22 juni ´10 - The return of Jay & Mille

Snart ska jag möta upp Jay. Vi har inte träffats på ett bra tag nu så vi ska hem till henne och baka. Jag har lite ont i magen över det faktiskt. Får jag syn på Luna så kommer jag bryta ihop, lyfta ner henne i min väska och springa för livet. Men jag saknar henne så otroligt mycket, så jag måste få se henne.

 

Jag och Jay, sommaren 2007

18 juni ´10 - Black out

Igår bröt jag ihop rejält. Jag vet seriöst inte hur jag ska hantera allting som händer nu. Inatt bar Anton upp en tv med inbyggd video till hans rum och medans han sov tittade jag på en film som jag älskade när jag var liten. "Björnungarnas jul" som handlar om två björnungar som struntar att gå i ide för att fira jul istället. Den filmen brukade jag se året runt.

Imorse vaknade jag på fel sida och bara grät. Sen hörde pappa av sig och sa att han skulle åka förbi Varberg och kunde hämta upp mig och sen åka till Malmö. På söndag ska han tillbaka till Varberg, så han ville att jag skulle stanna i Malmö under helgen. Jag grät igen och sa att jag måste ha med mig Anton och han fick till slut gå med på det. Nu ska jag klä på mig och packa, så åker jag om en timme.


Jag måste bara säga tack till alla som kommenterade mitt inlägg om kinesisk konst. Ni gjorde verkligen min dag. Tack som fan. Verkligen.


Kinesisk konst


















17 juni ´10 - Wake up, Wendy

Jag har varit så otroligt deppig de senaste dagarna. Det blev för mycket med allt. Vi flyttade ut ur huset, Luna stannade kvar hos dom som köpte det, balen kom och studenten kom. Jag gick och tittade på balen och jag gick hem till folk på studenten, men jag kände mig inte närvarande. Jag minns faktiskt knappt något av det som hänt de senaste dagarna. Jag vet att jag legat framför tv:n och gråtit till Animal planet några gånger om dagen. Jag har snart inte träffat Nellie på en vecka och jag saknar henne så himla mycket. Jag fick inte ens säga hej då till Luna.

Igår firade jag och Anton ett år och fyra månader.
Vi åkte ut till stugan, la oss i soffan, fortsatte att titta på Animal planet och sen såg vi The last house on the left som jag kommit fram till är jävligt bra, även om man spyr av ångest när man ser den. Under natten drömde jag en mardröm. Jag drömde att jag slet av min navelpiercing så att den bara hängde i en hudremsa.
När jag vaknade av att Anton kom med frukost på sängen och en blombukett gjorde piercingen jätteont och jag har antagligen slitit lite i den i natt för den hängde halvt på sned och gjorde asont.



16 juni ´10 - Dead by april

Jag har haft jätteont i halsen i flera dagar, men ändå gick jag och lyssnade på Dead by april ikväll. Har dom en gratiskonsert i min hemstad får man fan ta sig i kragen och pallra sig ner till stan. Sångaren är också ifrån Varberg, så han var väl glad över att få komma hem igen. Jag har träffat massor av gamla kompisar och eftersom det var en sån jävla hög ljudvolym var vi tvungna att skrika till varandra.

Gode Gud, snälla låt mig ha en röst imorgon. Amen.





Losing you - Dead by april

Ibland tänker jag...

... På hur det hade varit om allting var annorlunda.

Imorgon är det dags för studentbalen. Hade jag inte strulat till det hade jag gått på den.

Jag hade antagligen precis som nu fortfarande varit vaken. Jag hade tillbringat hela kvällen inne i badrummet med att bada, tvättat håret, haft i en hårinpackning, lagt en ansiktsmask, rakat, filat, putsat. Sen hade jag smörjt in mig med en hudlotion, målat naglarna, plockat ögonbrynen och lagt mig i sängen och tittat på den tjejigaste, prinsessaktiga filmen jag kunnat hitta. Jag hade provat min balklänning för antagligen hundrade gången. Den skulle ha varit vit, det bestämde jag redan i nian. Den skulle sett ut som en blandning mellan en bröllopsklänning och något som bara en Disneyprinsessa skulle haft på sig. Jag skulle ha lockat håret och satt upp vissa delar där bak med pärlor och kanske någon blomma. Jag skulle gått på balen tillsammans med en stilig grabb som skulle klätt sig gothaktigt. På morgonen skulle jag vaknat så fort väckarklockan ringde, ätit en gigantisk frukost och sminkat mig. Jag skulle haft porslinhy, lösögonfransar, kanske sotade ögon och en ljus färg på läpparna. Sen skulle jag klätt på mig klänningen och spegla mig i några minuter innan jag skulle gått igenom hela huset och visat upp mig. Lite senare skulle min grabb komma och vi skulle på något elegant sätt tagit oss ner till stan där vi ställt oss i samma led som alla andra och gått igenom stan och låtit alla ta kort på oss. Inne på sociten skulle jag druckit vitt vin och dansat vals. Nästa dag skulle mina fötter värka av mina nya skor, min klänning skulle antagligen ha en fläck på sig från kvällen och mitt huvud skulle vara fyllt av pärlor. Men jag hade varit lycklig. För att gå på en bal är en upplevelse som man (om man har tur) får uppleva en gång i livet.

