var jag sådär överdrivet kissnödig, överdrivet hungrig och hade en såndär överdrivet smärtsam mensvärk. Så när jag vaknade fick jag panik för jag visste inte vilket jag skulle ta itu med först. Men det löste sig och nu är bara mensvärken kvar som alltid.

Det här kommer bli en jävligt bra dag. Jag kommer vara ensam hemma hela dagen. Jag ska baka lite, kanske sola om solen håller i sig, städa mitt rum, ta ut Nellie och börja packa inför skolan och kanskekanskekanske om jag orkar plugga teori.

Vänta lite... Fan. Nu hörde jag brorsan ute i hallen >.< Aja, det var nära...

22 augusti ´09 - Cheese rings

Jag ser ut som man ska se ut en fredagsnatt. Mjukisbyxor, skabbigt hår, ett glas med halvurdrucken coca cola och tröjan full med smulor efter kvällens snacks. Först kom ostbågarna, sen ostbollarna och nu ostringarna som jag inte direkt rekomenderar. Visst, dom var väl goda men smaken påminner ju knappt om dom andra ost-grejerna.

Imorgon ska jag börja småpacka inför att flytta tillbaka till skolan igen. På söndag ska jag packa klart resten, träffa Jay en stund och sen sova hos Anton. Vi kommer vara framme på skolan vid sju/åtta-tiden på måndag morgon och egentligen ska vi inte få reda på vilka rum vi har fått förrens klockan tio, men jag ska försöka charma lärarna lite så att vi slipper sitta och stirra in i en vägg i flera timmar och istället kan packa upp i våra rum.

Big baby pop, del 1 (20 augusti ´09)

Foto: Jay
Kläder & smink: Mille
Modell: Mille




21 augusti ´09 - Pizzaaa <3

Det luktar pizza i hela huset. Ända sen jag slutade äta bebismat har vi ätit pizza varenda fredag. Även om jag hade varit fast på en öde ö hade jag vetat när det var fredag för mina smaklökar hade kännt det. Så nu ska jag gå ut och äta den... eh, hur många pizzor kan man ha slukat om man ätit en varje vecka i typ arton/nitton år? Aja, skitsamma. Nu ska jag gå ut och äta den miljonde (är det ens ett ord?) pizzan i mitt liv. Sen ska jag jaga i skafferiet efter chips och sen försöka få igång mitt Lost-maraton på allvar. Jag har väntat med femte säsongen ända tills igår då jag såg halva första avsnittet (jag lyckades somna...) så jag har mycket att ta igen.

Någon saknas


Nerknarkad

Jag sitter och knarkar hund. Nellie la sig vid mina fötter och jag har alltid tyckt att hon luktar så otroligt gott så jag började dra in djupa andetag med näsan om och om igen. Efter ett tag blev jag helt snurrig och halvt illamående så jag kastade ut henne från mitt rum.

Idag har jag kommit fram till två saker:
1. Jag är grymt ful.
2. Photoshop kan inte rädda mitt utseende för jag fattar inte hur det funkar.


18 augusti ´09 - Sjuksköterska

Jag och Anton smsade varandra klockan fem imorse. Han var jättesjuk så idag efter körskolan cyklade jag hem till honom, städade hans rum och läste högt ur en av mammas böcker. Hans storebror är också sjuk, så som den mamma jag är så gjorde jag iordning frukost till honom. Nu ligger Anton och sover bort sin feber. Jag börjar bli lite orolig över att jag också ska bli sjuk bara .___.

Jag fick en riktig chock när jag loggade in på min blogg på den här datorn. Hemma ser min blogg ändå ganska okej ut, på den här datorn ser den helt annorlunda ut och är rent ut sagt skitful. Jag hoppas att det bara är på den här datorn, men annars ska ni veta att jag inte har så här dålig smak. Speciellt skrivstilen, det ser ju ut som om det är en rymdvarelse som skriver.

