Dog Prays Before Eating (Aaaaaawwh...!)


Ibland tänker jag...

... på hur svårt det här är.

Innerst inne visste jag ju det egentligen. Att jag förr eller senare skulle klanta mig, precis som alltid. Jag vaknade tjugo i tio idag. Jag missade första lektionen och kom tjugofem minuter försent till andra.


Jag klarade mig iallafall i sex veckor.
För några månader sen var rekordet en vecka.


Nu ska jag städa ihjäl rummet som bokstavligt talat stinker och tvätta kläder som inte ens får plats i tvättkorgen längre.

Over and out

Build a bear

I USA finns det en väldigt populär affär som heter "Build a bear" där man mer eller mindre får skapa ett eget gosedjur. Det finns bara en sån affär i Sverige och den ligger i Malmö och som den gosedjursälskare jag är så letade jag såklart upp butiken. Om jag minns rätt så får man allt jag skriver om där nere för
350 kronor.






Såhär går det till:

1. Det finns hyllor med flera olika sorters djur som redan är uppstoppade och under varje hylla ligger enbart "gosedjurspälsen".




2. När du valt ditt gosedjur går du vidare till "ljudet". Det finns ett antal olika sorters ljud som finns inuti i plastgrej som sys in i djuret.

2. Sen ska gosedjuret fyllas med bomull. När det är gjort får man provkrama djuret för att kolla att den är tillräckligt mjuk.

3. På nästa station kan man välja mellan två hjärtan, ett gjort av tyg och ett av plast som dunkar när man klickar på det. Väljer man plasthjärtat dunkar hjärtat varje gång man kramar gosedjuret.

4. Om man vill ha kläder till djuret är hela butiken full av hyllor med olika
utstyrslar, såsom klänningar, jackor, byxor, skor, rullskridskor, väskor, osv...



5. Det sista man ska göra är att komma på ett namn som fylls i på ett papper och sen får man även ett hus till på köpet.



Ofelia har såklart redan varit inne här och hämtat hem en sjukt söt kanin som blev döpt till något väldigt konstigt namn som jag inte kommer ihåg. Själv har jag spanat in en glittrig snöleopard som skulle vara väldigt gullig i en skoluniform som jag hittade. Dock verkar det som om Lovisa kollat in samma gosedjur... -.-



Disney instrumental

Jag har gått på den här skolan i tre år snart och fattar fortfarande inte riktigt vad samkväm är, men man kan väl kort förklara det som att hela skolan en gång i veckan gör något tillsammans som t.ex. tittar på film, har frågesport, bygger en fågelholk (haha, ja det har vi faktiskt gjort en gång).

Imorgon är det åter igen samkväm och det är vår klass som ska ha hand om det. Om jag förstått det hela rätt (varför hänger jag aldrig med i svängarna?) så ska vi försöka skapa Hotell Gasten från Liseberg nere i källaren.

Jag har fått i uppgift att leta fram musik som ska spelas lite tyst i bakgrunden och efter att ha strykt introt till Hajen osv från listan började jag tänka på Disney. Inte att vi ska spela Hakuna matata alltså, utan vi ska använda de lite mer läskiga melodierna som hörs i vissa filmer. Jag har lyssnat igenom Skönheten och odjuret, Den lilla sjöjungfrun och Törnrosa och kom nu inte och säg att du inte skulle bli lite skraj av att höra detta i en mörk källare.







28 september ´10 - Fy fan för mensvärk!!!

Varför just jag? Det känns som om det är den vanligaste meningen jag använder när jag pratar om mensvärk. Imorse vaknade jag upp och var så otroligt deppig över jag vet inte vad. Efter frukosten gick jag upp på rummet, grät en liten stund och sen gick jag till skolan och pinade mig igenom hela dagen. Nu känns det iallafall bättre, om man räknar bort värken alltså.

Nu har jag en timme på mig att njuta lite och sen är det kvällsmat, städning på hela jävla huvudbyggnaden, planering över samkvämet, Idol och städning på rummet.

Så vad ska jag njuta av? Chobits och choklad, såklart.


26 september ´10 - VHSdags!

Förkylningen är mer eller mindre borta, men imorse satte mensvärken igång. Min kropp jobbar övertid för att ta livet av mig...

