Färger

Smink och kläder kommer i alla möjliga sorters färger, men har du tänkt på vad färgerna du har på dig signalerar?


 Gul:
Stimulerande, pigg och fräsch. Den anses vara bra mot depression, öka krevativiteten och faktiskt göra oss mer intelligenta. En mjuk gul tröja är perfekt när du ska hälsa på en bebis. Gul är nämligen den färg som spädbarn först uppfatta.





Röd:
En passionerad färg som glöder av energi och värme. Rött är upphetsande och får hjärtat att slå snabbare.
Men rött anses också vara en aggresiv färg som representerar blod, eld och vrede.







Blå:
Blått får oss att vilja vila och drömma oss bort. Mörkblå kläder signalerar allvar och ibland ledsamhet.
En ljusblå tröja däremot känns lätt, flirtig och luftig. I undersökningar om älsklingsfärger vinner blått överlägset.



Orange:
Orange som är en blandning av rött och gult utstrålar energi. Det ettriga gula lugnas ner av det starka röda. Orange utstålar självförtroende och anses av vissa vara en läkande färg. Det är också en andlig färg som bärs av munkar.




Grön:
Naturens egen färg är en blandning av det pigga gula och det svala, längtande blå. Den har en avlsappnande effekt som hjälper oss att balansera våra känslor. Den gröna färgen står för livskraft och god hälsa. Dock kan vissa ljusgröna nyanser göra oss illamående.




 Lila:
En blandning av rött och blått. Lila kan kännas både upppiggande och lugnande, beroende på nyans. Ju ljusare lila du väljer desto mer lätthet och glädje utstålar den, medans mörklila ger ett intryck av allvar. Lila står för läkande och magi.





Rosa:
En blandning av det oskyldsfulla vita och det heta, upphetsande röda. En flirtig färg som står för femininitet, romantik och ovillkorlig kärlek. En rosa tröja signalerar värme och kvinnlighet. Färgen anses vara lugnande och kreativ.







Svart:
Sorgens färg är egentligen ingen färg utan total avsaknad av ljus. Svarta kläder kan ge ett stramt intryck, men är samtidigt neutral och passar till de flesta former och andra färger. Svart kan också ge ett elegant och lite mystiskt intyck.





Vit:
Oskuldens färg är egentligen ingen färg utan bara rent ljus. Vitt utstrålar renhet, oskuld och lugn. Det är en färg som går att använda vid alla tillfällen och kan kombineras med alla kulörer. Om du vill ge ett uppriktigt och fräscht intryck är vitt färgen för dig.

Kommentarer
Postat av: jasmingz.blogg.sejasmingz.blogg.se

Sötblogg:D:D:D:D



Rösta gärna på min bikini!:)

http://nelly.com/designyourbikini/?bikiniuser=toborJaAzqhpEpY4mMV0GY8YZmk6buHJYgvGnJGbzl#bikiniGallery

2010-04-05 @ 16:54:48
URL: http://jasmingz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0