17 augusti ´09 - Poppie

Inatt drömde jag att min bästa kompis var en svart Cocker Spaniel som hette Poppie. Det var en jättelång dröm och vi gjorde massa roliga saker tillsammans. Ni vet ju att vissa drömmar kan kännas jätteverkliga och när jag vaknade saknade jag Poppie jättemycket. Sen somnade jag om och drömde vidare om henne/honom, vilket kön hunden nu hade. Jag har gått runt och tänkt på dom här drömmarna hela dagen och tittat på bilder på svarta Cocker Spaniels på google. När jag tittade runt bland mina bilder på datorn hittade jag en bild på min kompis Cocker Spaniel och jag från 2007. Jag hade glömt bort det fotot. Läskigt ändå...


Självporträtt, del 1 (30 juni ´07)

Foto: Mille
Kläder & smink: Mille
Modell: Jay




























 


Höst (19 oktober ´08)

Foto: Mille
Kläder & smink: Mille
Modell: Jojan























Currant, del 1 (12 september ´08)

Foto: Mille
Smink & kläder: Mille
Modell: Jay




Pappor...

När jag började på skolan i januari fick jag en vana som jag aldrig trodde att jag skulle få eftersom jag alltid mer eller mindre fryser. Jag sov naken varenda natt. Hemma får jag inte låsa dörren och min förra katt har slaktat mina persienner, så tanken har väl aldrig varit så lockande. På skolan har jag ett rejält lås och tjocka mörkblåa gardiner, så det kanske inte är så konstigt att det blev som det blev. På helgerna när jag sov hemma fick jag tvinga på mig någon jobbig pyamas och så fort jag kom till skolan kunde jag sova ordentligt igen.

Sen började det långa sommarlovet och jag fick långsamt börja vänja mig med att sova i pyamas igen. Inatt däremot sov både jag och Anton nakna. Halv sju på morgonen sover jag längst intill väggen och Anton sover bredvid med ryggen mot dörren och självklart inget täcke...

En dålig nyhet och en bra:
1. Pappa behöver min minispegel som står på mitt rum. Knackar han? Nej.
2. Han skulle ha spegeln för att sätta in sina linser och med sin otroligt dåliga syn på var Antons röv så suddig att han knappt kunde se den.


Men vad mamma och jag ändå skällde ut pappa idag.

Jojan och Nellie, del 1 (6 februari ´07)

Foto: Mille
Smink & Kläder: Mille
Modell: Jojan

 


Skolångest

Det blev som jag trodde. Pizza och film. Fast jag fick välja film och när det blev Sailor Moon S The Movie, så var det bara jag som tittade xD
"Men det var väl ändå en bra kväll? Jag menar om man tar bort det dåliga, så måste det väl ha varit en bra kväll?" / Antons smartaste kommentar.


Jag börjar få riktig, riktig skolångest. Speciellt över vart vi ska bo.

Internatet är uppdelat i tre byggnader.

Huvudbyggnaden = Innehåller 35 rum. Typ fem meter ifrån skolan. Matsalen ligger en/två trappor ner så om man har svårt för att gå upp på morgonen kan man bara lunka ner i pyamasen. Rummen innehåller handfat och vardagsrummet har ett biljardbord. Perfekt ställe med andra ord.

Tallbacken = Innehåller ungefär sex rum, om jag minns rätt. Eget kök. Väldigt mysigt ställe, dock en lite längre bit till skolan.

Almeberg = Innehåller 13 rum. Ligger långt bort åt helvete, enligt mig.


Jag har sökt Tallbacken som första val och Huvudbyggnaden som andra. Men nu har jag ångrat mig, jag vill bara bo i Huvudbyggnaden. Anton har sökt Tallbacken som första val och Almeberg som andra. Kommer han in på Almeberg får han bo där själv. Jag tänker inte gå en halv kilometer halv åtta på morgonen för att få frukost -.- Det här kommer att gå riktigt åt helvete känner jag. Dessutom får vi inte åka till skolan på söndag, utan vi får vara där tidigast klockan tio och tjugo i två börjar lektionerna, så det kommer bli jättestressigt. Jag vill ju åka till på söndagen och packa upp i lugn och ro.

