Kanelbullar
Ingredienser:
Deg:
100 g jäst
5 dl mjölk
1.6 l vetemjöl special
200 g smör
2 dl vit sirap
2 ägg
1 tsk salt
3 tsk kardemumma
Kanelfyllning:
175 g smör
1 dl socker
3 ½ msk ströbröd
2 msk vatten
2 msk kanel
Brödglans:
2 ägg
2 krm salt
1 msk vatten
Topping:
Pärlsocker
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke. Häll över den rumstempererade mjölken och rör om så att jästen löser sig.
2. Smält smöret och häll det i bunken. Tillsätt sirap, ägg, kardemumma, salt och vetemjöl.
3. Arbeta degen tills den blivit smidig och elastisk.
4. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek i ca 60 minuter.
5. Vispa med smör, socker, ströbröd, vatten och kanel till en god fyllning.
6. Ta upp degen på ett bakbord, knåda och dela degen i fyra delar. Kavla ut varje del till en tunn rektangel.
7. Bre på fyllningen. Micra ev fyllningen lite, för att lättare kunna bre ut den.
8. Rulla ihop från långsidan till en lång rulle. Skär i 2-3 cm bitar. Lägg glest på bakplåtspappersklädda plåtar. Låt jäsa under bakduk i 20 – 30 minuter.
9. Sätt ugnen på 250 º. Vispa samman ägg, salt och vatten. Pensla de jästa bullarna ordentligt.
10. Strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 7 – 8 minuter. Vakta kanelbullarna den sista minuten för de bränns snabbt!
Deg:
100 g jäst
5 dl mjölk
1.6 l vetemjöl special
200 g smör
2 dl vit sirap
2 ägg
1 tsk salt
3 tsk kardemumma
Kanelfyllning:
175 g smör
1 dl socker
3 ½ msk ströbröd
2 msk vatten
2 msk kanel
Brödglans:
2 ägg
2 krm salt
1 msk vatten
Topping:
Pärlsocker
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke. Häll över den rumstempererade mjölken och rör om så att jästen löser sig.
2. Smält smöret och häll det i bunken. Tillsätt sirap, ägg, kardemumma, salt och vetemjöl.
3. Arbeta degen tills den blivit smidig och elastisk.
4. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek i ca 60 minuter.
5. Vispa med smör, socker, ströbröd, vatten och kanel till en god fyllning.
6. Ta upp degen på ett bakbord, knåda och dela degen i fyra delar. Kavla ut varje del till en tunn rektangel.
7. Bre på fyllningen. Micra ev fyllningen lite, för att lättare kunna bre ut den.
8. Rulla ihop från långsidan till en lång rulle. Skär i 2-3 cm bitar. Lägg glest på bakplåtspappersklädda plåtar. Låt jäsa under bakduk i 20 – 30 minuter.
9. Sätt ugnen på 250 º. Vispa samman ägg, salt och vatten. Pensla de jästa bullarna ordentligt.
10. Strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 7 – 8 minuter. Vakta kanelbullarna den sista minuten för de bränns snabbt!
Kommentarer
Trackback