Dumma bortskämda prinsessor...

Det känns som om mitt projektarbete inte var någon bra idé längre. Jag skriver om hur den klassiska Disneyprinsessan har förändrats genom åren och ju mer jag skriver, ju mer fylls mitt arbete med ord som bitchig, patetisk, värdelös och självupptagen.
Amy Davis kan iallafall skriva på ett moget sätt...

Men trots att den elaka tjejen inne i mig är framme så har jag fastnat på Belle, Ariel och Kida. Ingen av dom gör något "fel" i filmerna. Belle gör inget annat än att offra sig för andra, Kida är antagligen den mest mogna i hela gänget och Ariel... Eller hon lämnar ju faktiskt sin familj, så henne borde jag kunna skriva något om. Men dom var ju taskiga mot henne först... Fan.

30 april ´11 - All by myself

Det är någonting med mig och helger. Varenda helg gråter jag minst en gång om dagen och har en klump i magen av ångest och rastlöshet.

Det beror antagligen på att alla andra åker hem från internatet och att jag är ensam kvar. Dom träffar sina familjer, får komma hem till sina egna saker, har någon som lagar mat åt dom, träffar kompisar, hittar på saker. Jag är kvar här och möglar långsamt bort.

Jag försökte verkligen idag. Jag gick upp, lagade en frukost som jag aldrig åt upp och la mig sen i trädgården och solade och efter tjugo minuter mådde jag dåligt och gick in igen. Men solen skiner fortfarande, så nu har jag tömt min ipod och håller på att fylla den med ny musik och sen ska jag ta en promenad.


Senare måste jag verkligen plugga. Både matte och projekt. Kul.

Colatjuvar

Jag gick till köket för att hämta min cola ur kylen, men den var borta. Jag gick vidare till tvrummet där Micke låg i soffan och bredvid honom låg en tom colaflaska.

Jag: "Du har druckit upp min cola!"
Micke: "Var det din? Förlåt! Du får min andra cola. Den ligger i kylen."
Jag: "Jag drack upp den innan..."

27 april ´11 - Jag är hellre överviktig än att träna

Idag har jag varit riktigt dum. Eller smart. Beror på hur man ser på det.

Till lunch åt jag två portioner lasagne med massor av grönsaker och efter maten gick Anton och jag (hör och fucking häpna!) lite mer än en mil. Vi gick från skolan till Horred för att lämna tillbaka en ynka bok till biblioteket och det ska jag aldrig mer göra om i hela mitt liv. Mina ben skrek av smärta och solen stekte. När jag lämnat tillbaka boken gick jag in på ICA och köpte chips och bad sen Anton att ringa en kompis från skolan som fick komma och hämta oss. Aldrig att jag går två mil...

Så fort jag kom tillbaka till skolan stack Cissi in i gympasalen och hämtade badmintongrejer och sen spelade vi badminton utomhus i solen i två timmar. Nu är jag helt slut och efter att jag har duschat ska jag ner i sängen och stanna där tills skolan börjar imorgon.



Jag om en halvtimme


Bilder från vårdagen med Jojan och Anton


















We gonna party like it's your birthday



21 år
(ser fortfarande ut som 12...)


24 april ´11 - Dagen före födelsedagen



Imorgon är det som sagt min födelsedag. 21, vad händer då?
Jojan och Anton sitter i bilen och är påväg ner hit nu. Dom kommer vid tretiden och jag vet inte vad vi ska hitta på då. Jag får väl visa Jojan runt i området, eftersom det är första gången hon kommer hit. Vi ska gå till hundrastgården (för att det är mitt favoritställe) och sen till parken (för att jag vet att hon kommer älska det). Nu ska jag städa upp på rummet och sen bara koppla av tills dom kommer.

24 april ´11 - Ägg!

Igårkväll blev jag sådär jobbigt sugen på chips, men ändå inte tillräckligt för att jag skulle orka gå till andra sidan gatan för att köpa en påse. Jag tittade på The Girl Who Leapt Through Time och tänkte hela tiden på chips. Imorse när jag skulle äta frukost hittade jag en oöppnad chipspåse i skafferiet -.-



Igår åt vi både vanliga ägg och "Vaktelägg" smakar precis som vanliga ägg. Typ...