16 augusti ´09 - 6 månader






















Anton
kommer snart hit med pizza. Jag vet inte vad vi ska hitta på ikväll, det blir väl antagligen film som vanligt. Jag vill göra något speciellt, men jag kommer inte på något. Sex månader är ju ett halvt år. Det är ändå en jävligt lång tid om man tänker på det.

Som den tjej jag är så har jag världens bästa minne när det gäller sånt här. Den 16 februari halv tolv på morgonen låg Anton och tog hand om mig för att jag hade feber. Han höll ett långt tal om hur mycket han tyckte om mig och sa sen att han älskade mig. Jag sa inte att jag älskade honom tillbaka, men jag sa att jag var kär i honom. När jag pratar om detta brukar jag skämta och säga att jag var så yr av febern att jag inte visste vad jag sa. Men jag blev frisk och kände fortfarande samma sak och efter ett tag kunde jag säga att jag också älskade honom och nu har vi stått ut med varandra i ett halvår.

16 augusti ´09 - Falling away from me

Jag känner mig så otroligt deppig. Jag och Anton har varit ihop i sex månader idag och sorgligt nog orkar jag inte bry mig. Jag vill bara lägga mig under täcket och stanna där så länge det går. Jag vet inte vad det är med mig. Nu ska jag stänga av mobilen, lägga mig i sängen och försöka titta på en film och hoppas på att jag somnar.



I flirt with suicide, sometimes kill the pain.
I can always say "It's gonna be better tomorrow"
Falling away from me, Falling away from me.

Beating me down, beating me
Beating me down, down into the ground.
Screaming some sound
Beating me, beating me down, down into the ground


Falling away from me - Korn

Ibland tänker jag...

... på det här med hur fel begravningar kan bli.


             

Hide and seek - Imogen Heap


Det blev inte alls som jag tänkt mig. Eller som någon tänkt sig. Först skulle pappa och mamma titta på farmor. Jag och min syster ville också göra det, men dom skulle gå först. Dom var borta jättelänge och när dom kom ut var båda kritvita i ansiktet. Farmor har varit död i sex veckor och vi trodde att hon under hela den här tiden hade varit nerfryst och skulle se ut om om hon sov. Men dom hade låtit henne vara och kyrkoheden varnade dom inte för hur hon skulle se ut. Hon hade börjat förmultna, ingen kunde känna igen henne. Jag och min syster fick inte se henne och det var lika bra.
Jag vill hellre minnas henne som hon såg ut sist jag såg henne på julafton, glad och levande.

Utanför kyrkan var det fullt av människor. Jag gick runt och hälsade på alla när någon tog tag i min arm. Jag vände mig om och såg rakt in i farmors ansikte och kände hennes lukt. Kvinnan berättade att hon var farmors syster och berättade lite om sig själv. Jag sa nästan ingenting, jag var så chokad. Det var ju som att stå och prata med farmor. Vi gick in i kyrkan och satte oss på våra platser. Prästen pratade lite och sen skulle olika delar av familjen gå fram till kistan och lämna en ros. Först gick farfar, mina farbröder, mina kusiner och min familj. Efter det gick famors syskon fram och när farmors syster skulle lämna fram rosen drog hon efter andan och bara stirrade mot kistan. Ingen fattade nånting. När hon satte sig igen viskade hon till mamma att det stod fel namn på kistan. Efter alltihop hade mina farbröder ett rejält samtal med prästen. Det var iallafall rätt kropp. Men ändå, hur respektlösa och klantiga kan man vara? Som om det inte vore nog med att dom inte förvarnade om kroppen.

På kvällen åkte hela släkten hem till en av mina farbröder och åt mat, pratade och tittade på bilder på farmor. Det var en väldigt mysig kväll.


                Jag, min farbror och mamma

 

 


12 augusti ´09 - Packa

Imorgon åker jag till Stockholm så nu håller jag på att städa rummet och packa. Eller snarare "packar", jag kommer inte på vad jag ska ha med mig.