Jag skulle förberett mig för allt detta nu, om jag bara inte hade strulat till det.

Filmtips - The princess and the frog (2009)

Igår kom dagen jag väntat på i flera år. Jag såg äntligen "Prinsessan och grodan". Varför har jag längtat efter den? Jo, för äntligen har Disney tagit sig själv i kragen och försökt skapa filmer på samma sätt som dom gjorde förr i tiden. Den sista filmen som målades helt och hållet för hand var "Den lilla sjöjungfrun", 1989. Efter det skapades allting på datorer tills dom antagligen förstod att deras filmer bara var skit (med vissa undantag) och bestämde sig för att börja om. Dom började jobba på filmen 2006 och 2009 var den färdig.


Hela tanken med filmen var alltså att den skulle vara gammaldags, men ändå en smula modern.

Jag kan säga så här: det finns inte en enda Disneyprinsessa som har en mamma vid liv. Tänk efter lite. Snövit, Askungen, Ariel, Belle, Jasmine... Bara pappor. Visst, Törnrosas mamma lever men hon har bara en replik i hela filmen och Mulan är ingen kunglighet. Inte ens Bambi (Han må vara en kille, men ser ut som en tjej med lösögonfransar) får behålla sin mamma igenom filmen. I "Prinsessan och grodan" lever prinsessans (Okej, hon är inte heller från en kungafamilj utan arbetar dag och natt som servetris) mamma. Här har alltså Disney vänt på steken och brutit alla Disneyprinsessors mammaförbannelse.

Filmens prins är ingen gentleman som slåss mot drakar eller dansar med prinsessan i skogen bland hennes pälsiga små vänner. Nej, den här prinsen är en kåt playboy som stöter på allt som rör sig.

Filmens "prinsessa" behöver ingen man. Hon jobbar och är jäkligt målmedveten. Hon är dessutom den första afro-amerikanska prinsessan som Disney skapat. Hon är även vänsterhänt, precis som sångerskan Anika Noni Rose som gör hennes röst.

Filmens skurk är (jag har aldrig använt det här ordet förut) stencool. Jävlar, vad han var häftig. Jag ville gifta mig med honom...

Bilder från filmen:






Den jazz-älskande Prinsen Naveen av Maldonia blir förvandlad till en groda av den elaka Voodoo-doktorn, Dr. Facilier. I ett desperat försök att bli människa igen försöker Prins Naveen att få den vackra servitrisen Tiana att kyssa honom för att bryta förtrollningen. Men kyssen ger inte den önskade effekten som Naveen hade hoppats på. Istället för att han blir människa igen, så drog den in Tiana i förtrollningen och även hon förvandlas till en groda. Nu måste båda två ge sig ut på äventyr för att finna den godhjärtade Voodoo-prästinnan av Bayou, Mama Odie, för att få hjälp.

Den här scenen är inte med i filmen, men teasern är så jävla bra.




Riktiga trailern:


Linns egna bild på en väska

Jag kommer antagligen aldrig att träffa någon som tecknar bättre än Linn.
Jag hatar att kolla igenom hennes skissblock xD


Min älskade hund

Det har varit en fruktansvärd dag. Imorse släppte mamma av Nellie hos veterinären. Hon skulle bli sövd eftersom dom skulle ta bort hennes tandsten och dessutom klippa hennes klor. Det är någonting med Nellie och hennes klor. Det går inte att klippa dom när hon är i vaket tillstånd. Hon blir totalt galen och vi har provat allting, men inget funkar så pappa sa åt veterinären att passa på att klippa hennes klor när hon var nedsövd.

