21 augusti ´10 - Filmstress!

Jaha, som vanligt har jag alldeles för mycket filmer på datorn som bara ligger och dammar eftersom jag aldrig får tummen ur röven och tittar på dom. Nu har jag raderat nästan alla, förutom fyra stycken som ska tittas på.


The new world (2006)
Tillsammans med en brittisk expedition anländer kapten John Smith i början av 1600-talet till Amerika. Målet är att hitta guld och rikedomar som man tror finns i det nya landet. Dåligt rustade för ett liv i vildmarken är det istället svåra umbäranden, svält och död man ställs inför. Det blir kapten Smith som får i uppdrag att leda en grupp män uppför Chickahominy-floden på jakt efter mat. Under uppdraget anfalls expeditionen av Powhatan-stammen och alla dödas, förutom Smith, som tas till fånga och förs till stammens by. Det är också där han träffar hövdingens yngsta och vackra dotter Pocahontas. En relation växer sakta fram dem emellan och utvecklas snart till något mer, något som i all tysthet banar väg för stora förändringar.

Rat race (2001) Bara för att alla har sett den förutom jag...
En förmögen casinoägare i Las Vegas överträffar sig själv i jakten på nya vadhållningsprojekt genom att anordna en kapplöpning mellan nio slumpvis utvalda personer. Alla får varsin identisk nyckel som leder till ett skåp i Silver City, New Mexico. I skåpet ligger 2 000 000 dollar. Den som först lägger sin hand på pengarna får alltihop.

The man who cried (2000)
1927. En judisk zigenare i en rysk by lämnar sin dotter och emigrerar till Amerika. Kort efter avresan utbryter våldsamheter. Flickan och några bybor tvingas fly. Men de hamnar på fel båt som istället för Amerika går mot England.

A perfect day (2006)
Robert Harlan blir uppdagd från sitt jobb och förverkligar då sin dröm om att bli författare. Hans bok blir en stor succé som når alla topplistor och hans liv förändras drastiskt. Hans nya, framgångsrika karriär sätter dock förhållandet till familjen på prov. Mitt i familjens prövningar dyker en mystisk man upp och berättar att Robert endast har 40 dagar kvar at leva. En insikt som gör att han börjar se över sitt liv och sina prioriteringar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0