  • Trosor
  • Böcker
  • Mobilladdare
  • Ipod
  • Varm tröja
  • Hygiengrejer
  • Pyamas
  • En jävla massa snus

Vad mer? o.O


Americas next top model

Det släpps ju boxar med alla tv-serier hela tiden, så varför finns det inte några boxar med ANTM-säsongerna? Jag skulle lätt köpa fjärde säsongen som enligt mig är den bästa. Har det någonsin funnits en snyggare modell än Naima?

                                                                 (Runway finale)


Batman Arkham Asylum

Detta verkar intressant. Någon som hört talas om det?


Poison Ivy är sjuuuuukt het


Sämsta Joker-skrattet i historien?


Harley! Harley Harley! <3<3

Eevee

Jag är så kär O____O


Saknar mina kattungar

Jag kom plötsligt tänka på förra sommaren när Luna fick sina ungar och dom kröp runt i mitt rum hela sommaren. Jag saknar dom .___.


 
 

10 augusti ´09 - Chokladbollar

Jag och Nellie var ute på äventyr i skogen imorse och jag trillade och flög in i ett träd...


Jag blev sugen på att baka, men kunde inte bestämma mig för vad jag skulle hitta på. Kladdkaka gör jag alltid, så jag bestämde mig för att ge mig in på lite svårare saker som kanelbullar. Men dom skulle jäsa och hålla på och matlagning är inte min starka sida och jag ville inte utmana ödet så det fick bli chokladbollar. Vi hade inget havregryn så jag sprang över till Jason med Nellie och Venus efter mig. Samtidigt som Jay rotade i skafferiet gick både Nellie och Venus in i huset och såg sig omkring tills Jay jagade ut dom. Hemma igen satte jag igång och när degen var färdig skulle jag smaka lite. När halva degen var uppäten mådde jag riktigt illa och gjorde bollar av resten och slängde in dom i frysen.


Den tycker jag var lite rolig

"Hörde du talas om kvinnan som äntligen förstod sig på män?
Hon dog av skratt innan hon hann berätta det för någon."

9 augusti ´09 - Gruppsex

Vi skulle fira Antons lillasysters födelsedag så vi åke ut till deras stuga tillsammans med några kompisar och kusiner och åt mat. Sen skulle dom ut på havet så vi tog båten och åkte wakeboard. Jag funderar på om jag ska våga mig på det nångång för det såg jävligt kul ut.

Imorse vaknade jag på fel sida och började morgonen med att gnälla på Anton och sen upptäckte jag att en mygga med dålig humor hade gjort de tre vise männen i min armhåla -.- Vi gick ner för att äta frukost efter att jag skällt på Anton utan minsta anledning och självklart fortsatte det vid köksbordet också. Jag blev riktigt sur på mig själv för att jag startar bråk utan anledning och tog ut det över honom. Då tog han upp ett skalat kokt ägg, gjorde ögon, näsa, mun, satte på Michael Jackson och gjorde en äggkonsert för mig. Jag kunde inte hålla mig för skratt och blev på bättre humör. Jag har världens bästa pojkvän.

Didde kom över och visade en sjuk video där alla seriefigurer har gruppsex. Först sög någon av Batman och jag blev lite grinig och sen använde Batgirl en dildo på Sailor Moon samtidigt som hon slickar Betty Boop som får bröstvårtorna slickade av Jessica Rabbit och då blev jag riktigt förolämpad å alla seriefigurers vägnar.


Stranden hela dagen




Jag, mamma och min moster Mallen har legat på stranden hela dagen. Det var jättemysigt och vi hade förvånande nog riktigt roligt.