Några timmar senare åker jag och mamma tillbaka till veterinären för att hämta våran hund. Tjugo minuter efter "utlovad tid" eller vad man nu säger, har vi fortfarande inte fått tillbaka Nellie. Vi väntar ett tag till och sen vinglar en pälsig liten varelse som påminner om en full fjortonåring ut. Min fina vovve såg för jävlig ut. Hon såg ut som om hon kräkts, fått en balja vatten över sig och vinglandet gjorde inte att hon såg bättre ut. Hon la sig vid mina fötter samtidigt som hon började gnälla som en liten valp. Mamma frågade veterinären hur kloklippningen hade gått och då kommer *piiip* på att hon glömde klippa klorna. Så hon fick ta in Nellie i ett rum och jag och mamma fick fortsätta vänta i väntrummet. Några minuter senare hör jag det mest hjärtskärande skriket från en hund. Ännu ett tag senare kommer veterinären ut och berättar att hon råkade klippa i Nellie. Jag slet tag i kopplet och sprang ut till bilen medans Nellie försökte hänga med så gott hon kunde.

Hemma låg Nellie och gnällde i vardagsrummet medans jag torkade bort lite blod från hennes tass. Jag har tagit hand om henne hela dagen förutom den korta stunden mami och jag var tvungna att åka till affären för att köpa hundmat. Istället för att köpa den vanliga bestämde vi oss för att skämma bort Nellie lite extra genom att köpa den maten vi tyckte såg godast ut xD och dessutom var det en Collie på framsidan.

Nellie låg kvar i vardagsrummet när vi kom hem. Jag fick halvt tvinga i henne lite vatten och när det sen hände en liten olycka som bara valpar brukar åstadkomma tog vi den kortaste prommenaden någonsin. Hon gick fram till första bästa gräsplätt, kissade och gick sen tillbaka mot huset. En halvtimme senare tog vi en lika kort promenad igen och så fortsatte det hela eftermiddagen. Hon mår mycket bättre nu och imorgon ska vi ta en riktigt lång promenad.



Nellies Colliemat.

Humor, enligt mig och Jay


Sådan ägare, sådant djur

 

 



Min första tanke var att kändisar medvetet köper hundraser som ska matcha deras utseende, men sen tänkte jag efter lite och kom på att jag och Jojan liknar våra husdjur och tvärtom.



Jag och Jojan,
hon är rödhårig och jag är... lite olika bruna blandningar.


  



Nellie, Leo och Malte
Leo är rödhårig, Malte var det och Nellie är... lite olika bruna blandningar.

 

Jag och min gamla katt Busen, båda rödhåriga.

 

Jag och min gamla hamster Feven, båda svarthåriga.

 

Anton och hans hund Zigge, båda blonda.

9 JUNI ´10 - I'm singing in the rain, just singing in the rain

Hahaha! Wtf? Jag såg precis att jag skrivit "maj" i rubrikerna de senaste sex inläggen. Jag vet att det är juni, men jag har blivit så van vid att skriva maj. Varför har ingen sagt något? xD

Jävlar vad det har regnat idag. När jag och Nellie skulle gå ut på morgonrundan öppnade sig himlen och vi fick en rejäl dusch. Det såg ut som om någon hade tömt en hink med vatten på Luna när vi hittade henne. När vi kom tillbaka till huset fick jag torka båda djuren med en handduk. Dock uppskattade dom det inte. Nellie bet i handduken och Luna rev mig och flydde fältet.



Jag har packat hela jävla dagen och ändå fylls rummet med fler saker!!! Innan började jag packa ner mina älskade kläder. Dock måste jag se till så att jag har kläder för en vecka då jag flyttar över till Anton, så jag måste ha kläder för både solsken och regn och överdrivet mycket trosor och strumpor.

8 juni ´10 - Hemma igen

Ikväll ska jag bara ligga i sängen och titta på anime
Resten av veckan är fullbokad, så jag behöver vila och vara ensam nu.

Onsdag: Packa ner resten av rummet.
Torsdag: Träffa Jay.
Fredag: Anton kommer hem.
Lördag: Flytta hem till Anton.
Söndag: Fota Jay inför balen och sen titta på balen xD



Ännu en T-shirt från Jojans garderob. Momiji från Fruits basket ^^

8 juni ´10 - Jojans födelsedag!

Idag var det Jojans tur att fylla tjugo år. Inatt när jag skulle lägga mig i gästrummet kollade jag extra noga i garderoben, under sängen och alla andra ställen en katt kan gömma sig just för att han inte mitt i natten skulle vilja gå ut från rummet och jag skulle bli tvungen att lämna min varma säng och släppa ut honom. Han syntes inte till någonstans och jag gick och la mig. Någon gång under natten vaknade jag av att han la sig på min mage och hann tänka "Fan, jag måste öppna dörren" och sen somnade jag om.