Mina ägg


Glossy

Okej, jag är inte världens vildaste brud när det handlar om att experimentera med smink. Men idag har jag testat en miniminiminigrej som jag tyckte blev ganska snyggt.



Rosa läppstift på överläppen och läppglans på underläppen.


23 april ´11 - Glad påsk



God morgon och glad påsk!

Jag vaknade för en halvtimme sen och har redan hunnit prata i telefon och sminka Ofelia med fräknar. Jag är galet hungrig, så nu ska jag tömma kylen och sen försöka tvinga med min syster ner till gallerian och bara strosa runt.

Disney villains trailer

I en version av en trailer till Den lilla sjöjungfrun säger dom någonting likande med "innan Aladdin släppte ut anden ur lampan, innan Simba blev kung, innan skönheten tämjde odjuret fanns det en liten sjöjungfru". <-- Jag hittade inte trailern -.-, men jag älskar verkligen den. Fast nu har jag hittat den häftigaste Disneytrailern någonsin...
dock vill inte youtube att jag lägger upp den här -.-

Men ingen kan hindra mig från att ta länken!

"Before evil sorcerers cast their spells,
Before perilous rulers would be kings,
Before wicked witches ruled the sea,
There was an apple."






21 april ´11 - "When the hunter has you in his sight, look for the sun and fly into the light"

Nu har hela familjen sett Black Swan. Jag har ju redan sett den en gång tidigare, men det var roligt att se hur dom andra reagerade och höra deras funderingar över vad som egentligen hände. Det är en väldigt bra film faktiskt och jag är sjukt sugen på att dansa balett nu när jag både sett Svansjön och Black swan.



Pappa: "Har ni inte gjort något annat än att titta på svanar när jag varit borta?"


Anton har ringt och sagt godnatt, så nu är det bara jag och datorn.
Jackass eller Big brother?

Godnatt ♥

Everybody hurts


20 april ´11 - Its just one of those days when you don't wanna wake up. Everything is fucked, everybody sucks. You don't really know why...

... But you want justify rippin' someone's head off



Jag har vaknat på fel sida och känner på mig att den här dagen kommer bli riktigt, riktigt dålig. Jag ska plugga mer matte nu och eftersom mormor har skickat födelsedagspengar, så ska jag senare ner till H&M och hämta några klädesplagg som jag lagt undan. Ikväll blir det iallafall filmkväll med familjen.


Over and out


19 april ´11 - Swan lake

Sådärja, tre sidor matematik avklarat. Det var väldigt varmt även idag, så ännu en gång fick jag gnälla på mig själv när jag hade på mig skinnjackan under promenaden i parken. Under promenaden fick jag syn på en kopia av Linn och sedan såg jag Jojans tvillingsyster. På skolan är det många som nämner att vissa personer liknar deras kompisar från deras hemstad. Själv har jag tydligen två tvillingar i skåne och en i Åmål.

Nu ska vi ner till stan och äta och sen blir det Svansjön.



Dock är det inte "balettbaletten", utan en blandning av balett och teater.


19 april ´11 - Hello sunshine

Godmorgon! Jag vaknade ganska tidigt imorse, men har legat kvar i sängen tills nu. Jag har ätit frukost i sängen, rostat bröd med galet mycket smör och tittat på nostalgiklipp på youtube, allt från småstjärnorna till fångarna på fortet.

Nu ska jag öppna matteboken och senare ska "tjejhuset" (som mamma kalla det nu) äta ute och efter det ska vi se Svansjön på teatern.




Morgonrock med Hello Kitty


18 april ´11 - Maaaat >___<

Att ta med skinnjackan till stan var onödigt för jag svettades floder. När jag kom hem ringde jag Anton och ville visa grejerna jag köpt i webbcamen, men hans msn vägrade fungera.



Samtidigt som jag pratar med bebis.
Dumma msn...


Nu ska jag kila ner till affären och handla ingredienser till tacos. Det är bara vi tjejer hemma, så det blir lite festmåltid med glass och filmkväll senare.