Alla vet vem Lassie är, så ingen är rädd för Collies. Alla onda (eller poliser) i filmer har alltid en elak Schäfer, så alla är mer eller mindre rädda för Schäfrar. Idag fick Nellie spel och anföll en Schäfer som först försökte kaxa emot och sen gav upp och försökte fly fältet. Jag är så otroligt trött på att hon alltid ska döda just den här hunden så en gång för alla tog jag ett rejält tag i hennes nackskinn, slet bort henne från hunden, tog tag i hennes nos och skällde skiten ur henne. Jag har aldrig sett henne skämmas så mycket och jävlar va dåligt jag mådde när jag såg det. Det var någon timme sen och nu känns det som om det är dags att gå ut och krama henne ♥

My little pony

Detta inlägget dedikerar jag till Jojan som idag efter att jag tjatat i ett år och lämnade boxen hos henne i april äntligen sett första säsongen av Grey's anatomy och dessutom kollat in min blogg. Jag är säker på att du kommer älska dom här bilderna. Vissa grejer är det omöjligt att växa ifrån, eller hur?





The Joker Catwoman

Edward Scissorhands Black Mamba

Captain Jack Sparrow Batman & Robin

We are the world

Lyssna på alla de här otroligt vackra olika rösterna.
Jag vill också kunna sjunga .___.


För varmt

Jag gick och la mig tidigt och vaknade lite smått vid två-tiden av att någon stängde mitt fönster och blev klarvaken när personen klädde av sig och la sig brevid mig. Jag började tänka på inbrottstjuvar (nu när jag är vaken och kan tänka ordentligt funderar jag mer över varför jag trodde att en inbrottstjuv skulle bryta sig in för att sova hos någon) och försökte komma på de få jujutsugreppen Jojan lärde mig när jag var elva när jag märkte att det var Anton. Hur han fick upp fönstret har jag fortfarande inte listat ut. Om man slutar som arbetslös efter skolan så har han iallafall något som han kan försörja sig på.



Vi gick upp nio. Han åkte till sin körskola och jag och Nellie skulle lämna Ofelia på fritids. När vi kom fram till skolan blev vi överfallna av ett gäng småungar som skrek "Lassie!" samtidigt som dom började dra henne i öronen. Tack gode Gud att hon är uppvuxen med en bebis, annars hade hon väl bitit av armarna på dom.

Sen fick jag världens ångest över min körskola. Jag hade kvällen innan bestämt mig för att jag är totalt oduglig bakom en ratt, en fara för trafiken och för mitt och världens eget bästa skulle lägga ner körkortet och hålla mig till cyklar. Men jag har aldrig kört så bra som jag gjorde idag. Jag fick några få klagomål, men annars var han helt tyst och som ett plus så höll jag nästan på att köra över en kille som jag hatar ^^

Nu ska jag ringa upp Linn och fundera över vad vi kan hitta på när det är så här äckligt varmt. Hade jag inte haft min piercing så hade jag antagligen badat för första gången idag.

5 augusti ´09 - <-- Jag vet vilket datum det är!

Jag och Anton "sov ut" (att sova till halv tio är tydligen tillräckligt för honom) och dukade sen ut en rejäl frukostbuffe bestående av kaffe, mjölk, juice, bröd, ägg, ost, skinka och salami på balkongen.

Sen bråkade vi lite om datum.
Killar (speciellt pojkvänner) suger verkligen på det.
Jag: "Vet du ens när jag fyller år?"
Anton: "Ja! Den 26 april."
Jag: "25..."
Visst det var nära. Men ändå fel -.-
Jag: "När blev vi ihop?"
Anton: "12 februari."
Jag: "16..."
Det var ju inte ens nära -.-

Tandläkaren

Det blev ett väldans massa pussande och gosande när honey kom hit och jag fick två presenter ^^ Nästa morgon var jag på bilskolan och sen gick jag hem till Anton en stund innan jag skulle till tandläkaren.

Jag hade fått mitt första hål i en tand och skulle borras. Det tog ett tag innan dom kunde köra igång för jag satt och funderade över vilket som var värst: att någon borrar i en tand eller att få en spruta i munnen? Efter ett tag valde jag bedövning och så fort jag fick se sprutan började jag få panik över att jag faktiskt bett någon köra in en nål i käften på mig, så en tandläkare höll fast mig samtidigt som den andra stack sprutan i mig. När jag var påväg hem till Anton igen skulle jag spotta och med en halvt bedövad mun var väl inte det så lyckat. Jag gick samtidigt som jag torkade bort saliv från ansiktet och tröjan.