Alla skulle gå upp sju på morgonen och sjunga för Jojan och självklart glömde dom väcka mig -.- Men halv åtta kom dom ihåg att jag fanns och fick upp mig ur sängen. När Jojan öppnat sina paket berättade hennes föräldrar att katten under natten satt sig vid dörren och jamat för att han ville komma ut. Jag hade inte hört det, så kissekatten hade börjat låta som ett brandlarm och väckt halva huset. Vaknade jag av det? Nej...



Jag och Leo imorse.
(Min mun såg konstig ut och min kropp har tydligen svullnat upp?)

Jojan (7 juni´10)

Foto: Mille
Kläder & smink: Mille
Modell: Jojan



7 juni ´10 - Hos Jojan

Jag gick upp sex imorse och var hos Jojan mellan sju och halv åtta. Först gick jag och la mig i Jojans säng där Alex sov och när dom gick upp gick jag över till gästrummet där jag hittade katten och somnade hos honom. Kvart i ett vaknar jag av att Alex hoppar i min säng, så det var bara att pallra sig ner till köket och äta frukost.

Nu har jag och Jojan sminkat varandra och fått lägga pyttelite ögonskugga på Alex ^^



Nu ska jag gå och fota Jojan.

7 juni ´09 - T___T

Dumma Anton åkte till Aiya Napa trots att jag "förbjöd" honom och jag sa åt dumma Anton att inte höra av sig medan han var borta och dumma Anton ringde nu i alla fall.


Buhähähä!! Jag saknar honom så himla mycket! Jag vill att han kommer hem nu!!

6 juni ´10 - Perfekt nattmat ^^


Av Jojan


Compaa


Tvättslav

Dagens problem. Jojan fyller år på tisdag, så planen var att jag skulle åka hem till henne på måndag och stanna till onsdag. Mamma ska till Malmö idag och eftersom jag hatar att åka buss och tåg och hon ändå åker förbi Jojan på vägen dit så ville jag åka med mamma. Dock vill mamma att jag åker med henne hela vägen och stannar i Malmö, vilket jag totalvägrade och krig bröt ut.

För att fjäska lite för henne erbjöd jag mig att vika tvätt. Hade jag vetat att ingen vikt tvätt på två veckor hade jag aldrig gjort det...

Jojan ringde precis och frågade hur det gick.

Jag: "Jag vågar inte dra upp det igen förrens jag vikt klart all tvätt. Om jag gör det, så kan hon inte säga nej."
Jojan: "Okej, men vik klart allting då och fråga henne sen. Som du sa, när du vikt all den tvätten så måste hon ju vika sig."

"Vika tvätt", "vika sig"... Jojan skrattade tills jag la på.

Victoria and and wolves scene

Jag är inget stort fan av Twilightfilmerna. Twilight i sig var en stor katastrof. New Moon var i alla fall okej. Men jag har hittat en scen i New Moon som är så jävla snyggt gjord. Det är så jävla snyggt på 1:45 när det filmas uppifrån och hon springer. Anyway, nu har jag förälskat mig i låten som spelas under scenen så jag laddade ner den och upptäckte till min besvikelse att den inte är bra om man inte tittar på filmscenen samtidigt -.-



Låten heter Hearing Damage med Thom Yorke

Shober

Klockan närmar sig tre och jag ska somna till Gilmore girls, men först måste jag tipsa om den här bruden. Jag skulle kunna sälja min själ för hennes röst!


Hallelujah




Leave out all the rest



Här är hennes blogg

Sailor moonsamling

Idag packade jag ner mina älskade filmer i flyttkartonger. När jag kom till min Sailor Moonsamling blev jag lite olycklig,så jag var tvungen att fota dom (Ja, jag är seriös.) så att jag ändå kan titta på deras omslag när jag vill. Jag kommer ändå inte att få se dom på ungefär två veckor. I och för sig så är det ju bara långfilmerna och en säsong, men det är den bästa säsongen av alla. Resten av säsongerna har jag på datorn.

Sailor Moon S (hela säsongen)




Sailor Moon R - the movie
Sailor Moon S  - the movie



Jag är sen ungefär sex år tillbaka på jakt efter den sista långfilmen. Den slutade säljas i Sverige precis när jag köpt dom två första. Livet är orättvist.