Vi är lediga från skolan imorgon, så idag ska vi mysa till det ordentligt. Vi har köpt chips, dipp och godis och letat fram massa VHSfilmer och myskläder.

På menyn har vi: Pocahontas, Smurfarna, Lotta på Bråkmakargatan, Mio min Mio, Disneydags, Madicken, Tintin, Asterix och Obelix och Jul i Kapernaum från 1995 som vi bara har svaga minnen ifrån.

Själv är jag väldigt sugen på att titta på Pocahontas, men idag har jag lovat att Anton också ska få vara med och bestämma vilken film vi ska se xD


25 september ´10 - Thaimat... igen.

Jag åker upp och ner hela tiden. Ibland känner jag att jag börjar må bättre och fem minuter senare ligger jag med feber och huvudvärk. Antonpanton ville inte lämna mig ensam på skolan över helgen, så han tvingade med mig in i bilen och nu är jag i Varberg. Igår när han var på sin fest låg jag i sängen hela dagen och tittade på filmer från hans barndom. Apa i helvete, vad söt han var när han var tretton. Jag skulle hittat honom för flera år sen...

Nu har han åkt iväg för att hämta upp massa thaimat, trots mina protester. Kommer ni ihåg?


Never say no to panda


24 september ´10 - Brunch

Den helgen jag och Anton var i Malmö bjöd mamma hela familjen på brunch.
Vi åkte upp till tjugosjätte våningen i Kronprinsen
och åt oavbrutet från klockan elva till två.



Jag började med frallor med apelsinmarmelad och ost.




Bacon, prinskorv, kyckling och stekt potatis.




Våfflor med drottningsylt och grädde.




Melon, chokladbakelse och wienerbröd som man doppade i en chokladfontän.



Och sen åt jag massa kex och ost.


Vi kunde se parken där jag brukar rasta Nellie från vårt bord.


23 september ´10 - Förädare

(Jag hade glömt bort vilken månad det är, så jag var tvungen att kolla upp det innan jag skrev rubriken...)

Iallafall, dagen blev värre igår. På kvällen började jag må dåligt och inatt vaknade jag vid tre av att jag inte kunde andas genom näsan och mådde allmänt sämst. Jag låg vaken i några timmar, puttade på Anton lite då och då och snöt mig var femte sekund. Senaste gången jag tittade på klockan var den kvart i sex och sen vaknade jag plötsligt av väckarklockan.

Jag stod ut på två lektioner idag och efter en jävla massa "Men hur mår du egentligen?", "Oj, vad du ser sjuk ut" och två äckliga koppar te gick jag hem och kröp ner under täcket och här har jag legat sen dess och mår nu ännu värre.

Imorgon ska klassen till bokmässan i Göteborg och jag vill såå gärna följa med, så jag ska ställa klockan för säkerhets skull och hoppas att jag mår bättre. Annars får jag stanna i sängen för resten av dagen... och helgen. Spelar ingen roll hur sjuk jag är/blir, Anton ska överge mig och åka till Varberg för att supa fredag och lördag -.-

Because you had a bad day

Sugdag. Frukosten bestod av apelsinjuice och ballerinakex. Det enda positiva är att vi ska se på film från nio till tre. Men allt annat är skit och kommer förbli det.




Jag hade en halvtimme på mig att underhålla mig själv innan filmen sätts igång igen. Jag suger på att måla och jag ser inte glad ut i  verkligheten.


Information om Katla från bröderna Lejonhjärta

Inför inspelningen av filmen Bröderna Lejonhjärta tillverkades en modell av Katla vid Pinewood Studios utanför London.

Inuti modellen, fyra meter hög och åtta meter lång, rymdes tre personer: en vid varje framben samt en person vid ett litet manöverbord. Den kunde blinka, spruta eld och smälla med svansen. Modellen kostade 100 000 kronor.
Regissören Olle Hellbom tyckte först inte att modellen var skräckinjagande nog utan såg till att den smutsades ned.

Bröderna Lejonhjärta blev det mekaniska filmmonstrets enda roll. 2004 fanns modellen i ett rekvisitaförråd hos bolaget Filmdekor i "Trollywood".



