28 december ´12 - "Richard Parker...?"

Senaste dagarna har bara rullat på. Häromdagen hade jag en riktig bio-dag. Jag började med att se Life of Pi tillsammans med föräldrarna och mindre än en timme efteråt satt jag i en ny biosalong med Jojan och såg Kokuriko-zaka kara. Väldigt mysiga filmer som rekomenderas. Igår kom Lovisa hit på kvällen och åt pepparkakor. Snart ska pappa och jag åka till Ikea och fixa dom sista sakerna som fattas i min lägenhet.

Oj, vad bra jag är på att uttrycka mig i skrift nu för tiden...


25 december ´12 - Christmas day is over. Lights out, breathe slower.

Jag skrev 25 april först...

Shit, vilken konstig dag det var igår ändå. Hela familjen flummade hela dagen och vi skrattade åt saker som inte ens var roligt. Ofelia av alla människor i familjen skippade Kalle Anka för att sova och mamma hängde på. Jag försökte följa trenden, men kunde inte somna. Jag var så trött att jag inte ens kunde tänka, men kroppen ville ändå inte ge sig. Till slut la jag mig på golvet (nej, jag hade inte druckit något) med Jase och låg och blundade i någon timme utan att sova. När tomten kom blev Ofelia rädd och sprang och gömde sig, Lovisa skulle fixa glögg och mamma hade något att göra så när jag kom ut till vardagsrummet stod tomten där helt ensam och whinade över att ingen uppskattade honom.

Jag blev jättenöjd över mina julklappar. Jag fick massa saker till lägenheten och ett presentkort på Ikea. Idag måste jag gå hem eftersom snuset börjar ta slut och alla dosorna är hemma, men jag orkar inte röra på mig än.


I wish...

Jag: "Jag sitter bara framför datorn två timmar om dagen."
Mamma: "Bara tjugotvå timmar om dagen?!"

24 december ´12 - She came home for christmas

Hela morgonen har varit flummig. Vad någon än sa så tyckte alla andra att det var jätteroligt. När pappa skulle sätta på stereon med julmusik hade någon satt volymen på absolut högsta, vilket ledde till att vi antagligen väckte  resten av huset så fort han tryckte på play. Mamma blev så rädd och överraskad att hon hoppade till och Lovisa fick en sur uppstötning. Själv trodde jag att jag skulle dö av skratt.

 
Så här är det att fota Jason. Ena sekunden är allt bra och andra ska han bort så fort som möjligt.

23 december ´12 - Wall of text med allt som hänt den senaste tiden

Bröööl! Sen jag flyttade till internatet första gången och sen flyttade ut och sen flyttade in och höll på under flera år och sen flyttade till Malmö så har jag lovat mig själv varje gång att det var sista gången jag flyttade. Och den här gången var det fan sista gången. Jag tänker inte lämna lägenheten, dom kommer antingen få släpa ut mig eller packa ner och sen packa upp alla saker, för jag gör inte om det här igen.

Flyttdagen gick bra, men det är roligare att skriva om det negativa. Det regnade och att springa ut med möbler till flyttbilen i regn var inget som någon uppskattade. Dessutom blev det slask av allt och jag trampade i världens hög och gick runt med en blöt, kall fot resten av dagen. När vi kom fram till min lägenhet frågade en kvinna om vi skulle flytta in. Jag var så trött att jag bara svarade "ja" och hon missförstod och trodde att sex personer skulle få plats i en etta. Efter att alla möbler och lådor kommit in i lägenheten köpte pappa hamburgare och kebabrullar och sen satt vi på golvet och åt.

Sen dess har jag tillbringat dagarna med att packa upp och nu är jag färdig. Jag har haft småbesök lite då och då och idag hälsade jag på hemma och det blev så sent att jag fick sova över. Så nu sitter jag i Ofelias rum med en sovande Jason i knät.

Idag har för övrigt varit en stressig dag. Det tar vanligtvis åtta minuter att gå hem till föräldrarna, men mamma gav mig en lista på saker som skulle plockas upp på vägen så det tog överdrivet lång tid. Förutom mjölk och andra småsaker, så ville hon att jag skulle köpa två blommor. När jag kom in i en blomsteraffär fick jag hjälp av en kille i min ålder och när jag skulle betala tog dom inte kort så jag började räkna enkronor och märkte att det fattades fem kronor. Så då tog allting ännu längre tid eftersom jag fick lägga charmen på full rullning och flirta mig ur situationen. Tack gode Gud för mitt självförtroende så fungerade det. När jag äntligen kom fram med alla sakerna kom David på besök med sin flickvän och vi hade mini-jul. Hela kvällen har spenderats i soffan med allt möjligt som mamma bakat dom senaste dagarna och nu har hela natten spenderats i sängen där jag pratat med Aleksander. Imorgon ska jag ta en snabb runda hem och hämta lite saker och sen ska jag tillbaka hit.

15 december ´12 - Sista gången

Jaha... Då var allt färdigt. Jag sitter i ett tomt rum. Eller nästan i alla fall. Möblerna är ju kvar, men alla saker är nerpackade. Det känns som om jag inte gjort något annat under flera år än att packa ner och packa upp. Fram och tillbaka från skolan, fram och tillbaka från Varberg och Malmö. Nu ska jag i alla fall stanna på ett ställe ett bra tag och kommer endast behöva packa små väskor inför kommande Varbergsresor.
 
Egentligen har jag ju gjort det här så många gånger. Men den här gången är det verkligen på riktigt. Jag kommer ändå att komma hem till föräldrarna varenda dag, men ändå... Det känns konstigt.