18 april ´11 - "Do you believe I am witch, Behman?"

Jag sov med tio flätor inatt, så idag är mitt hår lockigt och fint. Igår kväll pratade jag med Jojan i telefon och sen tog jag ett bad. Efter det ringde jag Anton och pratade med honom tills han somnade i luren. Jag såg en film igår som hette "Season of the witch" som faktiskt var ganska bra.
Nu ska jag ner till H&M och leta efte kläder. Jag är löjligt shoppingsugen.



Solen skiner, så både solglasögonen och skinnjackan åker på. Jag har lovat mamma att laga maten ikväll, så jag måste föbi mataffären och handla också.

Min mamma är grym...

Jag: "Mamma, jag läste precis på aftonbladet att dom gjort en undersökning med hur par reagerar när dom bråkar. Det finns ju alltid en som kan gå vidare efter ett bråk och en person som är lite mer långsint, precis som jag och det stod att det beror på att personen inte kände sig trygg hos mamman som spädbarn och alltså inte har fått tillräckligt mycket uppmärksamhet."
Mamma: "Du är min första dotter och du skulle inte ha fått mycket uppmärksamhet?"
Jag: "Tydligen inte..."
Mamma: "Nähä, men du kan väl aldrig få tillräckligt mycket med uppmärksamhet då..."

16 april ´11 - A cloud moves in secret

Jag är kräkfärdig. Om ungefär en timme ska jag på en arbetsintervju och den måste gå bra, för annars går jag ner till havet och dränker mig själv. Vad ska jag annars göra i sommar om jag inte får jobb? Hur ska jag kunna ta mig härifrån utan pengar? Gode Gud, hjälp mig att bete mig som en normal människa så att jag får jobbet! (Jag ber till Gud genom en blogg... -.-)

Igår tog jag halv åtta-tåget till Malmö och det är något jag måste göra igen. Tåget var nästan helt tomt, det var tyst och lugnt och det fanns gott om plats. Precis som det ska vara.

13 april ´11 - Chokladmuffins!



Månadens värsta period är här och försöker som vanligt ta död på mig. Men jag funderar på att gå till motattack och baka chokladmuffins. Idag har jag tillbringat några timmar i konsthuset och för en gångs skull så kändes det bara helt och hållet avslappnat och dessutom blev jag väldigt nöjd med allt jag gjorde. Men jag blir ändå inte av med klumpen i magen. Jag har ingen lust med varken lov, Malmö eller födelsedagen. Nu ska jag försöka hitta ett recept på muffins och sen anstränga mig för att inte förstöra hela köket. Jag har aldrig lyckats med att baka muffins och det har alltid slutat med att jag fått göra rent hela ugnen.


Bästa kvällen på länge


Igår visade jag världen (eller iallafall Anton och Linnéa) vad jag går för. Vi kom överens om att vi skulle gå ner till sjön och grilla korv och jag sa att jag är jättebra på att göra upp eld, vilket Anton inte trodde på. Så vi hämtade galet mycket ved, korv, korvbröd, chips och cola och vandrade ner mot sjön. Efter några ynka minuter hade jag skapat en riktigt snygg lägereld, dansat runt den samtidigt som jag som en liten femåring skrikit på Anton att jag klarade det. Sen hämtade jag tre pinnar och började tälja så att vi skulle kunna grilla korv. Jag är en riktig vildmarksmänniska.

Vi hade en av terminens bästa kvällar och grillade, brände och tappade korvar i min perfekta brasa. Sedan kom Linn tillbaka igen och hälsade på och innan den här kvällen fanns det bara en bild på oss två tillsammans.
Nu finns det betydligt fler.



Hela gänget satt nere vid sjön i lite mer än fem timmar och sen gick jag och Linn upp till huvudbyggnaden för att hon skulle få se mitt rum, men då hade jag glömt mina nycklar vid sjön så vi fick vänta i två timmar tills Anton kom tillbaka. Idag mår jag och Anton skit. Jag känner mig bakis (av cola och korv...?) och Anton är febrig.