18 september ´10 - Helvetesjävlaskit

Natten har varit speciell. Honey och jag kom överrens om att vi inte pallade att sova tillsammans i min 90-säng, så jag hämtade en madrass som jag sov på på golvet. Dock var den ovanligt tunn för att vara en madrass så det var mer som att sova direkt på golvet. Någon gång mitt i natten vaknade jag av att hela min kropp var förstörd så jag kröp upp hos Anton. Ett tag senare blev det för trångt så Anton gick ner och sov på golvet och ett tag senare kom han upp igen och jag gick ner. Och så här har vi hållt på inatt.

Idag var planen att vi skulle ut och shoppa. För en gångs skull har jag lite pengar och skulle mer än gärna spendera dom på allt möjligt, men jag har fått en total black out på min pinkod. Jag har suttit med massa papper hela morgonen och försökt hitta den, men den är som bortblåst från världen.

Jag har samma kod till min internetdosa så jag har testat några koder på den, men nu har jag bara en chans till innan den spärras så nu måste jag klä på mig och springa ner till bankomaten och fortsätta testa där -.-


Föresten, inatt bestämde jag mig för att jag skulle titta på en mysig, tecknad film. Det slutade med att det blev the dark knight som jag bara hann se förtexten på innan jag somnat så nu spelas den i bakrunden medans jag gråter över min kod.


17 september ´10 - Little miss sunshine

Efter skolan packade jag och Anton ihop varsin väska och peppade inför att åka till Malmö. Vidar, min killkompis sen tusen år tillbaka har börjat på skolan och skulle åka med oss in till Varberg så när han kom till Tallbacken la vi in alla väskor i bilen och skulle åka iväg. Då vägrade bilen att starta. Efter lite om och men kom vi överrens om att Vidar och jag skulle putta på bilen medans Anton skulle försöka starta den. Med tanke på att bilen är gul såg vi ut som en scen från Little miss sunshine. Men det var faktiskt väldigt roligt. Dock var det inte lika roligt när han fick igång bilen och jag sprang bakom avgasröret.



Tågresan till Malmö var slapp som fan. Vi tittade på Peter Pan på iphonen och jag läste ut en bok. När vi kom fram åt vi pizza och tittade på idol.


PS. Nellie ♥ ♥ ♥

Det var roligare än det låter

Imorse hände en ganska rolig grej när jag höll på att byta om och Anton fortfarande sov. Jag tog av mig mina pyamasbyxor kastade jag dom på Anton och sa åt honom att gå upp. Han trodde att jag kastat över hans tröja till honom så han satte in armarna i varsitt byxhål och försökte "klä på sig byxorna".

Hundhalsfluss?!

Mamma ringde innan och berättade att pappa varit hos veterinären med Nellie. Hon fick diagnoserna: urinvägsinfektion, feber och halsfluss.

Halsfluss?! Jag visste inte ens att en hund kunde få det. Hursomhelst, så reagerade jag som vilken mamma som helst hade gjort (Mer eller mindre) och grät och ville åka hem. Men att lägga 400 kronor på att vara hemma i en dag kändes inte heller helt bra, så jag åker hem nästa helg istället för att ta hand om min bebis.

Medan Anton sitter i vardagsrummet och spelar tv-spel, sitter jag på rummet och pluggar vidare. Dock började jag sakna min hund ännu mer av det (Jag skriver om The cure...?) och då kom bomullshögen Zigge in och hoppade upp i mitt knä. Så nu tar jag en paus från pluggandet och tittar på Desperate Housewives med min andra hund.



Zigge och jag just nu


Namnhalsband

Jag hittade en sida där man kan köpa olika sorters halsband. Jag blev lite småkär i ett halsband där man kan beställa in två boktäver i två hjärtan som sitter ihop. Bra jag är på att förklara...

Iallafall, så hade jag inte tackat nej till ett halsband med ett M och A på.
Det kostar 359 kronor.




Här är hemsidan. För att komma till "mitt" halsband,
klicka på kärlekskollektion.

Engelskaläxa

Min nya livsstil börjar knäcka mig. Jag har 100 % närvaro på tre veckor. Jag har inte försovit mig, skippat något eller kommit försent. Bara det har tröttat ut mig totalt. Jag går och lägger mig vid tio varje kväll och somnar alltid med en gång, så nu för tiden sover jag mellan nio och tio timmar varje natt. Som om inte allt det här räcker, så gör jag läxor också vilket jag inte har gjort på flera år och då skojar jag inte. Sist jag räknade matte "utanför" skolan var i sjuan till ett test som jag misslyckades totalt på. Förra söndagen räknade jag en hel sida ur matteboken och det är jävligt stort för mig.