Imorgon kommer det bli ett galet flängande fram och tillbaka och jag kommer vara så trött på kvällen, men det kommer ju att vara värt det. Mina systrar blev sentimentala ikväll och vi kurade ner oss allihopa i soffan med filtar, chips, cola och en film. Ofelia somnade och Lovisa halvslumrade och mellan dom satt jag. Sista kvällen.
 
När alla gått och lagt sig tog jag all disk och packade ner det sista. Nu ska jag byta om till pyjamas och sova sista natten på rummet. "Sista gången" är nog den meningen som jag använt alldeles för många gånger idag.
 
Nej, nu ska jag verkligen sova. Imorgon kommer alla gå upp tidigt och sen kommer vi vara igång hela dagen.
 
 
Gammal bild tagen hemma hos Tommy

14 december ´12 - Varberg i mitt hjärta, drömmarnas stad det är du

Gaah, jag har ju glömt att skriva att jag varit i Varberg!
 
Från början till slutet:
 
Linn och Alex
 

I torsdags hoppade jag på tåget till Varberg och kom fram vid femtiden. Jag vandrade direkt hem till Linn utan förvarning och överraskade henne. Alex och Timon var där också, så vi tre hängde i några timmar. Jag hade inte träffat Linn på ett år (nu får vi fan skärpa oss) så vi hade mycket att ta igen den korta stunden som jag var där innan jag åkte hem till Rei.
 
Rei
 
 
Väl hemma hos Rei åt vi tacos och upplevde nostalgi genom att skratta åt White chicks och nästa morgon låg vi och drog oss i sängen i flera timmar tills Cissi hörde av sig och var redo att ta över.
 
Cissi och Zacke
 
 
Hos Zacke och Cissi satt vi i vardagsrummet och pratade tills vi inte orkade mer och sen kollade vi på både "Tomten är far till alla barnen" och "Marley and me". Framåt kvällen fick jag testa på både sömnte och några tabletter, men min hardcorekropp vägrade ändå att somna. Det tog lite mer än en timme innan jag började känna av alltihop och sen stendäckade jag. Nästa dag gjorde vi världens mysigaste frukost och efter att ha studerat deras orm Bubba och pratat om ormar så skjutsade Cissi in mig till stan igen.
 
Aleksander
 
 
Jag kom fram till Aleksander lagom tills solen gått ner och vi satte oss i soffan och gjorde det vi gör bäst: prata. Med varsin kaffekopp i händerna pratade vi i några timmar och sen pausade vi och såg Chocolate och sen körde vi igång igen. Efter ett tag blev jag presenterad för CS och så fort jag fattade vad spelet gick ut på så var det kört. Jag ägde allt och alla och kom fram till att jag inte ska fixa det här spelet när jag kom hem eftersom jag skulle bli spelberoende på ett dygn. Vi satt uppe hela natten och pratade och när jag vaknade på morgonen var köket fullt av pannkakor och nyköpta frallor. Jag skulle egentligen åkt hem på söndagen, men vi pratade oss förbi alla tåg och så plötsligt hade sista tåget gått. Så vi fortsatte prata halva natten och nästa dag tog jag ett av morgontågen.

12 december ´12 - You did everything penguinly possible.

Tolfte i tolfte i tolfte...

Jag har packat hela dagen. När jag äntligenäntligen var klar med en gigantisk låda så skulle jag lyfta den och då gick hela bottnen sönder, så det var bara att vika en ny låda och börja om. Jason är det sämsta mentala stödet jag stött på. Han bara välter ner allt, äter flyttlådor och anfaller allt jag lyfter upp. Men nu börjar det i alla fall likna något. På lördag kör vi!

Nu ska jag prata vidare med Mike och sen somna till Happy feet och imorgon fortsätter det eviga packandet.


Over and out

Vi måste fixa ljudet på våra mobiler

Jag: "Appropå ingenting..."
Jojan: "Appropå vem?"

2 december ´12 - Adventsmingel

Jag vaknade klockan åtta imorse av att Jason anföll fönstret. När jag satte mig upp för att dra ner honom i sängen märkte jag att det snöade för fullt utomhus. Igår småsnöade det lite, men idag är hela världen vit. Hela hela stan i alla fall... Det är tydligen ingen snö i Varberg.
 

Om en timme kommer det hit massor med folk. Vi ska ha adventsmingel och hela huset är fullt av mat och bakverk. Jag har på mig klänningen som jag sydde om i helgen och Jason har slickat sig extra ren.
 

1 december ´12 - What do stars do? They shine.

Igår hade jag en av dom mysigaste fredagskvällarna på länge. Jag och Ofelia hade lägenheten för oss själva, så vi köpte pizza, cola, chips och ostbågar och flyttade över till vardagsrummet. Vi började med att titta på Barda (läskigt barnprogram) och sen Den otroliga vandringen. Sen spelade vi lite spel och tittade därefter på Stardust. Efter det fick vi för oss att vi skulle sy, så ofelia gjorde någon... grej... och jag sydde om en klänning och önskade att Linn var där. Jag avslutade kvällen med att titta på Farlig förbindelse och prova min klänning som blev helt okej.

Idag ska jag försöka börja lite smått på mina julkort. Vi har nästan ingenting hemma, så jag tror inte att korten kommer bli så fina men jag ska göra så gott jag kan. En jävla massa bakning står på schemat också eftersom det kommer hit 25 personer på adventsfest imorgon. Och någonstans mitt i detta ska jag även försöka umgås med Jojan.
 

RSS 2.0