3 augusti ´09 - Anton <3

Anton är hemma och är på väg hit. Jag har inte sett honom på två veckor och hört hans röst i fem minuter en gång, så jag kommer nog inte att vara online här förrens imorgon.

Jag vaknade imorse av en obeskrivlig smärta. Jag kan inte sova om jag inte ligger på mage och igår somnade jag på rygg och vaknade på magen. Jag har ett blåmärke-likande... märke runt piercingen nu .____.

Ibland tänker jag...

... på det här med sorg.

Jag hittade märkligt nog en tidning från Stockholm i köket som jag bläddrade igenom och efter några sidor hittar jag farmors dödsannons.
Fan va såren hela tiden ska slitas upp varenda gång dom håller på att läka.
Känns skönt att Anton är hemma imorgon.





I miss you, miss you so bad
I don't forget you, oh it's so sad

I've had my wake up, won't you wake up
I keep asking why and I can't take it
It wasn't fake it
It happened you passed by

Now you're gone , somewhere I can't bring you back
Now you're gone, somewhere you're not coming back

Slipped away - Avril Lavigne

Filmtips - The notebook (2004)

Jag vet att 99 % av världens tjejer redan har sett den här filmen, men den sista procenten måste också se den. Sommaren 2004 satt jag fast uppe i Stockholm hos mina farföräldrar. Jag hade absolut ingenting att göra förutom att titta på tv. En dag kom farmor hem med en sån där tidning för kvinnor på 40 + och i det här numret hade man fått med en DVD-film. Jag läste på framsidan där det stod "Dagboken - Jag sökte dig och fann mitt hjärta." Med andra ord: så gay som det kan bli. Men med tanke på min situation så hade jag inte så mycket annat till val än att sätta in den i DVD:n, trycka på play och luta mig bakåt i soffan. När eftertexten började rulla hade jag mascara ner längst kinderna. Jag klickade mig tillbaka till menyn och tryckte på play igen. Den dagen såg jag The notebook fyra gånger på raken utan att lämna soffan en enda gång. Vad tror ni jag gjorde resten av veckan innan jag åkte hem igen?

Det är en av de varmaste och kärleksfullaste filmer jag nånsin sett. Den har Oscarsnominerade skådespelare och anledningen till att kärleken mellan Noah och Allie känns så verklig är för att den också är det. När dom spelade in filmen började dom med den sista scenen och gick bakåt och spelade in första scenen sist. Ryan Gosling och Rachel McAdams blev ihop nånstans i mitten av filmen så varenda känsla är äkta.

Filmen är baserad på Nicholas Sparks bok med samma titel. Om man blir helt galen i filmen kan jag rekomendera boken. Sparks är en jävel på att skriva och han ger många detaljer, men den har sina stunder då den blir lite långtråkig men samtidigt så får man veta ännu mer om vad dom gick igenom.


Filmen handlar om en sommarromans mellan Allie (Rachel McAdams), tjejen från stan och Noah (Ryan Gosling), killen med knappa pengar. Trots detta är deras kärlek något så enormt. Vid sommarens slut skiljs de dock åt delvis på grund av att Allie väljer att gå på college i New York, och delvis för att Allies föräldrar inte kan acceptera deras kärlek. Efter några år korsas deras vägar igen, men till Noahs besvikelse har Allie förlovat sig med en förmögen advokat och planerar ett bröllop. Skall de våga se vad som hade hänt om Allie inte hade åkt hem?



Ryan Gosling och Rachel McAdams tog även hem priset för MTV Best Kiss Award 2005. Sjukt söta, eller hur?

Göteborg och piercad navel (Egentligen 1 augusti)

Jag och Jojan gick upp kvart i nio, åt frukost och gjorde oss i ordning. Vårat tåg skulle som sagt gå halv elva och kvart över tio var vi klara, så det kunde vi ju glömma. Nästa tåg skulle gå kvart över tolv. Vi pantade burkarna och fick ungefär 150 kronor, åkte ner till stationen och sen fattar jag inte riktigt vad som hände. Jojan har lite mer koll på tåg och sånt, men vi kunde iaf inte ta det tåget så vi fick vänta till halv två då nästa tåg gick.