Igår satt jag med engelskaläxan i flera timmar och skrev tills mina ögon blödde. Vi har fått i uppgift att välja ut en låt. Vi ska skriva om artisten, vad låten handlar om, historien bakom låten, varför jag valde den, osv. Det låter lite, men det tar verkligen längre tid än vad jag trodde att det skulle göra. Jag kunde inte bestämma mig för en låt, så jag var så smart att jag valde två, så nu kommer det att ta extra lång tid.

Jag valde Boys don't cry med The cure och Sorry, blame it on me med Akon.


Boys don't cry


Sorry, blame it on me


o.O - O.O - :O - >.< - .___. - omg...


MBT

Jag sitter och lyssnar på fejkradio. Min brors band var med på P4 imorse och jag försov mig till det, men som tur är hittade jag en länk där man kunde höra det igen. Det börjar på 10:50.


www.myspace.com/marissaburnstrey

Shark Attack 3: Megalodon

Så här går det om man vill göra en hajfilm
och inte har varken ork eller pengar att se till att det blir bra.



Killen som tog brudens flytväst förtjänade att bli uppäten...


7 september ´10 - The wicked witch is dead

Idag ser jag ut som the wicked witch of the west i skoluniform. Det har varit en löjligt lång dag. Både jag och Antonpanton är lite småsjuka, så vi struntade i frukosten imorse och sov en timme till. Sen gjorde jag mig i ordning på rekordtid och hann precis i tid till matten. Igår åkte vi in till "stan" och köpte pizza och chips, så under fikat gick vi tillbaka till Tallbacken och åt upp resten av pizzan till frukost.

Under photoshoplektionen skulle vi göra en grej (jag orkar inte förklara vad och ingen bryr sig ändå) och jag satt och kämpade som en apa i en halvtimme och när min lärare skulle kolla hur det gick för mig såg han att jag använt fel verktyg hela tiden, så jag fick göra om allt... -.-

Sista lektionen gick ut på att sitta och lyssna på vad liberalism, konservatism, osv betyder i en och en halv timme. Ikväll är det Idol så några kompisar kommer hit och ska titta på det. Det är tradition på Tallis att folk kommer hit och tittar på idolauditions den första veckan. ^^



Änglagård vs Populärmusik från Vittula

Förra veckan tittade klassen på Änglagård under en lektion. Samma dag fast på kvällen tittade jag och Anton på Populärmusik från Vittula.

Igår skulle vi diskutera Änglagård och läraren frågade om det var någon scen som vi kom ihåg.
Anton: "Jag tyckte om den scenen när dom sitter i bastun och pappan pratar om inavel".
*Totalt knäpptyst*
Jag: "Det är fel film, gubben..."




(Jag tror att detta bara är roligt om man sett båda filmerna.)


4 september ´10 - Min tragiska helg

Jag hade ingenstans att bo under helgen, så jag fick stanna kvar på internatet. Det är otroligt deppigt och... hungrigt. När jag kollat igenom kylskåpet fick jag göra upp en matplan. Lite mer än 1 deciliter makaroner och en och en halv köttbulle om dagen plus tre mackor är det som jag får leva på om jag ska ha mat dagligen i helgen.

Annars sitter jag bara och antingen stirrar in i väggen, läser, viker tvätt eller tittar på film. Det är fjortistema idag och jag har tittat på "Princess protection program" och "The last song". Jag har inget emot Miley Cyrus, så den ena filmen var det inget problem med men den första höll på att driva mig till vansinne. Jag tål verkligen inte Demi Lovato (den gula bakelsen), men som tur är var även Selena Gomez med och kunde sprida lite ljus i filmen. Jag och mina Disney channel-skådespelare...



Ikväll planerar jag att gråta lite så jag ska titta på "Flight 93" som är baserad på 9/11.

FAILED Strip Tease


Dagen efter badmintonmatchen

Jag: "Fy fan, vilken träningsvärk jag har i högerhanden..."
Cissi *med ett porrigt leende*: "Och vad har du gjort då...?"

2 september ´10 - Aj...

Träningsvärken är fan ännu värre idag än vad den var igår. Jag tror att jag har sovit på armen hela natten...