Harley Quinn


Elfen lied


3Dpussel

Här är rospusslet som jag fick av Jojan. Vi kämpade i två timmar och fick ihop ungefär fyra delar. Alex satte ihop hela rosen på en halvtimme. Vi hatar honom.


Gamla kladdskisser från gymnasiet

  


Kanelbullar

Ingredienser:

Deg:
100 g jäst
5 dl mjölk
1.6 l vetemjöl special
200 g smör
2 dl vit sirap
2 ägg
1 tsk salt
3 tsk kardemumma

Kanelfyllning:
175 g smör
1 dl socker
3 ½ msk ströbröd
2 msk vatten
2 msk kanel

Brödglans:
2 ägg
2 krm salt
1 msk vatten

Topping:
Pärlsocker


Gör så här:

1. Smula jästen i en bunke. Häll över den rumstempererade mjölken och rör om så att jästen löser sig.
2. Smält smöret och häll det i bunken. Tillsätt sirap, ägg, kardemumma, salt och vetemjöl.
3. Arbeta degen tills den blivit smidig och elastisk.
4. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek i ca 60 minuter.
5. Vispa med smör, socker, ströbröd, vatten och kanel till en god fyllning.
6. Ta upp degen på ett bakbord, knåda och dela degen i fyra delar. Kavla ut varje del till en tunn rektangel.
7. Bre på fyllningen. Micra ev fyllningen lite, för att lättare kunna bre ut den.
8. Rulla ihop från långsidan till en lång rulle. Skär i 2-3 cm bitar. Lägg glest på bakplåtspappersklädda plåtar. Låt jäsa under bakduk i 20 – 30 minuter.
9. Sätt ugnen på 250 º. Vispa samman ägg, salt och vatten. Pensla de jästa bullarna ordentligt.
10. Strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 7 – 8 minuter. Vakta kanelbullarna den sista minuten för de bränns snabbt!




5 juni ´10 - Grillkväll

I onsdags satte jag och Anton igång grillen i trädgården och grillade korv.




2 juni ´10 - gooood morgon

 Jag var uppe åtta imorse och tog ut Nellie och sen har jag sovit tills nu. Nu måste jag ut och jaga i köket innan jag dör av hunger. Jag funderar på att plocka fram sånt där bröd med frön på, bre på lite smör, skinka, gurka, ta ett glas juice och sätta mig ute i trädgården. Det låter otroligt lockande... Jag vet inte om det är för att jag är hungrig, men jag är jävligt sugen på att baka. Ska kolla skafferiet och se vad jag kan koka ihop. Jag hör en röst viska "kanelbullar" i huvudet...

Föresten, titta på min frisyr! Jag har inte haft två toffsar på flera år, men idag vågade jag prova mig på det.

1 juni ´10 - Pimp my ipod and telephone



Nu ska jag bara hitta ett fint mobilsmycke också eftersom jag tappat mitt förra .__.


Fyllesnack

Igår skulle jag och Anton skjutsa hem några kompisar från en strandfest dom varit på. Dom hade en gigantisk grill som inte fick plats i bagageluckan, så vi fick spänna fast den med säkerhetsbälte i framsätet. Jag och två till satt i baksätet med resten av packningen.

David (som är galet full): "Men vem fan är det som sitter där framme?"
Jag: "Grillen."
David: "Vem är Grillen??"
Jag: "Alltså, grillen som ni grillat med ikväll."
*Efter en lång tystnad*

David: "Varför fick han sitta fram?"

1 juni ´10 - 1 - 0 till Nellie



Alla människor har någon sorts talang och det har tydligen djur också. Nellie är en jävel på fotboll. Vi brukar spela fotboll i trädgården varje sommar och jag förlorar varenda gång. Hon tar bollen och dribblar iväg med den.



På kvällen lagade jag mat ^^

Sista dagen i skolan

På skolavslutningen fick alla varsitt kort på hela klassen. På baksidan kunde alla skriva en hälsning till varandra. Efter att alla var klara ville jag läsa Antons kort och kolla vad folk skrivit. Han frågade varför jag ville det och jag skämtade om att jag skulle kolla efter kommentarer som kunde bevisa att han varit otrogen. En av våra lärare har Anton kännt sen innan han började på skolan och dom har fortfarande väldigt bra kontakt. På Antons kort hade han skrivit "Ja du, Anton... Någon vanlig elev och lärare-relation har vi ju aldrig haft. Ha det bra i sommar".

Det kan man ju tolka som man vill xD

RSS 2.0