Vi gick till torget där jag hittade världens sötaste Pikachu-halsband som jag köpte för 40 kronor. Väl framme i Göteborg gick vi till Salong Safari och köpte nytt löshår till mig. Sen var vi inne på SF-bokhandeln i en evighet där jag dregglade över manga samtidigt som Jojan köpte en ny Nana-film.




Efter det började vårat "äventyr". Planen var att vi skulle ta oss till Ed's piercingstudio och genom ett mirakel få mig piercad i naveln. Ingen av oss har nånsin åkt spårvagn förut och när det stod att det tar sju minuter med spårvagn dit så tänkte vi att vi lika gärna kunde gå. En jävla timme och tio jävla minuter senare efter att ha gått vilse, skällt ut varandra, frågat massa folk om vägen hittar vi studion. Under den veckan som jag finkammat Eds hemsida har jag långsamt blivit ett litet fan till honom, så efter ett tag visste jag inte om jag var mer nervös över att träffa honom än att pierca mig.

Jag var darrig, svimfärdig och mådde otroligt illa, så jag stammade fram "jag vill pierca naveln. Det är min första piercing,  jag är livrädd för nålar, och jag är jättenervös." Jag tänkte att jag redan idiotförklarat mig, men han bara log och så berättade han lite om navelpiercingar, skötsel osv i en halvtimme och lite då och då frågade han "vill du fortfarande göra detta?". Sen berättade han en jätterolig historia om att en tjej i klänning hade kommit in för att pierca naveln nyligen och när hon skulle dra upp klänningen kom hon på att hon inte hade några trosor på sig under så dom fick göra ett par trosor i papper åt henne. Jag mådde bättre och bättre hela tiden tills vi väl skull sätta igång. Jag la mig ner och han sa att det skulle göra ont i en halv sekund och så fort det skulle göra ont skulle det vara över. Så sant som det var sagt. Dock fick jag ligga kvar där ett tag för jag var så yr att jag inte kunde sätta mig upp. Men jävlar i helvete va nöjd jag var med mig själv. Jag har velat pierca naveln sen jag var tretton år och nu sex år senare har det äntligen blivit av. Vi tog faktiskt spårvagnen tillbaka (Göteborgare alltså... spårvagnar är ju jättekomplicerade) och sen festade jag på en rejäl plus-meny på McDonalds.

Hemma blev det bråk. Jag fattar seriöst ingenting. När min bror var sexton fick han pierca näsan (det sitter i ansiktet, det syns hela tiden). När han var sjutton fick han pierca läppen (det sitter i ansiktet, det syns hela tiden) och jag är nitton, alltså över arton då jag har rätt att göra vad jag vill och jag piercar naveln (det sitter på magen, det syns aldrig) och dom blir galna.


Löshår Salong Safari, 400 kronor (Limm 40 kronor)
Piercad navel, Ed's piercingstudio 400 kronor

2 augusti ´09 - Egentligen 31 juli

Det hände en ganska rolig grej i fredags. Mamma väckte mig nio på morgonen och sa att jag skulle ta ut Nellie. Jag var så trött att jag knappt kunde tänka så jag kopplade henne och gick ut. Några gator ifrån vårat hus piggnar jag till lite och upptäcker att jag står där i min rosa snobben-pyamas och gummistövlar xD

Jojan kom hem till mig under dagen. Vi tittade på Gilmore Girls och Dragon Ball evolution på kvällen och somnade ganska tidigt. Vi hade bestämt att vi skulle ta tåget till Göteborg halv elva och innan dess skulle vi panta tusentals burkar och flaskor, så vi behövde all tid vi kunde få. 

Anton ringde också. Underbart att höra hans röst igen

   
En grön Jojan och en kliande Nellie i min nya säng
(min säng är inte så liten som den ser ut dock)

RSS 2.0