Blandade bilder från igår








Linns hår må vara svart, men egentligen är hon naturligt blond

När Linn var här tidigare idag så kom jag tänka på en rolig händelse från gymnasiet som jag lovat henne att jag ska skriva ner i den här kategorin.


Under en engelskalektion fick vi en hög med lappar som det stod engelska ord på och uppgiften var att översätta orden till svenska. Efter ett tag började Linn lägga lapparna i olika högar.
Jag: "Vad gör du?"
Linn: "I den här högen lägger jag lapparna med orden som vi inte kan och i den här högen finns lapparna med orden som vi inte vet."

Lyckligt ljus

När jag pratade i telefon tidigare ikväll satt jag och pillade på några ljus.
Ser ni vad jag ser?



9 april ´11 - M & company

Oh my, jag får snart gäster!
Linn och Alex är påväg hit och jag har (på rekordtid) städat mitt rum och diskat den äckliga högen i köket. Och Anton som säger att jag inte kan stressa...

Jag trodde att jag skulle dö innan, föresten. Två gånger, till och med. Katten var halvvägs ut genom fönstret innan jag hann få tag i hennes höfter och dra in henne igen och när jag skulle ner till tvättstugan så följde hon efter mig och höll på att försvinna bland alla grejer där nere. Det är inte lätt att ha en innekatt.


Appropå den videon jag la upp igår, så hittade jag en till video på Mike och Vidar när dom hade en beatboxinglektion för ett tag sen.


The jew's stone (Helsjön version)

Varje år delas ettorna och tvåorna in i små grupper och får i uppgift att göra varsin film. Filmen jag gjorde i tvåan finns inte på youtube, men den ska läggas upp där någon gång.

Här är iallafall en av året filmer med Mike, Robin och Olle.



I den här filmen ville Olle (som spelar kvinnan) låna mitt löshår till sin roll och i en annan film ville han att jag skulle spela hans otrogna flickvän. Jag tackade nej till båda förslagen. Min skådespelarkarriär är över...

White swan look


8 april ´11 - The Young Prince said "bird"!

God eftermiddag/kväll, vad man nu säger. Det har varit en pluggig vecka. Sista (?) projektet kördes igång för ett tag sen, men jag har inte orkat bry mig om det förrens nu och jag tycker verkligen att det är jätteroligt så jag beter mig som en äkta plugghäst och sitter med arbetet hela tiden.

Så nu tar jag en välförtjänt paus med steka ostmackor och en spinnande katt vid sängkanten. Jag har inga intressanta filmer på datorn och bara fem avsnitt kvar av Skilda världar, så jag vet inte vad det blir för kvällsunderhållning.
Mer plugg? Haha, nah.


Allting blir fel med Mike

Anton: "Han började..."
Mike: "Hambugare?"


Jag: "Polis."
Mike: "På is?"

Skön söndag full med nostalgi i soffan



PS. Detta är blogginlägg nummer 1000.


2 april ´11 - Lördagsplaner

Den här helgen kommer bli en riktig feel good-helg. Baby är kvar på internatet och hela helgen kommer bestå av mat och den lyxen som man kan förvänta sig här ute i skogen.

Igår åkte vi in en snabbb runda till Varberg och hämtade upp några riktigt bra böcker från biblioteket. När vi kom tillbaka till skolan lagade vi fläskfilé med pommes frites som vi åt upp tillsammans med resten av familjen på Tallis. Sen satt vi och pratade hela kvällen och lagom till Talang var chokladpuddingen färdig.

Imorse vaknade jag klockan sex av en mardröm, så efter att ha gosat med katten och spelat farmville ett tag så lyckades jag ändå somna om vid sjutiden. Jag vaknade igen vid tolv och en halvtimme senare stod jag och Anton i köket och stekte pannkakor.

Nu har vi legat och slöat i soffan framför tv:n och ska snart gå ner till skolbyggnaden och antingen spela badminton eller gymma och sen ska vi basta. Jag vet inte än vad det blir till kvällsmat, men efter maten har vi två chipspåsar på 500 gram. ^^



Första bilden på oss.
2009


RSS 2.0