Aja, nu har jag en lång, skön rast och sen har jag matte och efter maten ska jag gå på min andra photoshoplektion.
Igår kväll skulle jag och Anton göra chokladpudding. Grädden vi hade innehöll 28 % fett och det stod på baksidan att det skulle "ta något längre tid att vispa den". En halvtimme senare var det fortfarande bara vätska förutom att ett tunnt lager högst upp hade blivit smör.

Dagens mysterium: Till lunch får vi idag grönsakstårta med salt och brygga. Vi bor ute i skogen, så man får underhålla sig med det man får och idag blir det att försöka lista ut vad det är för mat.

1 september ´10 - Träningsvärk på högsta nivå

Anton och jag skulle ju börja träna när vi började skolan igen, men han fuskar. Han tränar hela tiden. När jag var på min photoshoplektion styrketränade han och sen tog han en joggingtur. När jag satt på rummet och kollade läget med chipspåsen sprang han ut igen. Det är som om han inte vill ha med mig längre...

Iofs så kan jag pyttepyttelite förstå varför om det nu skulle vara så. Vi skulle jogga i måndags och jag var lite ovan. Jag fick håll i nedförsbacken, jag var tvungen att stanna och vila var tjugonde sekund och när vi sprang på 70-vägen brann mina lungor så jag la mig ner på vägen och stannade där tills Anton drog upp mig.

Ändå fick jag en ny chans igår när vi bestämde oss för att spela badminton. Först spelade vi bara lite på kul, men då kom det in två killar som tydligen spelat den sporten i flera år och utmanade oss på en match. När jag och Anton ledde med
8 - 0 började dom plötsligt spela på riktigt och totalslaktade oss.
Idag mår inte våra armar bra.

Mannens ordlista

Jag är hungrig = Jag är hungrig
Jag är trött = Jag är trött
Vill du gå på bio? = Eventuellt vill jag ha sex med dig
Får jag bjuda dig på middag? = Eventuellt vill jag ha sex med dig
Kan jag ringa dig någon gång? = Eventuellt vill jag ha sex med dig
Fin klänning! = Snygg urringning
Du ser spänd ut, vill du ha massage? = Jag vill ta i dig
Vad är det som är fel? = Varför gör du så stor grej av det här?
Vad är det som är fel? = Jag antar att sex ikväll är uteslutet
Jag har tråkigt = Vill du ha sex?
Jag älskar dig = Låt oss ha sex nu.
Jag älskar dig också = Okej, nu har jag sagt det. Det är nog bäst för dig om vi har sex nu!
Ja, jag gillar din nya frisyr = Jag tyckte bättre om det förut
Ja, jag gillar din nya frisyr = Sjuhundra spänn och det ser inte ett dugg annorlunda ut!
Låt oss prata = Jag försöker visa att jag är en djup person och då kanske du vill ha sex med mig sen.
Vill du gifta dig med mig? = Jag vill göra det olagligt för dig att ha sex med andra typer.


Kvinnans ordlista

Ja = Nej
Nej = Ja
Kanske = Nej
Jag är ledsen.. = Du kommer bli ledsen
Vi behöver = Jag vill ha
Vi behöver prata = Jag behöver klaga
Okej... gör så = Jag vill inte att du gör det
Du är.. så manlig = Du måste raka dig och du luktar svett
Ja, det är ditt beslut = Det rätta beslutet borde vara uppenbart nu
Gör som du vill = Du kommer få betala för det här senare
Du är verkligen uppmärksam ikväll = Är sex allt du tänker på?
Var romantisk, släck ljusen = Jag hatar mina lår
Det här köket är så opassande = Jag vill ha ett nytt hus
Jag skulle vilja ha nya gardiner = Och nya möbler, nya tapeter...
Häng tavlan där! = Nej, jag menar DÄR!
Jag hörde ett ljud = Jag märkte att du höll på att somna
Älskar du mig? = Snart kommer jag be om något dyrt
Hur mycket älskar du mig? = Jag gjorde något idag som du verkligen inte kommer gilla
Jag är klar om en minut = Ta av dig skorna, och hitta nån schysst hockeymatch på TV
Är min rumpa stor? = Säg att jag är vacker
Du har verkligen lärt dig att kommunicera = Så länge du håller med mig
Lyssnar du ens på vad jag säger? = För sent, nu är du snart död
Jag skriker inte! = Jag säger något viktigt


RSS 2.0